03 Nisan 2012, Salı 11:39:07

TRAFİK ARTIK TARİH OLACAK (VİDEO)

Hollanda’da bir firma yıllardır üzerinde çalıştığı PAL-V adlı uçan araba modelinin yakın zamanda test uçuşunu başarıyla tamamladığını duyurdu.
  • trafikteki araçların yarısını uçar halde düşünün... Kim kontrol edecek o hava trafiğini? Havada temastan patır patır düşer herkes, yerdekini kontrol edemeyen insan havadakine ne yapsın? Fren yerine gaza basıp bir insanın bacağını koparana ne demeli? Trafik böyle tarih olmaz efendim! Modern, hızlı raylı taşıma ağıyla iflah olur. 2+2=4 eder.
  • gyrocopteri almışlar sağını solunu makyajlamışlar uçan araba demişler. Kullanılabilirliği bence yok. Akşam haberlerinde izledim adam sıkışık trafikte havalanın gidin diyor. Bir kere sıkışık trafikte bununla havalanabilmek için herkesin akrobasi pilotu olması gerekir. İnsanoğlu araba gibi sadece 2 düzlemdeki hareketi dahi tam olarak kontrol edemiyorken 3 düzlemde kontrol edilmesi gereken bir araçla karşılaştığında kan gövdeyi götürür, kıyım olur
  • 2013 te test ucusu 2014 te seri uretime geciyoruz arkadaslar. Nerde bu adam ya? Oldu mu? Kaldi mi? Ozletti milli ucak haberlerini. Boyle ithal ucak haberi kesmiyor beni. Fena alistim haftada bir THK ucak yapiyor diye okumazsam darlaniyorum
  • Creating the future denmiş ama alakası yok bu zaten olan birşey...
  • uçan araba falan değil bu editör arkadaşım iyi bakalım gyrcopter bu 50 yıldır var ama son 10 yılda çok gelişti ..
  • Her evin ihtiyacı.
‘Kişisel Hava ve Kara Aracı (PAL-V)‘nı geliştiren firmanın yöneticisi Robert Dingemanse, seri üretimi için önünde hiçbir engel kalmayan aracın kullanımının da kolay olduğunu söyledi.

Normal bir sürücü ehliyetinin yanı sıra, uçuş için şahsi pilot lisansına sahip olmak gerekiyor ki; bu da 20-30 saatlik bir kursla mümkün.

Gyrocopter ile uçmak oldukça kolay. (Üst ve arkadaki pervaneler sayesinde kalkışa geçen)

PAL-V havada ve karada azami 180 kilometre hıza ulaşabiliyor. Aracın iniş ve kalkış yapabilmesi için ise en az 165 metre uzunluğunda bir piste ihtiyaç var.

Hollanda Ulusal Havacılık Labaratuarı ve Delft Üniversitesi’nin de geliştirilmesine katkı sağladığı PAL-V, 2009’daki kara sürüşü testlerini de başarıyla geçmişti.


TRAFİK ARTIK TARİH OLACAK (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
trafikteki araçların yarısını uçar halde düşünün... Kim kontrol edecek o hava trafiğini? Havada temastan patır patır düşer herkes, yerdekini kontrol edemeyen insan havadakine ne yapsın? Fren yerine gaza basıp bir insanın bacağını koparana ne demeli? Trafik böyle tarih olmaz efendim! Modern, hızlı raylı taşıma ağıyla iflah olur. 2+2=4 eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gyrocopteri almışlar sağını solunu makyajlamışlar uçan araba demişler. Kullanılabilirliği bence yok. Akşam haberlerinde izledim adam sıkışık trafikte havalanın gidin diyor. Bir kere sıkışık trafikte bununla havalanabilmek için herkesin akrobasi pilotu olması gerekir. İnsanoğlu araba gibi sadece 2 düzlemdeki hareketi dahi tam olarak kontrol edemiyorken 3 düzlemde kontrol edilmesi gereken bir araçla karşılaştığında kan gövdeyi götürür, kıyım olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2013 te test ucusu 2014 te seri uretime geciyoruz arkadaslar. Nerde bu adam ya? Oldu mu? Kaldi mi? Ozletti milli ucak haberlerini. Boyle ithal ucak haberi kesmiyor beni. Fena alistim haftada bir THK ucak yapiyor diye okumazsam darlaniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Creating the future denmiş ama alakası yok bu zaten olan birşey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçan araba falan değil bu editör arkadaşım iyi bakalım gyrcopter bu 50 yıldır var ama son 10 yılda çok gelişti ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her evin ihtiyacı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000