15 Mart 2024, Cuma 10:12:45

THY'den o ülkelere uçacaklara uyarı

Türk Hava Yolları (THY) Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya’ya seyahat edecek yolcuların genel şartlara uysa dahi, ülke otoritelerince belirlenen ek kontrol şartlarına uymayan yolcuların ülkelere girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.
  • Yazı o kadar kötü yazılmış ki hiçbir şey anlaşılmıyor.
  • Dünyanın en güçsüz beş pasaportlari arasında Afgan, Paki, Irak pasaportlari var, sen buranın vatandaşlarına vatandaşlık verirsen sana yillarca vize muafiyeti uygulayan ülkeler böyle kapıdan içeri almaz. Kolombiya kim ya bize böyle şeyler soracak? Yazık, düştüğümüz durumlara bakın.
  • Giden geri gelmezse kalırsa önlem almaları doğal
  • Rezil ettiler memleketi,ne itibar kaldı ne ekonomi yazlıklar olsun...
  • Nasıl eğleniyor musunuz gençler? Seyahat hakkınız engellendiği gibi bir başka ülkeye iltica etme hakkınızda engelleniyor. Kuzey Kore 2.5’a hoş geldiniz. Oysaki her şey “benim türbanlı bacımı üniversite’ye almadılar” ile başlamıştı. Seyahat hakkı anayasal bir haktır, iltica hakkı insan hakları evrensel bildirgesince güvence altına alınmış bir haktır. Özel(!) bir şirket İkisini birden ceza almayacağından emin şekilde çiğneyebiliyor. Sebep? Gitseydi geri gelmeyecekti! Eee? Gelmeyebilir. Sana ne bundan? Adamın iltica etme hakkı yok mu? Devlet olarak sen bu hakkın tanındığı metne imza atmadın mı? Yani kısacası neymiş? Kanunsuzluğun, hukuksuzluğun küçüğü büyüğü olmazmış. Küçüğe müsade eden, büyüğe maruz kalırmış. Sevgili meslektaşlarım, hepinizi öpüyorum. Bu gidişle yakında yurtdışına çıkabilen yegane azınlık sizler kalacaksınız.
  • bu rotadaki yolcuların %80 geri dönmüyor THY’ye bildirimler gitti. aksi ciddi yaptırımlar uygulayacaklar
  • Sorsan tatile gidiyor andavallar abd kaçak yollarla iltica çabaları beter olun sürünün Türkiyedeki sanayilerde 3 kuruş etmeyecek adamlar kaçıp oralarda hayatlarını kurtarmaya çalışıyor işe bak sonra deport uğraşsın hahahaha
  • Bunlar kötü günlerimizin iyi olanları. Siz 31 Marttan sonrasını bekleyin. Ülkeyi komple kapatmak lazım. Halkı da tımarhaneye sokacaklar. Böyle rezil bir ülkeden kim kaçmak istemez ki?
  • 10 yıllık Abd 5 yıllık schengen vizem olmasına rağmen 45 dakika kapıda bekletildim sırf Türk olduğum için. Amerikaya kaçak gitmeye çalışanlar sayesinde düştüğümüz durum ortada. Yazık.
  • Tam komedi, baş sotumlularından biri thy . THY ile en az 5 kere kolombiyaya gittim, son 2 gidişim yolcu tipine bakarsan sanki afrikaya gidiyor gibiydim. Uçağın %90 afrikalı idi.Afrikalı , hintli vs thy ile bogota aktarmalı elsalvadora yüksek fiyattan afrikalılara binlerce dolardan bilet geçirdi. Durumdan o kadar mutlulardı ki bildiğin En yüksek sınıf olan Y sınıfına bile iptal, değişiklikte cezası geçirmeye başlamoşlardı. Aynı zamanda afrikalıların hepsi liderleri ile uçağa binip, sistematik bir şekilde el salvadora varıp oradan ver elini usa yapıyorlardı. TAAA Kİİ, yedikleri hurmalar tırmalamaya başlayana kadar, önce kolombiya hergün onlarca deporta başladı, sonra el salvadar bu afrikalı hintli vs 1200usd transit vize koydu. Sonrası ise bugünlere kadar vardı. Uzun lafın kısası, yarınlar yokmuş gibi sırf para için o taşıdıkları muhtemel kaçak göçmenler, bu tür şey şeylerin sebeplerinden biri oldu. Herşeye para dersen sonuç bu olur.

