14 Eylül 2015, Pazartesi 08:05:35

Türk cerrah Susam hayatını kaybetti

Operatör Doktor Mehmet Susam, Fransa Alp Dağları’nda wingsuit olarak adlandırılan paraşüt atlayışı sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti
  • Allah rahmet eylesim. Mekanı cennet olsun.
  • Kus beyinlisin sen
  • Canım kardeşim ve yiğit insan Susam, Şırnak Askeri Hastanesine getirdiğimiz yaralı askerlerimize şifa oldun, bizlere yaralı taşıma ile ilgili çok şey öğrettin dostum. Seni asla unutmayacağım değerli dostum. Mekanın cennet olsun, ruhun hep bizimle olacak ve gökyüzünde uçacak.
  • Kalbi güzel, kendi güzel insan nurlar içinde uyu...
  • Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun güzel insan M. Susam.
  • ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN CAMİANIN BAŞI SAĞOLSUN
  • Mehmet Susam eski kürekçilerden, sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. ODTÜ kürek takımında uzun süre spor yapmış özel bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin
  • bir harekette bulunmuş. Bu devlet üniversitelerin en pahalı eğitimi olan tıp eğitimini, halka hizmet etsin, faydası olsun diye bedava veriyor orada okuyanlara, kalkıp 10.000 dolar gibi fahiş rakamlara özel elbise alsın, kendini ordan burdan aşağıya atsın diye değil. Biraz sorumluluğunuzu ve devletin, başka insanların üzerinizdeki hakkı bilin ve ona göre davranın. Bu sözde sporun kısa zaman geçmişinde 300 kişi ölmüş. Korkunç bir rakam. İntihar eden çaresizdir, elinde olmadan kim bilir hangi ruh haline girmiş ve yaşamına son vermiştir. Acırım ve Allah rahmet etsin derim. Ama zevk için ölüme atlayana ne diyim ki.
  • Adrenalin isteyen suriyeye gitsin , kralı orda.
  • Allah rahmet etsin camianın başı sağolsun mekanın cennet olur inşallah

Fransa’ya hafta sonu atlayış yapmak için giden 41 yaşındaki doktor Mehmet Susam, dün sabah meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Fransız Alp’lerinin zirvesinden atlayan Susam’ın serbest düşüş sonrasında sola dönerek kayalara çarptığı bildirildi. Bölgeye arama-kurtarma ve sağlık ekipleri yönlendirilirken Mehmet Susam’ın çarpmayla birlikte hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Fransız havacılık yetkilileri soruşturma başlattı.

