17 Kasım 2013, Pazar 08:10:45

TRABZON'A İKİNCİ HELİPORT YAPILACAK

Trabzon Hızırbey’de konuşlu bulunan 112 Ambulans Helikopteri için ikinci pistin KTÜ Farabi Hastanesi sahasına yapılacağı öğrenildi.
  • Trabzonda kaç sefer yapılıyor ben merak ediyorum, bizim köylerden hiç helikopter hasta aldı duymadım da, köyümüzde helikopter nereye inecek veya inebilir yetkillilerde bunun yer bilgileri var mı, bazen ambulansla hastane sonra diğer hastane derken zaman uzuyor, örneğin köydeki bir kalp hastasına veya yaşlı ninemize, küçük bebeğe helikopter gelir mi ya da o an ki görevlilerin insafında mı
  • Bak sennnn zaman kaybi oluyormus demekkkk....!!?!?? Trabzon da oturuyorum ve is icabi her gun hizirbey heliportun yanindan geciyorum yilda 10 kere falan iniyorlar.Ki ktü farabi ile havalimani arasi kilometre bile yok.Cok gereksiz.Kimsede duygu somurusu yapmasin yok senin yakinin oyle olsa vs. diye ?!?!!!!

Pistin tamamlanmasıyla birlikte Helikopter Ambulans ile nakledilen hastaların aktarmalı değil de doğrudan hastaneye ulaştırılması planlanıyor. Böylece önemli bir zaman kaybı önlenmiş olacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Heliport (Helikopter Pisti) yapımı işi 20 Kasım 2013 tarihinde Trabzon İl Özel İdaresi tarafından ihale edilecek.

Bölgenin en önemli hastanesi olan ve bütün Doğu Karadeniz Bölgesi’ne hitap eden KTÜ Farabi Hastanesi sahasına yapılacak olan helikopter pisti inşaatının 2 ayda tamamlanması planlanıyor. Pistin tamamlanmasıyla birlikte Helikopter Ambulans ile nakledilen hastaların aktarmalı değil de doğrudan hastaneye ulaştırılması planlanıyor.

KEŞKE TÜM HASTANELERDE OLSA

Trabzon Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman, Farabi’ye helikopter pistinin Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını belirterek, “Helikopter Ambulansla gelen hasta ya havaalanına ya da bizim Hızırbey’deki heliporta getirilip oradan da ambulansa konularak hastaneye götürülüyor. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Keşke helikopter pisti tüm hastanelerimizde olsaydı. Ama Trabzon’daki imkanlar belli. Arazi sıkıntısı en büyük sorunumuz. Bundan sonra planlanacak hastanelerde mutlaka pist konusu da dikkate alınmalıdır” dedi.

TRABZON’DA HELİKOPTER AMBULANS

2009 yılı Ekim ayından itibaren ilimizde hizmet vermeye başlayan Helikopter Ambulans Hızırbey Mahallesi Sebze Hali arkasında Hızırbey Heliportunda konuşlandırılıyor. Helikopter Ambulansta 2 pilot 1 doktor ve 1 yardımcı sağlık personelinden oluşan 4 kişilik uçuş ekibi görev yapıyor.

TRABZON'A İKİNCİ HELİPORT YAPILACAK

Yorumlar

ibikoglu ~ 10 yıl önce
Trabzonda kaç sefer yapılıyor ben merak ediyorum, bizim köylerden hiç helikopter hasta aldı duymadım da, köyümüzde helikopter nereye inecek veya inebilir yetkillilerde bunun yer bilgileri var mı, bazen ambulansla hastane sonra diğer hastane derken zaman uzuyor, örneğin köydeki bir kalp hastasına veya yaşlı ninemize, küçük bebeğe helikopter gelir mi ya da o an ki görevlilerin insafında mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bak sennnn zaman kaybi oluyormus demekkkk....!!?!?? Trabzon da oturuyorum ve is icabi her gun hizirbey heliportun yanindan geciyorum yilda 10 kere falan iniyorlar.Ki ktü farabi ile havalimani arasi kilometre bile yok.Cok gereksiz.Kimsede duygu somurusu yapmasin yok senin yakinin oyle olsa vs. diye ?!?!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000