24 Ağustos 2014, Pazar 13:20:59

TRABLUS HAVALİMANI EL DEĞİŞTİRDİ!

Libya’da hükümetle savaşan Trablus ve Misrata merkezli grupların oluşturduğu Fecr-i Libya Kuvvetleri Trablus Uluslararası Havalimanı'nı tamamen ele geçirdi.
  • Libyada ne isimiz var diyen yorumculara siz bu ulkede yonetici olunca sinirlarinizdan disari cikmazsiniz.. Eee tabii dunyadan bi haber yasayipta sinirlarina yaklasan atesin derecesini dogal olarak olcemeyince senide kaddafi gibi kafayif yaparlar.
  • Do not walk outside this area :)
  • libyaya barış diye karıştırın istikrarsızlaştırın bunun adınada demokrasi deyin dünyanın tek borçsuz ülkesi petrol gelirinin yüzde doksanını halkına dagıtan tek ülkeydi şimdi ne oldu artık libya halkının olan petrol artık libyanın degil abd ingiltere ve fransa tarafından paylaşıldı ha sahi bizde savaş gemileri ve denizaltılarla destek vermiştik bu emperyalist paylaşıma ne geçti elimize koskoca bir hiç ve libyanın düşmanlıgından başka suriyede ve ırakta durum aynı sadece kendimize düşman üretiyoruz buda bizim bölünmemizin planlı olmasın
  • Ne guzel barışı getiriyor Abd
  • Batı girer, devirir, para getiricek antlaşmalarını yapıp gider. Geride kalanlarda böyle birbirini yer. Örnek afg, ırak, libya... Bizim iktidar sahipleri ve onların cahil şakşakçılarıda buna çanak tutar...
  • Tk bir an once seferlere baslamali hazir kimse yok iken iyi para kazanilir.nasil olsa bizim guvenlik ile ilgili sorunumuz yok guvenli yere babamda ucar.onemli olan ciro

Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci grupların, havalimanında kontrolü sağladığını, havalimanı yakınlarındaki stratejik "En-Nakliyye" kampını da ele geçirdiğini açıkladı.

Fecr-i Libya Kuvvetleri geçtiğimiz aydan bu yana, havalimanını kontrol altına alabilmek için Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyordu.

BMGK'YA ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

Libya Meclisi'nin, sivillerin korunması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil müdahale çağrısı yaptığı duyuruldu.

Libya milletvekili İbtisam Abdulhafiz, Libya Meclisi'nin yaptığı çağrının BMGK'ya ulaştığını, ancak konuyla ilgili kararın ne zaman alınacağını bilmediklerini söyledi.

Abdulhafiz, milletvekillerinden oluşan heyetlerin Libya'nın içinde bulunduğu durumu anlatmak için bazı ülkelerin başkentlerini ziyaret edeceğini de vurguladı.

Libya Meclisi 13 Ağustos'ta düzenlenen oturumda, devlet kurumlarının ve sivillerin korunması için uluslararası müdahale teklifini oya sunmuş, teklif 124 milletvekilinden 111'inin evet oyu ile kabul edilmişti.

GÜVENLİK SAĞLANAMADI

Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından, bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıktı.

Olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.

TRABLUS HAVALİMANI EL DEĞİŞTİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Libyada ne isimiz var diyen yorumculara siz bu ulkede yonetici olunca sinirlarinizdan disari cikmazsiniz.. Eee tabii dunyadan bi haber yasayipta sinirlarina yaklasan atesin derecesini dogal olarak olcemeyince senide kaddafi gibi kafayif yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Do not walk outside this area :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
libyaya barış diye karıştırın istikrarsızlaştırın bunun adınada demokrasi deyin dünyanın tek borçsuz ülkesi petrol gelirinin yüzde doksanını halkına dagıtan tek ülkeydi şimdi ne oldu artık libya halkının olan petrol artık libyanın degil abd ingiltere ve fransa tarafından paylaşıldı ha sahi bizde savaş gemileri ve denizaltılarla destek vermiştik bu emperyalist paylaşıma ne geçti elimize koskoca bir hiç ve libyanın düşmanlıgından başka suriyede ve ırakta durum aynı sadece kendimize düşman üretiyoruz buda bizim bölünmemizin planlı olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
libya ~ 10 yıl önce
ne işimiz var libya da diyerek kafa karıştıran, kulağı çekildikten sonra maddi manevi taşeronluğuna soyunan, yalakalığın son hamlesi olarak da, operasyon harekat merkezini de izmir e taşıyan, demokrasi havarilerine ithaf olunur. hem müslüman hem de haçlı seferlerine nasıl ortak olunur gördük işte. hem müslüman hem de müslüman katili ittifak, bu size neyi hatırlatıyor acaba.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne guzel barışı getiriyor Abd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Batı girer, devirir, para getiricek antlaşmalarını yapıp gider. Geride kalanlarda böyle birbirini yer. Örnek afg, ırak, libya... Bizim iktidar sahipleri ve onların cahil şakşakçılarıda buna çanak tutar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hucum ~ 10 yıl önce
Tk bir an once seferlere baslamali hazir kimse yok iken iyi para kazanilir.nasil olsa bizim guvenlik ile ilgili sorunumuz yok guvenli yere babamda ucar.onemli olan ciro

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000