23 Mart 2018, Cuma 09:33:37

Türk Hava Sahasında transit rekoru

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türk hava sahasındaki transit trafikteki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Yol Kontrolde görev yapan arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum. İşini iyi yapan insanların çabaları er gec herkes tarafından görülecektir.
  • Ozyurdunda garipsin ozvataninda parya..
  • dövizlerin yüksekliği ve gelire göre en pahalı araba,benzin,doğalgaz,internet,elektrik,et vs nin ülkemizde satılıyor olmasıyla da rekor kırıyoruz ne güzel değil mi ?
  • Belli ki Hökümetimiz buraya da otoyollar, tüneller, köprüler yapmis. Sahlandik resmen ucuyoruz.Transit geciste de Dünya lideri olduk. Gökten oluk oluk para yagiyor.
  • Transit tüm uçaklar tabi ki kullandıkları hava sahasının ücretini ödemek zorunda. Sonuçta bir hizmet alıyor. Ülke ekonomisine girdi sağlanıyor böylece. Emeği geçen herkesi kutlarım,özellikle yoğun trafikte, hava trafik hizmeti veren kontrolörleri.
  • euro neredeyse 5 tl oldu tazminatlar EURO olarak dağıtılırsa herkes kazançlı çıkar -en az şekilde geri gider-
  • yeni torba yasa ile eurocontrol tazminatlarının geri gönderilmeyip personele çalışanlara ödemesiyle ilgili karışık söylentiler var konunun yeni torba yasa dan çıkarıldığına dair duyum var
  • transit artışı varsa tazminatlarda da artış olmalı (gelen ücretler geri gönderiliyorken bu zor olsa da )
  • Burada övünülecek bir başarı var mı? Evet artan sayılar mevcut, ama bunun kurumla ilgisi ne? Sanki bizim çabalarımızla artmış gibi havadan gelenle övünüyoruz
  • OUI..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türk hava sahasındaki transit trafikteki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu yılın ilk ayları itibariyle yüzde 15'in üzerinde artış olduğunu ifade eden Ocak, bu artışın devam edeceğini bildirdi.

Funda Ocak açıklaması:

Türk Hava Sahası jeopolitik önemi ve hizmet kalitesiyle havacılığın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor! Dünya standartlarının üzerinde bir beceri ve tecrübe ile yönetilen 1 milyon km²’lik Türk hava sahasında transit (overflight) trafiklerde son yıllarda kararlı bir artış yaşanıyor.

Hava sahamızda transit (overflight) trafiğin 2015-16 yılları ortalama artışı %5.3, 2016-17 yılları ortalama artışı %10.5 olarak gerçekleşti. 2017-18 yılları ilk ayların artış ortalaması ise %15’in üzerinde seyrediyor ve bu oransal artışın yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Eğitim, üstün beceri ve fedakâr mesaileriyle Türk hava sahasını dünyanın en emniyetli hava sahası haline getiren kıymetli arkadaşlarıma içten teşekkürlerimi tekrarlıyorum.







Türk Hava Sahasında transit rekoru

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

atc ~ 6 yıl önce
Yol Kontrolde görev yapan arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum. İşini iyi yapan insanların çabaları er gec herkes tarafından görülecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A t c o ~ 6 yıl önce
Ozyurdunda garipsin ozvataninda parya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ! ~ 6 yıl önce
dövizlerin yüksekliği ve gelire göre en pahalı araba,benzin,doğalgaz,internet,elektrik,et vs nin ülkemizde satılıyor olmasıyla da rekor kırıyoruz ne güzel değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 6 yıl önce
bir dönem pahalı petrol kullanıyorduk. ancak şu an avrupa ülkelerinde fiyatlar bizden yüksek. internetten kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz.
Gururluyuz ~ 6 yıl önce
Belli ki Hökümetimiz buraya da otoyollar, tüneller, köprüler yapmis. Sahlandik resmen ucuyoruz.Transit geciste de Dünya lideri olduk. Gökten oluk oluk para yagiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D :D :D ~ 6 yıl önce
. . D
Seyrüsefer ~ 6 yıl önce
Transit tüm uçaklar tabi ki kullandıkları hava sahasının ücretini ödemek zorunda. Sonuçta bir hizmet alıyor. Ülke ekonomisine girdi sağlanıyor böylece. Emeği geçen herkesi kutlarım,özellikle yoğun trafikte, hava trafik hizmeti veren kontrolörleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
euro ~ 6 yıl önce
euro neredeyse 5 tl oldu tazminatlar EURO olarak dağıtılırsa herkes kazançlı çıkar -en az şekilde geri gider-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h.tazminatı-2 ~ 6 yıl önce
yeni torba yasa ile eurocontrol tazminatlarının geri gönderilmeyip personele çalışanlara ödemesiyle ilgili karışık söylentiler var konunun yeni torba yasa dan çıkarıldığına dair duyum var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h.tazminatı-1 ~ 6 yıl önce
transit artışı varsa tazminatlarda da artış olmalı (gelen ücretler geri gönderiliyorken bu zor olsa da )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 6 yıl önce
Burada övünülecek bir başarı var mı? Evet artan sayılar mevcut, ama bunun kurumla ilgisi ne? Sanki bizim çabalarımızla artmış gibi havadan gelenle övünüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 6 yıl önce
Başarı transit uçan Qatar, Emirates’in başarısı. Adamlar sürekli artırıyor frekanslarını
Duvle yollar ~ 6 yıl önce
Havaya duble yollar, köprüler yaptık. Yoksa neden artsın, dünya lideriyiz. En güvenli hava sahası, hava polisler çok çalışıyor ? Hocalar devamlı okuyor, Allah koruyor, uçaklar arıza falan yapmıyor, yağmur duası gibi, emniyet duası var. Büyük başarı.
MEHMET ~ 6 yıl önce
OUI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000