23 Mayıs 2016, Pazartesi 09:28:05

Türk İstihbaratı uyarmış!

Türk istihbaratının geçen Ocak’ta Türkiye-Mısır arasında yapılan uçak seferlerinden bir saldırı olacağı yönünde yerel birimleri uyardığı anlaşıldı.
  • türk istihbaratı mısır'ı uyarıyor alman ve amerikalılar da bizi!
  • Bi kere karışmayın be.
  • Hee canım heee , ülkenin sınırları kevgire dönmüş kimin eli kimin cebinde belirsiz sen git Fransız'a hava civa yap
  • once kendi ulkemizde olacaklari bilsekte engel olsak..elini kolunu sallayan ulkemde eylem yapiyor bizimkiler istihbaratcilik oynuyor.
  • ne istihbarat be kardeşim,dışardaki herşeyi bil ama ülke içinde olacak hiçbirşeyden haberin olmasın!!

Paris-Kahire seferini yapan Mısır Hava Yolları’na ait uçağın düşmesiyle birlikte başlatılan soruşturmada terör şüphesi araştırılırken, Türk istihbaratının da geçen Ocak’ta Türkiye-Mısır arasında yapılan uçak seferlerinden bir saldırı olacağı yönünde yerel birimleri uyardığı anlaşıldı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 66 yolcusuyla düşen Mısır Hava Yolları uçağına yönelik terör soruşturması devam ederken önemli bir bilgi ortaya çıktı. IŞİD’in uluslararası terör faaliyetlerini ortaya çıkarmaya çalışan istihbarat birimleri, geçen Ocak’ta yerel birimlerine uyarı mesajı gönderdi. 

Fransızlar hedefte

Emniyet Genel Müdürlüğü, birimlerine gönderdiği uyarı yazısında Türkiye ile Mısır arasındaki yapılan uçak seferlerinde bir saldırı olabileceği bilgisini paylaştı. Emniyet, aynı yazıda saldırıların gerçekleştirileceği uçak seferlerinde özellikle Fransızların bulunduğu uçakların tercih edilebileceği istihbaratına yer verdi.

Bu bilginin paylaşılmasının ardından, güvenlik birimleri, özellikle uluslararası uçuşların yapıldığı havalimanlarında güvenlik önlemlerini artırdı. Mısır bağlantılı uçakların üzerinde ayrıntılı inceleme yapılarak, gelen yolcular detaylı incelemeye tabi tutuldu.

Sarı ve turuncu

Atatürk Havalimanı başta olmak üzere dış hat bağlantılı uçuşların yapıldığı Ankara, İzmir, Antalya havalimanlarında sarı ve turuncu alarm uygulaması yapıldı. Bilindiği gibi, Radikal dinci terör grupları, bir süredir Fransa’ya karşı doğrudan hedef alan eylemler gerçekleştirdi.

Karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan baskından sonra Paris’te yaşanan terör saldırıları sonrasında Fransa, özellikle El Kaide bağlantılı grupların hedefi oldu. Mısır Hava Yolları’nın açık denize düşen uçağında da Fransız uyruklu yolcular bulunması ve uçağın Paris’ten hareket etmesi terör şüphesini öncelikli hale getirdi. 

Türk İstihbaratı uyarmış!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

trajikomedi ~ 8 yıl önce
türk istihbaratı mısır'ı uyarıyor alman ve amerikalılar da bizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav ~ 8 yıl önce
Bi kere karışmayın be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FG ~ 8 yıl önce
Hee canım heee , ülkenin sınırları kevgire dönmüş kimin eli kimin cebinde belirsiz sen git Fransız'a hava civa yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
once kendi ulkemizde olacaklari bilsekte engel olsak..elini kolunu sallayan ulkemde eylem yapiyor bizimkiler istihbaratcilik oynuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
ne istihbarat be kardeşim,dışardaki herşeyi bil ama ülke içinde olacak hiçbirşeyden haberin olmasın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş atmayalım ~ 8 yıl önce
Ülke içindede birçok saldırı önleniyor. Malum Dünya'da metrekare başına en çok hain bizim ülkemizde . Bu hainliğe yine iyi önlüyorlar tabiki de kaçanlar oluyor doğrusunu konuşmak gerekirse.
EngnCentr ~ 8 yıl önce
Asıl sen çok boş atma. Hüloğcu
Dsdxvnşoöğpöğp ~ 8 yıl önce
Haklısın kardeş.. Ülkenin Yarısı korkak ve hain. Satılmadık ve tahrip edilmedik değer bırakmayan haramileri destekleyen korkak hainlerin oranı ülke nüfusunun yarısını buldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000