28 Aralık 2010, Salı 08:21:18

Trafik çilesi "helikopter taksi" ile bitecek

Moskova'nın trafik çilesine Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov’dan ilginç bir teklif geldi. İvanov, başkentin merkezinden geçen Moskova nehri güzergahında helikopter taksi ağının kurulmasını önerdi.

Rus uzmanlar ise benzer taksi hizmetinin ülkenin ikinci büyük kenti St.Petersburg’ta uygulanmasını örnek gösteriyor.

Moskova’da Hükümetin Ulaştırma Komisyonu toplantısında konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı İvanov, Moskova trafiği nedeniyle helikopter taksi sisteminin kurulmasını önerdi. Moskova’nın çileli trafik sorununa karşı tüm imkanlarla mücadele etmeye çağıran İvanov, “Böyle egzotik düşünceler var. Örneğin Moskova nehri güzergahında helikopter taksiciliğini kuralım. Bu nehrin Moskova ve yakın çevre bölgesinde dev su kolları var. Uçuşlar tüm kent hava sahasından ziyade, sadece nehir güzergahında olsun. Uçuş hizmetlerini de resmi sertifikalı şirketler gerçekleştirsin. Ama bu helikopterlerden her yerde değil, kent merkezinden havaalanlarına acilen yetişebilmek isteyen vatandaşlar için kullanılsın” dedi. Başbakan Yardımcısı, konunun tartışmaya açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Moskova Havacılık Hizmetleri (GBU MAU) kurumundan Rus internet gazetesi Vzglyad’a yapılan açıklamada, “Başkent hava sahasında küçük ölçekte uçak ve helikopterlerin kullanılması konusunda Moskova Belediyesi’nin bir programı var” denildi.

Açıklamaya göre, programda hava taksiciliği öngörülüyor. GBU MAU’da görevli bir yetkili, benzer uçak ve helikopter taksiciliğinin, St.Petersburg kentindeki Neva nehri güzergahı üzerinde verimli çalştığını da örnek verdi. Rus uzmanlara göre, Moskova’da helikopter taksi hizmetlerinden iş adamları seve seve yararlanacak.

Trafik çilesi "helikopter taksi" ile bitecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000