Kaskında kamera taşıyan Mehmet Susam’ın çektiği görüntülere savcılık tarafından el konuldu. Son 4 yıldır wingsuit olarak adlandırılan zirveden atlayıp üzerindeki özel kıyafet ile ortalama 2-3 dakika havada süzülen Susam, daha sonra paraşütünü açarak iniyordu. Susam, Kokpit Havacılık Programına verdiği röportajda wingsuit atlayışını söyle anlatmıştı, “Son dört yıldır yaptığım wingsuit ve mesleğim paralel şeyler. İkisinde de adrenalin yüksek miktarda. İkisinin de yanında stres ve yüksek başarı-mutluluk bir arada. İkisinde de yüksek konsantrasyon gerekiyor. Konsantrasyondaki ufacık bir kayıp ikisinde de ölümle sonuçlanıyor.” Mehmet Susam’ın cenazesinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Türk cerrah Susam hayatını kaybetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Mustafa ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesim. Mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kusa ~ 9 yıl önce
Kus beyinlisin sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kus ~ 9 yıl önce
Senin seviyene inmeyeceğim.
Kardeşim Susam ~ 9 yıl önce
Canım kardeşim ve yiğit insan Susam, Şırnak Askeri Hastanesine getirdiğimiz yaralı askerlerimize şifa oldun, bizlere yaralı taşıma ile ilgili çok şey öğrettin dostum. Seni asla unutmayacağım değerli dostum. Mekanın cennet olsun, ruhun hep bizimle olacak ve gökyüzünde uçacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göksel ~ 9 yıl önce
Kalbi güzel, kendi güzel insan nurlar içinde uyu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P. Ruşen Erkan ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun güzel insan M. Susam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.DEMİR ~ 9 yıl önce
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN CAMİANIN BAŞI SAĞOLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Susam ~ 9 yıl önce
Mehmet Susam eski kürekçilerden, sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. ODTÜ kürek takımında uzun süre spor yapmış özel bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok gereksiz ~ 9 yıl önce
bir harekette bulunmuş. Bu devlet üniversitelerin en pahalı eğitimi olan tıp eğitimini, halka hizmet etsin, faydası olsun diye bedava veriyor orada okuyanlara, kalkıp 10.000 dolar gibi fahiş rakamlara özel elbise alsın, kendini ordan burdan aşağıya atsın diye değil. Biraz sorumluluğunuzu ve devletin, başka insanların üzerinizdeki hakkı bilin ve ona göre davranın. Bu sözde sporun kısa zaman geçmişinde 300 kişi ölmüş. Korkunç bir rakam. İntihar eden çaresizdir, elinde olmadan kim bilir hangi ruh haline girmiş ve yaşamına son vermiştir. Acırım ve Allah rahmet etsin derim. Ama zevk için ölüme atlayana ne diyim ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 9 yıl önce
Gereksiz bir yorum. Rahmet dilemek yeterli olacaktır.
??? ~ 9 yıl önce
senin bu yorumun çok gereksiz olmuş aslında
Air'e ~ 9 yıl önce
Okumayı öğrenmişsin ama kafan orda durmuş, kalmış. Bu, okuduğunu anlamamandan belli. Niye rahmet diliyim ya aklı başında olduğu halde kendini bile bile ölüme atan birisine. Şikayetçiyim kardeşim, benim devletimin yetişmiş bir doktor kadrosu boşu boşuna havai bir heves ve zevk uğruna boş kaldı. İnsan sorumluluğunu bilmeli.
Haklısın ~ 9 yıl önce
Kendi düşen ağlamaz. Tahminen bu işin hesabını zor verir. Bu boş işlere ve gereksiz zevk peşinde o kadar para harcıyacağına hayır hasenatta bulunsa ömrü uzardı.
Air ~ 9 yıl önce
Senin yaptığım yorum da çok gereksiz.
Air ~ 9 yıl önce
Rahmet dilemek yeterli olur.
Maxi ~ 9 yıl önce
İnsanlığını nerde bıraktın sen?
Air ~ 9 yıl önce
Kendini bilerek ölüme atmamış. Yaşadığı bir kaza sonucu vefat etmiş. Allah rahmet eylesin.
Çok gereksiz'e ~ 9 yıl önce
Devletin tüm kadrolarıyla bu kadar ilgileniyor musunuz?
13:57:29'a ~ 9 yıl önce
Kendini bilerek ölüme atmamış. Yaşadığı bir kaza sonucu vefat etmiş diyen arkadaş. Bir fikir beyan etmeden önce ölen doktorun röportajını seyret. Bilerek ve isteyerek yapılan bu (sözde) sporda ölüme ne kadar yakın olunduğunu kendisi belirtiyor. O zaman nasıl kaza oluyor. Kaza, %100 güvenli olan bir olayda beklenmeyen bir tersliktir. Ölüme bu kadar yakın bir olayda her an olabilecek,olması çok muhtemel, ihtimali çok çok yüksek bir terslik değil.
Röportaj izlemek niye ki? ~ 9 yıl önce
Röportaj izlemek niye ki? Adam spor yapıyor ve kaza geçiriyor. Çok mu zor anlaması
%100 ~ 9 yıl önce
%100 ne var ki güvenli olan.
Vay ~ 9 yıl önce
Sadece doktor kadrosundan endişe eden arkadaş. Bir can gitti. Nerde insanlık? Kadrolar mı tek endişen?
Vay'a ~ 9 yıl önce
Ben mi yada sen mi yada bir başkası mı sebep oldu? Kusura bakmayın ama artık dayanamayacağım ve siyeceğim ki kendisi kaşınmış. Artık doktor olarak da acımıyorum. Zira sadece çok zenginlerin gidebildiği bir özel hastanede, varlıklı insanlara çalışan birisiymiş. Kendi eden bulur kardeşim.
2 kişi daha ~ 9 yıl önce
Bu doktardan sonra 2 kişi daha bu sözde spor yüzünden ölmüş. Kimse bu işi mazur göstermeye çalışmasın.
Maxi'ye ~ 9 yıl önce
Uçurumdan kendimi aşağı atmadan önce, tepede hemen kenarda bıraktım. İnsan olan, aklı olan 2 dakikalık zevk için bu işi yapıp yakınlarını üzmez. Bencillik abidesi olacak bir olay.
Syr ~ 9 yıl önce
Adrenalin isteyen suriyeye gitsin , kralı orda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 9 yıl önce
Ama o da intihar olmaz mı :)
Osman yavuz ~ 9 yıl önce
Allah rahmet etsin camianın başı sağolsun mekanın cennet olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000