30 Aralık 2010, Perşembe 10:48:18

TÜRKİYE, MRO'DA BÖLGESEL GÜÇ OLABİLİR Mİ?

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, bu haftaki yazısında "Türkiye Hava Aracı Bakım, Onarım ve Yenileme Hizmetlerinde Bölgesel Bir Güç Olabilir mi?" sorunu gündeme getirdi. Peki, Erdağı neler dedi? İşte o yazı...
  • SEVGİLİ OKTAY BEY, YAZDIĞINIZ GÜZEL YAZILARINIZLA İLGİLİ OLARAK, DÜŞÜNCELERİYLE, YORUMLARIYLA ÇEKİNMEDEN ADIMI DA VEREREK KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUM. ANCAK NE YAZIK Kİ BİRİLERİ, İSMİNİ BELİRTMEDEN, YAZILARINIZLA İLGİLİ DÜŞÜNCE VEYA YORUM ÜRETMEK YERİNE, SAYGISIZLIK İÇEREN ARKAMDAN VEYA BİRBİRLERİNİN ARKASINDAN YAZILAR YAZMAYA ÇALIŞIYOR VE SİZ DE SİTENİZDE BUNLARI YAYINLIYORSUNUZ. BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. YAZDIKLARINIZLA ALAKALI OLMAYAN ANCAK, SİZİN DE KİŞİLİĞİNİZE SAYGISIZLIK YAPILARAK YAZILAR YAZILSA, SİTENİZDE ONLARIDA YAYINLAR MISINIZ? BİLMİYORUM. BU NEDENLE, BU KONUYA HASSASİYET GÖSTERECEĞİNİZE İNANIYORUM. SAYGILARIMLA, ÜMİT ÇENDEK.

Türkiye Hava Aracı Bakım, Onarım ve Yenileme Hizmetlerinde Bölgesel Bir Güç Olabilir mi? (1)
 
Havacılık endüstrisindeki  hızlı gelişmelere paralel olarak, hava araçlarının imalatı, bakımı, onarımı,  modifikasyonu ve sistem entegrasyonu gibi konularda da, can ve mal emniyeti ile uçuş emniyetinin en üst seviyede sağlanabilmesi için çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir.
 
Özellikle 1970’li yıllardan başlayarak, gerek uluslararası sivil havacılık kuruluşları ve ülke sivil havacılık otoritelerinin gerekse uçak imalatçısı firmalarının sıfır kaza riskini hedef alarak yasal düzenlemeler yapmaları ve buna göre bakım programları yayınlamaları sebebiyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hava aracı bakım, onarım ve yenileme hizmetleri büyük önem kazandı. Bunun sonucu olarak da dünyadaki hava aracı kazalarında teknik nedenler % 10’un altına indi. Hiç tartışmasız dünyanın en emniyetli ulaşımının, hava yolu ulaşımı olduğu istatistiklerle doğrulanmış bir gerçektir. 
 
Ülke sivil havacılık otoritelerinin her geçen gün uçakların emniyeti ve uçuşa elverişliliğinde daha  etkin olması, buna ilave olarak 1996 yılından itibaren uygulanmaya başlanan Avrupa havaalanlarına iniş kalkış yapan yabancı uçakların emniyetini izleme programı çercevesinde yapılan SAFA denetimleri, başta wet leas olmak üzere çeşitli kiralamalar veya bazı hizmet alımı veya satımı nedeniyle yapılan kalite ve teknik denetimler, uçuş emniyetini şeffaflaştırmış ve  hava yolu işletmeleri, uçuş emniyetine dolayısıyla da uçakların bakımına daha çok önem vermek zorunda kalmışlardır.

AirportHaber yazarı Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

TÜRKİYE, MRO'DA BÖLGESEL GÜÇ OLABİLİR Mİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
SEVGİLİ OKTAY BEY, YAZDIĞINIZ GÜZEL YAZILARINIZLA İLGİLİ OLARAK, DÜŞÜNCELERİYLE, YORUMLARIYLA ÇEKİNMEDEN ADIMI DA VEREREK KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUM. ANCAK NE YAZIK Kİ BİRİLERİ, İSMİNİ BELİRTMEDEN, YAZILARINIZLA İLGİLİ DÜŞÜNCE VEYA YORUM ÜRETMEK YERİNE, SAYGISIZLIK İÇEREN ARKAMDAN VEYA BİRBİRLERİNİN ARKASINDAN YAZILAR YAZMAYA ÇALIŞIYOR VE SİZ DE SİTENİZDE BUNLARI YAYINLIYORSUNUZ. BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. YAZDIKLARINIZLA ALAKALI OLMAYAN ANCAK, SİZİN DE KİŞİLİĞİNİZE SAYGISIZLIK YAPILARAK YAZILAR YAZILSA, SİTENİZDE ONLARIDA YAYINLAR MISINIZ? BİLMİYORUM. BU NEDENLE, BU KONUYA HASSASİYET GÖSTERECEĞİNİZE İNANIYORUM. SAYGILARIMLA, ÜMİT ÇENDEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000