17 Ocak 2012, Salı 14:03:21

TÜRK YOLCUSU UCUZ İSTİYOR SON DAKİKA ALIYOR!

Enuygun.com verilerinden derlenen analizde, uçak bileti fiyatını www.enuygun.com üzerinden karşılaştırdıktan sonra satın alan 8 bin kişi mercek altına alındı...
  • hergün yeni bir uygulama çıkıyor.gittikçe karları,işleri azalan ayakta zor durabilen acentaların durumu ne olacak bakalım....
  • Türk yolcusunun karakteristiği her konuda olduğu gibi kendine hastır. Biz parayı buldumu ya yeriz, ya borç öderiz yada altın veya döviz alırız. Yani yapılacak iş için an itibariyle çözüm üretiriz. İnen - çıkan borsa, döviz, enflasyon, develüasyon bizde bu alışkanlığı geliştirdi. Avrupalı gibi önden tatil planlayıp birikim yapamıyoruz. THY nin önce al ucuza git kampanyası var. Bi yurt dışı tatili yapayım diyorum nisanda bu kampanyadan, ama nisana kadar hayatımla ilgil, neler olabileceğini kestiremediğim için 100 Euro'm boşamı gider diye düşünüyorum.UÇak biletini alırım biyerden bi vergi borcumu pırtlar, olmadık biri bimasrafmı çıkarır..vs.vs.
Verilere göre, her iki yurtiçi uçak yolcusundan biri uçak biletini uçuştan 0-5 gün öncesinde satın alırken, biletini bir aydan daha uzun süre önce satın alanların payı yüzde 14’te kaldı. Uçak biletini uçuştan 6-10 gün öncesinde alanların payı yüzde 13, 11-20 gün öncesinde alanların payı yüzde 17, 21-30 gün öncesinde alanların payı ise yüzde 8 olarak hesaplandı. 
 
Verilerden her dört yurtiçi uçak yolcusundan birinin biletini son gün aldığını saptadıklarını belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Son dakika uçak yolcuları, kullanıcılarımız arasında yüzde 25 gibi önemli bir paya sahip. Uçakların doluluk oranları fiyatları doğrudan etkilediğinden, aynı uçuş sınıfında ve aynı uçakta iki katı fiyata uçmak ya da tam tersine yarı fiyatına uçmak mümkün olabiliyor. Uçak bileti satın almada zamanlama oldukça önemli. Planlı davranan, fiyat karşılaştırması yapan ve promosyonları takip eden kazanıyor” dedi. 
 
Enuygun.com’un analizine göre yurtiçi uçuşlarda fiyat en önemli rekabet aracı. Her dört yolcudan üçü, tercihini ucuz biletten yana kullanıyor. 
 
Yurtdışı uçuşlarda son dakika yolcusu azınlıkta
 
Analizde, yurtdışı uçuşlarda da uçak biletini uçuş gününden sadece 0-5 gün öncesinde satın alanların yüzde 30 gibi önemli bir oranda olduğu hesaplanıyor. Ancak yurtiçi uçuşların tersine, yurtdışı hatlarda uçak biletini uçuş gününden 20 günden daha fazla bir süre öncesinde satın alanların oranı yüzde 42’ye ulaşıyor. Yurtdışı uçuşlarda son dakika yolcusu, yani biletini uçuştan 0-1 gün önce alanların oranı ise yüzde 14’te kalıyor. Yurtdışı uçuşların yarısında ise yerli havayolu şirketleri tercih ediliyor.
 
En popüler yurtiçi uçak bileti araması yapılan hat: İstanbul-Trabzon 
 
Enuygun.com üzerinden her gün ortalama 25 bin uçak bileti fiyat karşılaştırması yapıldığını kaydeden Sungurlu, “Yurtiçinde en popüler aramalar sırasıyla, İstanbul-Trabzon, İzmir-İstanbul ve İstanbul-Erzurum olarak karşımıza çıkıyor. Yurtdışı popüler aramalarda ise İstanbul-New York, İstanbul-Amsterdam ve İstanbul-Paris hatları ön sıralarda yer alıyor” diye konuştu.
TÜRK YOLCUSU UCUZ İSTİYOR SON DAKİKA ALIYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
hergün yeni bir uygulama çıkıyor.gittikçe karları,işleri azalan ayakta zor durabilen acentaların durumu ne olacak bakalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk yolcusunun karakteristiği her konuda olduğu gibi kendine hastır. Biz parayı buldumu ya yeriz, ya borç öderiz yada altın veya döviz alırız. Yani yapılacak iş için an itibariyle çözüm üretiriz. İnen - çıkan borsa, döviz, enflasyon, develüasyon bizde bu alışkanlığı geliştirdi. Avrupalı gibi önden tatil planlayıp birikim yapamıyoruz. THY nin önce al ucuza git kampanyası var. Bi yurt dışı tatili yapayım diyorum nisanda bu kampanyadan, ama nisana kadar hayatımla ilgil, neler olabileceğini kestiremediğim için 100 Euro'm boşamı gider diye düşünüyorum.UÇak biletini alırım biyerden bi vergi borcumu pırtlar, olmadık biri bimasrafmı çıkarır..vs.vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000