11 Eylül 2016, Pazar 09:21:49

TSK'ya 14'üncü ATAK teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük güçlerinden biri olan yerli üretim ATAK taarruz helikopterinin 14'üncüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.
  • Kızıyorum.ve lanet ediyorum.Atatürk'ten sonra Atatürkçülük kisfesi altında yaklasık 80 yıl yan gelip yatıp.Bir şey geliştirmeyip.sonrada bu yapılanlara kılıf uyduranlara..Eee yapsaydı o çok güvendiğiniz kemalist politikacılar ,bilimadamları.Anca kitaplarda atatürkçülüğü savunup.Boyna hikaye anlatırsınız..Çok konuşup az iş yaparsınız...90 yılda bu ülkeyi laiklik dışında birşey katmadınız.Almanya ve japonya 2.dünya savasından sonra yine büyüdü.Biz yerimizde saydık..Hadi kalabalık etmeyin.Atatürkü bile doğru anlamadınız.
  • Turkiyenin urettiği herseyi kotuleyenlere soruyorum. Hayırdır gocundugunuz birsey mi var ? Sizin gibi zihniyetler hep vardı ama yok o yapılamaz yok tutkıye bunu yapamaz. Amerikalıların size dayattığı psikolojinin baya etkisinde kalmıssınız. Kendini küçük görmek gibi! Bak balllll gibi de yapılıyor. Almıcaz kardesim israilden amerikadan silah almıcaz . Bi tarafınızı yırtmayın artık, o zihniyet eskide kaldı.Baska kapıya baskaaaa
  • Bu 14 tanenin kaçı "EDH", kaçı yerli sistemler entegre edilmiş model?
  • Daha çok geliştirilmesi lazım. Amerikan Apache için 40 fırın ekmek yemesi lazım.
  • Milli demek yuzde yuzu yurticinde uretiliyor demek degil. Tasarim milli, istedigin kadar uretip, istedigin degisikligi yapacaksin, lisans, izin derdi yok. Ilk uretilen modeli mukemmel beklemiyoruz, zamanla daha iyi olacak. Motor da yerli olacak. Milli silah projeleri cok buyuk adimlar. Hepimiz destek olmaliyiz.
  • Vatan semalarında bayrağın dalgalanması için yapacağı her uçuşta emmiyetle görev yapsın inşallah.
  • bu helikopter italyan üretimi
  • Teknoloji transferi, ortak üretim v.b konularda en çok bilgi alabileceğimiz ancak teknik konularda en yetersiz helikopter seçildi. Üretip satma konusuna gelince, motorlar İngiliz-Amerikan üretimi, dolayısıyla onların silah satmadığı dünya üzerinde bir ülke varsa...satarız elbet
  • 14 az 114 olacak insallah..
  • Haydi hayırlısı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük güçlerinden biri olan yerli üretim ATAK taarruz helikopterinin 14'üncüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Test uçuşlarını başarıyla tamamlayan ATAK helikopterin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yurt dışında büyük ilgi gören ATAK helikopterinin 14'üncüsünü TSK'ya teslim ettiklerini duyurdu.

