06 Haziran 2016, Pazartesi 09:38:34

Türbülansa giren uçakta 23 kişi yaralandı

Kolombiya merkezli Avianca Havayolları'nın Lima (Peru)-Buenos Aires(Arjantin) seferini yapan yolcu uçağı türbülansa girdi, şiddetli sarsıntı nedeniyle 23 kişi yaralandı.
  • Operasyoncu arkadaşların uçağı verdiği rotalara bağlı olarak girdikleri söylenebilir. Ve şu anda mevsim geçişlerinin son zamanları var. Havalar kararlı olmaya başlıyor. Bilindiği gibi türbülans kararsız havanın imaresidir. Yaz aylarında daha sık görülürler. Özellikle alçak irtifalarda. 5000-8000 feet arası. Zaman zaman solo uçuşlarımda cessna ile hafif şiddette yakalanıyordum. Sadece ben değil tüm arkadaşlar da. Bazen indiğimde dizlerim titremiyor değildi. Uçsğın kontrolü sizden çıkabiliyor. Geçmiş olsun. Resimlerden anladığım kadarıyla ekip hazırlıksız yakalanmış. Light, moderate, severe Değilde; direkt severe ile türbülans kendini göstermiş.
  • yerde de türbülans oluyor mu?
  • dayak yeseler böyle olmaz herhalde...ama yere bissürü şey düşmüş onların toplanması lazım uçuş güvenliğine aykırı ayrıca yolcu resim çekip şikayet eder yaaa öyle işteee... ayrıca istirahat başlıyor acele etmeleri lazım...
  • A330 cok turbulansa giriyor. Benden uyarmasi. Yazan: B777
  • Ne çekti be bu Avianca hava koşullarından
  • A 330'lar çok turbulance'a girmeye başladı son zamanlarda!!!
  • kemerler baglanir ama hostesler servis yapar bu nasil bir seydir,onlarinki can degil mi,hersey para
  • Daha gecenlerde oradaydim. Havalar serin, turbulans ve cb girla gidiyor. Tabi orada boyle demiyorlar: El turbulans veya los bulutos cb diyorlar. Avianca da gayet iyi bir havayolu ayrica, ozellikle guney amerika kahvesi.. sahane. Adios Muchacos..
  • Hosteslere (bayan olanlara) kıyamam. Çok tatlılar ama...
  • değerli pilot büyüklerime soruyorum: geçende de etihad jakartaya inmeden önce çok feci bir türbülansa yakalandı yine uçak a330 du. neden şiddetli türbülanslar bu uçak tipinde oluyor. af447 hala ürkütüyor beni. acaba uçağın yapısal sorunları mı var. yoksa benimki, bir ön yargı mı?

Kolombiya merkezli Avianca Havayolları'nın Lima (Peru)-Buenos Aires(Arjantin) seferini yapan yolcu uçağı türbülansa girdi, şiddetli sarsıntı nedeniyle 23 kişi yaralandı.

Peru'nun başkenti Lima'dan kalkarak Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e gidecek Avianca Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Arjantin'in Salta kenti üzerinde türbülansa yakalandı. Uçağın türbülans nedeniyle 100-1500 feetlik bir irtifa kaybına uğradığı ve şiddetli sarsıntı nedeniyle kabin ekibi de dahil 23 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Uçağın Buenos Aires'e inmesinin ardından yaralıların tedavi altına alındığı açıklandı.

İşte türbülansa giren Avianca uçağı:

 

Türbülansa giren uçakta 23 kişi yaralandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Akademi Öğrencisi ~ 8 yıl önce
Operasyoncu arkadaşların uçağı verdiği rotalara bağlı olarak girdikleri söylenebilir. Ve şu anda mevsim geçişlerinin son zamanları var. Havalar kararlı olmaya başlıyor. Bilindiği gibi türbülans kararsız havanın imaresidir. Yaz aylarında daha sık görülürler. Özellikle alçak irtifalarda. 5000-8000 feet arası. Zaman zaman solo uçuşlarımda cessna ile hafif şiddette yakalanıyordum. Sadece ben değil tüm arkadaşlar da. Bazen indiğimde dizlerim titremiyor değildi. Uçsğın kontrolü sizden çıkabiliyor. Geçmiş olsun. Resimlerden anladığım kadarıyla ekip hazırlıksız yakalanmış. Light, moderate, severe Değilde; direkt severe ile türbülans kendini göstermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havada türbülans ~ 8 yıl önce
yerde de türbülans oluyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhammed ali ~ 8 yıl önce
dayak yeseler böyle olmaz herhalde...ama yere bissürü şey düşmüş onların toplanması lazım uçuş güvenliğine aykırı ayrıca yolcu resim çekip şikayet eder yaaa öyle işteee... ayrıca istirahat başlıyor acele etmeleri lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
A330 cok turbulansa giriyor. Benden uyarmasi. Yazan: B777

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avianca ~ 8 yıl önce
Ne çekti be bu Avianca hava koşullarından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 8 yıl önce
A 330'lar çok turbulance'a girmeye başladı son zamanlarda!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rocket man ~ 8 yıl önce
Evet cok dogru tespit az once ben yazacaktim. Diger ucaklarda boyle bir sorun yok, A330'larda "Enter Turbulance" tusu var. Basiyorsun turbulansa giriyorsun, super... Arkadasim seni balyozla kovalarim, omrumde bu kadar sacma bir yorum duymadim, ucak tipi ile turbulansin ne alakasi olabilir.
eren ~ 8 yıl önce
kemerler baglanir ama hostesler servis yapar bu nasil bir seydir,onlarinki can degil mi,hersey para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Los Turbulansos ~ 8 yıl önce
Daha gecenlerde oradaydim. Havalar serin, turbulans ve cb girla gidiyor. Tabi orada boyle demiyorlar: El turbulans veya los bulutos cb diyorlar. Avianca da gayet iyi bir havayolu ayrica, ozellikle guney amerika kahvesi.. sahane. Adios Muchacos..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Hosteslere (bayan olanlara) kıyamam. Çok tatlılar ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Bende beyinsizlere ayar oluyorum.
yanıt ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
hakan ~ 8 yıl önce
değerli pilot büyüklerime soruyorum: geçende de etihad jakartaya inmeden önce çok feci bir türbülansa yakalandı yine uçak a330 du. neden şiddetli türbülanslar bu uçak tipinde oluyor. af447 hala ürkütüyor beni. acaba uçağın yapısal sorunları mı var. yoksa benimki, bir ön yargı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000