13 Ocak 2019, Pazar 09:48:25

'Türk Hava Sahası'ndan 15 saniyede 1 uçak geçti

2018'de her 15 saniyede bir uçak Türk hava sahasını kullandı. Gerçekleşen uçuş sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde 5,4 artış görüldü.
  • Hantallık, vasıfsızlık, liyakatsızlık, verimsizlik ve geri kalmışlık geliyor dhmi deyince aklıma. Böyle mi marka olmuş dhmi? Bide nerede kime neye göre marka? Hadi itiraf edin tüm işlettiğiniz havaalanları zararda ve özelleştirme vakti geldi demi bu saçmasapan marka muhabbetleri bu yüzden
  • bu adam bilgi kirliliği , yerine 15 yaşında bir öğrenci koysak hiç bir şey değişmez
  • Bakan bey bari ismimizi telaffuz etseydiniz belki bir farkındalık olurdu.Bilmiyorsanız söyleyelim : Hava Trafik Kontrolörü. Bu rakamlar bizim sayemizde hep hatırlatmak isterim. Şefler, müdürler odalarında çıkmaz bilginiz olsun. Onların bir payı yok bunlarda.
  • Gökteki huzurun yerdeki güvencesi olduğu sürece minisaniye leri ölçecek bu millet inşa allah.
  • "Su akar türk bakar" artık modern hali "hava trafiği akar türk bakar" oldu. Geri gönderilen paraları da birileri konuşabilsin
  • Maalesef bu uçaklardan almamız gereken parayı tek kalemde eurocontrol e geri göndermekteyiz. Lütfen bu paranın ülkemize kazandırılması için çalışma yaptırınız.
  • Ankara Acc Smart in canı cıktı bu yaz hava trafikcilere bir tebrik bile gelmedi cok fazla risk e giriyoruz yorgunluktan gozlerimizi serviste kapatip evimize gidiyoruz. 7/24 calsiyoruz Artik bizi onemli hissettirmeniz gerekmezmi?
  • pegasusta çalışan biri olarak bu haberler gururlanabilirsiniz..ve böylelikle avrupa bizi kıskanmış olup,türkiyedeki ekonomi ve iş olanakları sorunu kökten çözülmüştür.
  • Sayın bakan her 15 saniyede uçak geçti evet peki sonuç? Eurocontrolden gelen ücretler 31 Aralıkta yine geri gönderildi. Bahane iş barışı. Yani kontrolörle 6 bin lira alan güvenlik yada arff arasındaki iş barışı!! Hava sahamız bedavaya kullandırılıyor 1 saniyede geçse uçak ne olur? Hiçbir bakan bu konuya eğilmedi bu ülkenin dövize bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde milyonlarca euronun iadesi gerçekten çok garip. ülke zarara uğratılıyor göz göre göre kimsenin umurunda değil
  • norveçte kaçtana geçti acaba

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2018 yılında Türk hava sahasından 15 saniyede bir uçak geçtiği bilgisini verdi.

Turhan, "Geçen yıl Türk hava sahasında 474 bin 987'si transit üst geçiş olmak üzere, toplam 2 milyon 17 bin 763 uçuş gerçekleşti. Bu da ortalama 15 saniyede bir uçağa karşılık geldi" diye konuştu.

Bakan Turhan'ın paylaştığı verilere göre, Türk hava sahasında geçen yılın sonu itibarıyla gerçekleşen uçuş sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 5,4 artış kaydedildi.

