18 Ekim 2015, Pazar 09:48:02

"Türk pilotlar İHA'yı nasıl uyardı?"

Türkiye’nin Suriye sınırında dün vurulan insansız hava aracının (İHA) Rus yapımı olmadığı ve uçağın füze ile vurulmadığı iddia edildi.
  • neyle vuracak vulcan ile vurdu füze ile vursa zaten paramparça olur
  • Ambulans yolda çekilin
  • Gergedan boynuzuyla
  • Drone ile dusurulmustur son günlerde çok popüler cunku
  • Yiyosa tatli su pilotunun kullandigi 777 yada 330a da Çeksene jetwashi nooldu .bulursan gariban bir metrelik 5 beygir ihayi cejersin vashi. Hadi predatora cekte gorelim.washin kiralini ceker onlar tuzlu suculara))
  • Önce kendine gel ve siniri terket dediler.sonra füzeye degmeyecegi için pilotlardan biri kanopinin penceresinden tabancayla dikti vurdu bu kadar basit.en azindan biz eskiden boyle yapiyorduk
  • Salayim üstüne kobrayi yada Apache görürüm senin jetwasini .kicina yedinmi uç beş Yirmilik top wass wass gidersun
  • Birisi yalan söylüyor da kim?
  • Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya. Biri çıkıyor bir insansız hava aracı düşürdüm diyor, diğeri bu bana ait değil diyor. Üstelik bu yandakiler uyardık düşürdük flan gibi aptal aptal laflar ediliyor. Biz de soruyoruz, sen kimi, neyi uyardın, sonra da düşürdün? Allah cezanızı eninde sonunda verecek.
  • Aselsanin lazer silahi ile vuruldu.

Ria Novosti Ajansı'na bilgi veren Orlan tip İHA’ların üreticisi firmanın yetkilisi: 'Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'nı kaynak göstererek sosyal medyada yer alan düşen İHA fotoğrafları daha çok hazırlanmış bir bilgi provokasyonuna benziyor. Yayınlanan fotoğraflardaki kesinlikle Orlan değil. Rusya'da böyle planörlü insansız hava aracı üretilmiyor. Ayrıca resimdeki İHA kesinlikle uçakla vurulmamış. Zira cephane fırlatılması halinde paramparça olurdu' dedi.

Öte yandan Rus TASS Ajansı'na konuşan Rusya İHA askeri teknoloji uzmanı Denis Fedutinov ise fotoğraflardan anlaşıldığına göre İHA’nın düşürülmediğini, büyük bir ihtimalle teknik nedenlerden aracın düşmüş olabileceğini iddia etti.

"Türk pilotlar İHA'yı nasıl uyardı?"

Şirket temsilcisi, insansız hava aracını vurmadan önce Türk savaş uçaklarının pilotlarının kimi ve nasıl şekilde üç kere uyardıklarını merak ettiğine de dikkat çekerek; "Bizim Genelkurmay Başkanlığımız Suriye'de uçak ve insansız hava aracının kaybolduğuna dair tüm haberleri yalanladı. Bu açıklama en üst düzeyde, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı tarafından yapıldı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün, Türk hava sahasında tespit edilen milliyeti belirsiz bir hava aracının düşürüldüğünü açıklarken, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da, İHA'nın sınırın 3 kilometre içinde vurulduğunu söylemişti.

ABD’den aracın Rusya’ya ait olma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde açıklama gelmişti.

Bunun üzerine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Rus İHA'ların planlandığı gibi görevlerine devam ettiğini söylerken, Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov'dan İHA'nın Rusya'ya ait olmadığı açıklaması gelmişti. Kartapolov, ''Tüm insansız hava araçlarımız üslerinde ya da kendi görev alanlarında" demişti.

"Türk pilotlar İHA'yı nasıl uyardı?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

babayaga ~ 9 yıl önce
neyle vuracak vulcan ile vurdu füze ile vursa zaten paramparça olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah ~ 9 yıl önce
Ambulans yolda çekilin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gergedan ~ 9 yıl önce
Gergedan boynuzuyla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drone ~ 9 yıl önce
Drone ile dusurulmustur son günlerde çok popüler cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
exfihter ~ 9 yıl önce
Yiyosa tatli su pilotunun kullandigi 777 yada 330a da Çeksene jetwashi nooldu .bulursan gariban bir metrelik 5 beygir ihayi cejersin vashi. Hadi predatora cekte gorelim.washin kiralini ceker onlar tuzlu suculara))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyarim ~ 9 yıl önce
Önce kendine gel ve siniri terket dediler.sonra füzeye degmeyecegi için pilotlardan biri kanopinin penceresinden tabancayla dikti vurdu bu kadar basit.en azindan biz eskiden boyle yapiyorduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
exfaytir ~ 9 yıl önce
Salayim üstüne kobrayi yada Apache görürüm senin jetwasini .kicina yedinmi uç beş Yirmilik top wass wass gidersun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bisikletçi ~ 9 yıl önce
Git zekanı ölçtür, Türkçe yazamıyorsun, burada ahkam kesmeye çalışıyorsun. 60 Knot ile 2.4 Mach; veya 10.000 feet ile 100.000 feet arasındaki farkı biliyor musun?
Mustafa ~ 9 yıl önce
Birisi yalan söylüyor da kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 9 yıl önce
Al sana bir kaya, nerene dayarsan daya. Biri çıkıyor bir insansız hava aracı düşürdüm diyor, diğeri bu bana ait değil diyor. Üstelik bu yandakiler uyardık düşürdük flan gibi aptal aptal laflar ediliyor. Biz de soruyoruz, sen kimi, neyi uyardın, sonra da düşürdün? Allah cezanızı eninde sonunda verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkay ~ 9 yıl önce
Aselsanin lazer silahi ile vuruldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000