03 Temmuz 2016, Pazar 12:33:04

Toyota da uçan araba üretecek

Uçan arabalar fikri insanlara her zaman çekici gelmiş ve çoğu zaman gelecek hayallerinin başrol oyunculara olagelmişlerdir. Toyota’nın bu fikre yatırım yaptığı, bir patent ile ortaya çıktı.
  • ne olursa olsun adamalr birşey üretiyor bizse sadece tüketiyoruz!!! hangisi doğru görecez
  • Bizim araba yapmamamizin sebebi bu iste. Simdi yapayim desen millet ucan araba yapacak. Bizim model eskide kalacak. Biraz daha bekliyelim millet tamamen marsa tasindiginda zaten dunya bize kalacak. Istedigimiz arabayi o zaman yapariz.
  • Bixim milli ucak hem ucacak hem yuzecek hende karada gidecek bu neki!!!
  • Geç bunları geç. :)
  • Uçan araba projeleri dünyanın en saçma ve tehlikeli projelerdir. Düşünsenize gelecekte trafik kara yolundan havaya taşınma , gökteki trafiği , facialari, düşünmek bile istemiyorum. Yerde ki trafikte yeterince canavar ve maganda varken bunları gökyüzüne taşımak sadece aptallıktır. Bırakın hava taşımacılığı şimdiki gibi toplu taşıma olarak kalsın ..!

Uçan arabalar, gerçekleşmesine daha çokça zaman olan metalar olabilirler ancak bu gerçek, çeşitli girişimcilerin ve Toyota gibi otomotiv endüstrisi devlerinin fikre yatırım yapmayacağı anlamına gelmiyor. Toyota’nın Birleşik Devletler Patent ve Alametifarika (Trademark) Ofisi tarafından yayınlanan bir patent başvurusuna göre, Japon otomotiv devi, şekil değiştiren/dönüşen bir uçan otomobil tasarımını tescilletmiş bulunuyor.

Aslında Toyota’nın patenti tam olarak bir uçan otomobil patenti değil. Bu patentin kapsamı daha çok aracın dış kısmını, yani gövdesini içine alıyor. Bunu, alınan patentteki gibi zikretmek gerekirse “şekil değiştiren gövde” dememiz gerekecektir. Biliyoruz, böyle deyince insanın gözünün önüne getirmesi çok kolay olmuyor ancak patent hakkında basitçe şöyle bir tanım kullanabiliriz: Araç sürücüsünün sürme eyleminden uçma eylemine geçişi sırasında gövdede yaşanacak değişiklikler ve bunların olası yöntemleri. Mesela hareket edebilen panellerin, kanatların ortaya çıkması için yer değiştirmesi veya kanatların dışarı doğru açılması veya aracın arkasında bulunan esnek parçaların yavaşça açılıp kanat halini alması gibi... Bütün bu önerilerin tek bir ortak noktası bulunmakta; o da bütün kanat mekanizmalarının bir kuşunkini andıracak şekilde açılması.

Elbette bu patent başvurularının gerçeğe dönüşebilmesi için katedilmesi gereken epey yol bulunmakta, ancak Toyota’nın sektördeki konumu, teknolojisi ve bilgi birikimi düşünüldüğünde bunu gerçeğe dönüştürebilecek kapasitesi olan şirketlerin içinde yer aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Toyota’nın yanı sıra Aeromobil ve Larry Page’in Zee.Aero’su gibi küçük şirketler de uçan otomobiller fikri üzerinde çalışan firmalar fakat Toyota’nın bu şirketlerle karşılaştırıldığında para getiren kolları olan bir şirket olduğunu söylemek lazım.

Toyota'nın aldığı patent;

Toyota da uçan araba üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

üretim ~ 8 yıl önce
ne olursa olsun adamalr birşey üretiyor bizse sadece tüketiyoruz!!! hangisi doğru görecez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angarya ~ 8 yıl önce
Bizim araba yapmamamizin sebebi bu iste. Simdi yapayim desen millet ucan araba yapacak. Bizim model eskide kalacak. Biraz daha bekliyelim millet tamamen marsa tasindiginda zaten dunya bize kalacak. Istedigimiz arabayi o zaman yapariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Bixim milli ucak hem ucacak hem yuzecek hende karada gidecek bu neki!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 8 yıl önce
Geç bunları geç. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin ~ 8 yıl önce
Uçan araba projeleri dünyanın en saçma ve tehlikeli projelerdir. Düşünsenize gelecekte trafik kara yolundan havaya taşınma , gökteki trafiği , facialari, düşünmek bile istemiyorum. Yerde ki trafikte yeterince canavar ve maganda varken bunları gökyüzüne taşımak sadece aptallıktır. Bırakın hava taşımacılığı şimdiki gibi toplu taşıma olarak kalsın ..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nicola Tesla ~ 8 yıl önce
Sen bu kafayla giderken, elalem bundan 150yil once Nicola Tesla lar gibi evlatlar yetistiriyordu. Insan bilgisi kadarliktir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000