Türk Hava Yolları (THY) Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya’ya seyahat edecek yolcuların genel şartlara uysa dahi, ülke otoritelerince belirlenen ek kontrol şartlarına uymayan yolcuların ülkelere girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak THY internet ülkesindeki giriş koşullarının yer aldığı bir bilgilendirmede yer aldı. Yapılan bilgilendirmede, “Venezuela Karakas Simon Bolivar Havalimanı varışlı uçuşlar için dikkat edilmesi gereken kurallar, yolcularımız Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nı transfer noktası veya Venezuela’ya giriş yapmak amacıyla kullanılabilirler. Aktarma belgesi, Karakaş Simon Bolivar Havalimanı’nda giriş yapmadan aktarma uygulaması mevcut değildir. Ülkeye giriş için gerekli genel şartlar ise, Vize (Seyahat amacına uygun), Otel tanımlaması (Ödemesi yapılmış ve sayahat sürecinin tamamlanması, dönüş bileti ve noterin resmi davet başvurusu yapması gerekmektedir) denildi.

MEKSİKA, BAGAJI OLMAYAN YOLCUYU KABUL ETMEYECEK

Yapılan bilgilendirmede Meksika’da ise, yabancı otoritelerce alınan karar belgesi, ülkeye giriş için Meksika Elektronik onay belgesi (aynı belgenin tekrar kullanım koşullarıyla), otel tanımı (ödeme yapılmış ve seyahat süreci devam ediyor), dönüş bileti durumu mevcut. Ayrıca, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan yolcular, ilk kez yurtta seyahat eden yolcular, beyan edilen seyahat amaçlarına uygun yerlerde bulunmayan yolcuların giriş çıkışları kabul edilmeyecektir.

KOLOMBİYA’YA GİRİŞ İÇİN ŞARTLAR

Türkiye üzerinden Kolombiya’ya giderken isteyen yolcular ise ülkeye giriş koşulları arasında otel gidiş, kalkış ve dönüş yolculukları için aynı PNR’da yer alan dönüş bileti 24 saatten az olması bulunuyor. Ülkeye giriş daha önce reddedilmiş olan, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan edilen seyahat amacına uygun şartlar bulunmayan yolcuların ise geldiklerine girişlerine izin verilmeyecektir.

POLİS MÜLAKATINDA UYGUN CEVAP VERMEYEN ÜLKEYE GİREMEYECEK

Bilgilendirmede, Panama ile ilgili olarak, THY uçağıyla Panama’ya gidecek yolcular ise, son varış noktası olan Panama üzerinden uzakta yapacak yolcular için geçerli vizeye sahip olması (vize bulunduğu ülkeler için), kalkış dönüş yolculuklar için dönüş bileti, otel ve transit uçuşlar için Transfer verisinin 12 saatin aşılması şartlarını yerine getirmek zorunda. Ayrıca, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan edilen seyahat amacına uygun belgeler bulunmayan ve Panama varışında gümrük polisi görüşmesinde uygun cevapları veremeyen yolcular ülkesinde kabul edilmeyecek denildi.

İLK KEZ YURT DIŞINA ÇIKAN KÜBA’YA KABUL EDİLMEYECEK

Yapılan bilgilendirmede, Küba’ya seyahat edecek yolcuların, gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti, otel belirtim özellikleri mevcut. Ayrıca Küba’ya gitmek isteyen yolcuların uzun süreli konaklaması olup, bagajı olmaması, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgelerin bulunmaması, ilk kez yurtta kalması ve kalışabilmesinin yeterli olması nakit veya geçerlilik olmaması durumunda Küba’ya girişlerine izin verilip verilmeyeceği belirtildi.

BREZİLYA’YA ŞARTLARA UYMAYAN YOLCULARA RET

Brezilya’ya seyahat edecek yolcular için ise gidiş-dönüş ve transit yolcular için dönüş bileti, otel konaklamaları, transit uçuşların aktarma değişimi 24 saat aşımı şartı aranacak. Ayrıca, seyahat süresi uzun olan konaklaması olup bagajı olmayan, beyan edilen seyahat amacına uygun belgeler mevcut değildir, ilk kez yurtta seyahat eden ve kalabilmek için yeterli olacak nakit veya geçerli kredi kartı olmayan yolcuların geldikleri girişlerine izin verilmeyecektir. (VeryansınTV)