'Türk Hava Sahası'ndan 15 saniyede 1 uçak geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

şaka gibi ~ 5 yıl önce
Hantallık, vasıfsızlık, liyakatsızlık, verimsizlik ve geri kalmışlık geliyor dhmi deyince aklıma. Böyle mi marka olmuş dhmi? Bide nerede kime neye göre marka? Hadi itiraf edin tüm işlettiğiniz havaalanları zararda ve özelleştirme vakti geldi demi bu saçmasapan marka muhabbetleri bu yüzden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu zat ~ 5 yıl önce
bu adam bilgi kirliliği , yerine 15 yaşında bir öğrenci koysak hiç bir şey değişmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
Bakan bey bari ismimizi telaffuz etseydiniz belki bir farkındalık olurdu.Bilmiyorsanız söyleyelim : Hava Trafik Kontrolörü. Bu rakamlar bizim sayemizde hep hatırlatmak isterim. Şefler, müdürler odalarında çıkmaz bilginiz olsun. Onların bir payı yok bunlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itfaiyeci derler ~ 5 yıl önce
Gökteki huzurun yerdeki güvencesi olduğu sürece minisaniye leri ölçecek bu millet inşa allah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 5 yıl önce
Yaşasın tulumbacılar.
Muaf ~ 5 yıl önce
Itfaiye olmasa ucaklar gecemez.emercensi oldugunda kim sondurecek?
Hans ~ 5 yıl önce
"Su akar türk bakar" artık modern hali "hava trafiği akar türk bakar" oldu. Geri gönderilen paraları da birileri konuşabilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın bakanım ~ 5 yıl önce
Maalesef bu uçaklardan almamız gereken parayı tek kalemde eurocontrol e geri göndermekteyiz. Lütfen bu paranın ülkemize kazandırılması için çalışma yaptırınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler sayılardir ~ 5 yıl önce
Ankara Acc Smart in canı cıktı bu yaz hava trafikcilere bir tebrik bile gelmedi cok fazla risk e giriyoruz yorgunluktan gozlerimizi serviste kapatip evimize gidiyoruz. 7/24 calsiyoruz Artik bizi onemli hissettirmeniz gerekmezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muadil kadrolar ~ 5 yıl önce
Daha sizi ne kadar onare etcekler gih sinifinda senin muyadilin apron memuru Arff memuru buro memuru senin yarin kadar maas aliyor oda gih sinifi sende gih sinifisin.biran once gih de teknik hizmetlerde muyadil kadrolar esidlenmelidir
muadil kadrolar' a ~ 5 yıl önce
elmayla armut aynı sepette diye bir olmaz
:) ~ 5 yıl önce
Muyadil mi? ağam ayri yolun yolcusuyuz..Avrupa ya ,Abd ye bak ,orda işler nasıl yürüyor..
Dhmi sefleri ~ 5 yıl önce
Dhmi de gorev yapan gih sinifinda ki sef gih sinifi daki atcodan aimciden düşük aliyir yani hiyerasik astim olarak emrim altinda olan gih memuru atco aim memuru benden yuksek aliyor funda hanimin buna cozum bulacagini düşünüyorum boyle birsey olabilir mi
Atc ~ 5 yıl önce
MuYadil kadrolar eşiDlenmeliymiş. Muadil görmelerine izin verenler utansın ne diyeyim..
çözüm ~ 5 yıl önce
pegasusta çalışan biri olarak bu haberler gururlanabilirsiniz..ve böylelikle avrupa bizi kıskanmış olup,türkiyedeki ekonomi ve iş olanakları sorunu kökten çözülmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurur duyduk ~ 5 yıl önce
Sayın bakan her 15 saniyede uçak geçti evet peki sonuç? Eurocontrolden gelen ücretler 31 Aralıkta yine geri gönderildi. Bahane iş barışı. Yani kontrolörle 6 bin lira alan güvenlik yada arff arasındaki iş barışı!! Hava sahamız bedavaya kullandırılıyor 1 saniyede geçse uçak ne olur? Hiçbir bakan bu konuya eğilmedi bu ülkenin dövize bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde milyonlarca euronun iadesi gerçekten çok garip. ülke zarara uğratılıyor göz göre göre kimsenin umurunda değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havelted ~ 5 yıl önce
Tutturmussunuz elektrik taşören kadar kazancımızda kıymetimizde yok
cacık ~ 5 yıl önce
norveçte kaçtana geçti acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000