TSK'ya 14'üncü ATAK teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Antiataputcu ~ 8 yıl önce
Kızıyorum.ve lanet ediyorum.Atatürk'ten sonra Atatürkçülük kisfesi altında yaklasık 80 yıl yan gelip yatıp.Bir şey geliştirmeyip.sonrada bu yapılanlara kılıf uyduranlara..Eee yapsaydı o çok güvendiğiniz kemalist politikacılar ,bilimadamları.Anca kitaplarda atatürkçülüğü savunup.Boyna hikaye anlatırsınız..Çok konuşup az iş yaparsınız...90 yılda bu ülkeyi laiklik dışında birşey katmadınız.Almanya ve japonya 2.dünya savasından sonra yine büyüdü.Biz yerimizde saydık..Hadi kalabalık etmeyin.Atatürkü bile doğru anlamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihniyet ~ 8 yıl önce
Turkiyenin urettiği herseyi kotuleyenlere soruyorum. Hayırdır gocundugunuz birsey mi var ? Sizin gibi zihniyetler hep vardı ama yok o yapılamaz yok tutkıye bunu yapamaz. Amerikalıların size dayattığı psikolojinin baya etkisinde kalmıssınız. Kendini küçük görmek gibi! Bak balllll gibi de yapılıyor. Almıcaz kardesim israilden amerikadan silah almıcaz . Bi tarafınızı yırtmayın artık, o zihniyet eskide kaldı.Baska kapıya baskaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
bu nasıl yerlilik abd istemedigi an bir tane bile satamıyoruz yılların agusta 129 u bir gecede nasıl atak 129 oluyor emin ol keşke yerli olsada gögsümüzü gere gere bizim diyebilsek tıpkı hürkuş ta altay tankında oldugu gibi agusta 129 italyanların motor amerika hürkuş ve altay korenin yıllardır ürettigi modeller
H.Ş. Topuz ~ 8 yıl önce
Bu 14 tanenin kaçı "EDH", kaçı yerli sistemler entegre edilmiş model?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zayif ~ 8 yıl önce
Daha çok geliştirilmesi lazım. Amerikan Apache için 40 fırın ekmek yemesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş tavanı ~ 8 yıl önce
Önce bi araştır; ABD Afganistan'da AH-64'leri niye kullanamıyor, öğren. Akabinde TR'de bu helikopter yerine eski AH-1 Süper Cobra niye tercih edildi, onu da öğren. Daha da sonrasında Ah-64'te eksik olup ta bizim Atak'ta ne var onu da kendin anlayacaksın zaten.
Oguz ~ 8 yıl önce
Milli demek yuzde yuzu yurticinde uretiliyor demek degil. Tasarim milli, istedigin kadar uretip, istedigin degisikligi yapacaksin, lisans, izin derdi yok. Ilk uretilen modeli mukemmel beklemiyoruz, zamanla daha iyi olacak. Motor da yerli olacak. Milli silah projeleri cok buyuk adimlar. Hepimiz destek olmaliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli ~ 8 yıl önce
Tamam yüzde yüz yerli olmasın da, Diyelim ki bu helikopteri Pakistan'a satmak istedik. Motor ve Şanzıman alıp takmak için ABD kongre onayı gerekiyor. Veya farzedelim ABD bizim güneydoğudaki operasyonlarda insan hakları ihlali yaptığımızı iddia ederek ambargo uyguladı, motor yedek parçalarını vermiyor, helikopter yatıyor. Eee ne anladım ben bu işten?
Oguz ~ 8 yıl önce
Durun bir acele etmeyin. Sikorsky 80 yillik sirket mesela. Biz yola yeni ciktik malesef. Motor da diger aksam da uretecek kabiliyet kazanilir zamanla. Yeni araba ureten bir sirketten hemen ferrari yapmasi bekleniyor. Hemen uretsin, satsin. Once isimize yarayacak bir helikopteri hazirlayip kullanalim, pazara gireriz acele etmeyin.
Kartal ~ 8 yıl önce
Vatan semalarında bayrağın dalgalanması için yapacağı her uçuşta emmiyetle görev yapsın inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onu bunu bilmem ~ 8 yıl önce
bu helikopter italyan üretimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak ~ 8 yıl önce
Teknoloji transferi, ortak üretim v.b konularda en çok bilgi alabileceğimiz ancak teknik konularda en yetersiz helikopter seçildi. Üretip satma konusuna gelince, motorlar İngiliz-Amerikan üretimi, dolayısıyla onların silah satmadığı dünya üzerinde bir ülke varsa...satarız elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 8 yıl önce
Bir çok ihalede birinci olmamıza rağmen Abd çok güzel promosyon yaptığı için satamıyoruz.Satmak önemli değil kendimize yapsak yeter Abd bize terörle mücadele yapmamız için bile satmadı bunlardan 50 tane olunca her ilde helikopter olacak ve teröristler rahat hareket edemeyecek 50 de silahlı iha olunca çok büyük avantaj
Her ile bir Atak ~ 8 yıl önce
Bence de.. 50 ilimizden biri olan Afyon'a da, Muğla'ya da birer tane Atak gerek..
Kullanıcı ~ 8 yıl önce
Atak hafif sınıf çok güzel bir taarruz helikopteri. Avcı kaskı özelliği mükemmel. Manevra bakımından ise oldukca yüksek kapasiteli. Fakat ordumuzun aynı zamanda ağır sınıf bir taarruz helikopterine ihtiyacı var. Zamanla yapılır umarım.
Yetmez ama ~ 8 yıl önce
14 az 114 olacak insallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liberal ~ 8 yıl önce
Haydi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000