THY'den o ülkelere uçacaklara uyarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Bu nasıl Türkçe ~ 1 ay önce
Yazı o kadar kötü yazılmış ki hiçbir şey anlaşılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SebebiBelli ~ 1 ay önce
Dünyanın en güçsüz beş pasaportlari arasında Afgan, Paki, Irak pasaportlari var, sen buranın vatandaşlarına vatandaşlık verirsen sana yillarca vize muafiyeti uygulayan ülkeler böyle kapıdan içeri almaz. Kolombiya kim ya bize böyle şeyler soracak? Yazık, düştüğümüz durumlara bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gara Dayı ~ 1 ay önce
Giden geri gelmezse kalırsa önlem almaları doğal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkeyi bitirdiler.. ~ 1 ay önce
Rezil ettiler memleketi,ne itibar kaldı ne ekonomi yazlıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Les Petit ~ 1 ay önce
Nasıl eğleniyor musunuz gençler? Seyahat hakkınız engellendiği gibi bir başka ülkeye iltica etme hakkınızda engelleniyor. Kuzey Kore 2.5’a hoş geldiniz. Oysaki her şey “benim türbanlı bacımı üniversite’ye almadılar” ile başlamıştı. Seyahat hakkı anayasal bir haktır, iltica hakkı insan hakları evrensel bildirgesince güvence altına alınmış bir haktır. Özel(!) bir şirket İkisini birden ceza almayacağından emin şekilde çiğneyebiliyor. Sebep? Gitseydi geri gelmeyecekti! Eee? Gelmeyebilir. Sana ne bundan? Adamın iltica etme hakkı yok mu? Devlet olarak sen bu hakkın tanındığı metne imza atmadın mı? Yani kısacası neymiş? Kanunsuzluğun, hukuksuzluğun küçüğü büyüğü olmazmış. Küçüğe müsade eden, büyüğe maruz kalırmış. Sevgili meslektaşlarım, hepinizi öpüyorum. Bu gidişle yakında yurtdışına çıkabilen yegane azınlık sizler kalacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 ay önce
bu rotadaki yolcuların %80 geri dönmüyor THY’ye bildirimler gitti. aksi ciddi yaptırımlar uygulayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arrival ~ 1 ay önce
Sorsan tatile gidiyor andavallar abd kaçak yollarla iltica çabaları beter olun sürünün Türkiyedeki sanayilerde 3 kuruş etmeyecek adamlar kaçıp oralarda hayatlarını kurtarmaya çalışıyor işe bak sonra deport uğraşsın hahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kacak Türk ~ 1 ay önce
Bunlar kötü günlerimizin iyi olanları. Siz 31 Marttan sonrasını bekleyin. Ülkeyi komple kapatmak lazım. Halkı da tımarhaneye sokacaklar. Böyle rezil bir ülkeden kim kaçmak istemez ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hop Amerika’ sın ~ 1 ay önce
10 yıllık Abd 5 yıllık schengen vizem olmasına rağmen 45 dakika kapıda bekletildim sırf Türk olduğum için. Amerikaya kaçak gitmeye çalışanlar sayesinde düştüğümüz durum ortada. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülerim ~ 1 ay önce
Tam komedi, baş sotumlularından biri thy . THY ile en az 5 kere kolombiyaya gittim, son 2 gidişim yolcu tipine bakarsan sanki afrikaya gidiyor gibiydim. Uçağın %90 afrikalı idi.Afrikalı , hintli vs thy ile bogota aktarmalı elsalvadora yüksek fiyattan afrikalılara binlerce dolardan bilet geçirdi. Durumdan o kadar mutlulardı ki bildiğin En yüksek sınıf olan Y sınıfına bile iptal, değişiklikte cezası geçirmeye başlamoşlardı. Aynı zamanda afrikalıların hepsi liderleri ile uçağa binip, sistematik bir şekilde el salvadora varıp oradan ver elini usa yapıyorlardı. TAAA Kİİ, yedikleri hurmalar tırmalamaya başlayana kadar, önce kolombiya hergün onlarca deporta başladı, sonra el salvadar bu afrikalı hintli vs 1200usd transit vize koydu. Sonrası ise bugünlere kadar vardı. Uzun lafın kısası, yarınlar yokmuş gibi sırf para için o taşıdıkları muhtemel kaçak göçmenler, bu tür şey şeylerin sebeplerinden biri oldu. Herşeye para dersen sonuç bu olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000