06 Ağustos 2018, Pazartesi 16:03:43

THY'den flaş DLR kararı

THY, ikinci pilot adayları için aranan DLR-1 şartını kaldırdığını duyurdu.
  • yetıstırılmek uzere pilot alımlarına başvurmak bu dövizle hiç mantıklı değil 15 sene boyunca borç ödemeyeceğim ve kurun ne olacağı belli değil 20 senede olabilir ne icin bugünkü kur ıle 2000 Usd Maas icin deger mı tabı kı değmez deniz kaptanlığında zabitler bile 3500 Usd alırken ve herhangi bir kesinti olmadan 2 veya 1.kaptan oldugunda ıse 10-15 bın Usd alıyorsun türkiyede thyde pilot olmak hiç mantıklı değil su şartlarda yurtdışında çalışan herhangi biri örnegin garson bakıcı taksıcı bile daha fazla para kazanıp tr de yatırım yapabilir
  • Arkadaşlar tecrübesiz pilotlarda dlr 1kalktı benimgibi yetiştirilmek üzere alıma katılanlar dlr 1e tabii olacak
  • Arkadaşlar tecrübesiz pilotlarda dlr 1kalktı benimgibi yetiştirilmek üzere alıma katılanlar dlr 1e tabii olacak
  • Yakında tüm yaş şartını sağlayan atcler pilot olacak. Mesleği sevseniz bile yapacak birşey yok. Belki o zaman Dhmi akıllanır.
  • Derhal akademi eğitim ücretleri 200 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.
  • Böyle giderse uçak kazaları kaçınılmaz olacak. Çıkışa gelin çıkışa
  • Doldurun kokpite kim varsa ..yürü kim tutar seni kalite dip yapmış...
  • Yorum yapanların çoğu bırak pilot olmayı, asgari ücretten fazlasını hak etmiyor. Buna rağmen THY size pilot olabilmeniz için şans veriyor. Neyse bu kafayla olamazsınız o ayrı mesele.
  • Psikolojik degerlendirme adi altinda sacma sapan yapilan sinavi kaldirmiyorlar, neden? Cunku torpilsizleri ve Hava-sen ile baglantilari olan adaylari burada eliyorlar. Sen git, ucus okulu bitir, DLR’i gec, obur sirketlerin degerlendirmelerini de gec, sonra deger vermedigin bir sinavdan sacma sapan nedenlerle elen. Daha da kotusu kimisine CRM/HTA mulakat sonucunun olumsuz gectigi soylenip sebebi verilmiyor bile. Ulkemizin en buyuk en koklu havayoluna yakistiramadigimiz terbiyesiz bir yaklasim.
  • yeter artık bir gün ak dediğinize ertesi gün kara diyorsunuz. Bir karar verip uygulayın her gün bir seyi değiştirip deneme yanılma yapıyorsunuz. Kokpitin kalitesini iyice ayaklara düşürdünüz ne yaptığınızı bildiğinizi sanmıyorum.

THY'nin internet sitesinde yer alan duyuruda şöyle denildi:

 

"TECRÜBESİZ II.PİLOT ADAYLARININ DİKKATİNE
Tecrübesiz II.Pilot Adayı ilanımıza başvuran adaylarımızın seçim süreçlerinde uygulanan DLR-1 değerlendirmesi ilerleyen süreçte uygulanmayacak olup; sürecimizdeki diğer değerlendirme aşamalarının içeriğinde değişikliğe gidilmiştir.

Yapılan bu değişiklik kapsamında tüm adaylarımızla planlama hususunda en kısa zamanda iletişime geçilecektir.

Not: Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adaylarının işe alım sürecinde DLR-1 testi uygulanmaya devam edecektir.

Bilgilerinize sunarız. "

THY'den flaş DLR kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

mantıklı degıl ~ 6 yıl önce
yetıstırılmek uzere pilot alımlarına başvurmak bu dövizle hiç mantıklı değil 15 sene boyunca borç ödemeyeceğim ve kurun ne olacağı belli değil 20 senede olabilir ne icin bugünkü kur ıle 2000 Usd Maas icin deger mı tabı kı değmez deniz kaptanlığında zabitler bile 3500 Usd alırken ve herhangi bir kesinti olmadan 2 veya 1.kaptan oldugunda ıse 10-15 bın Usd alıyorsun türkiyede thyde pilot olmak hiç mantıklı değil su şartlarda yurtdışında çalışan herhangi biri örnegin garson bakıcı taksıcı bile daha fazla para kazanıp tr de yatırım yapabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar tecrübesiz pilotlarda dlr 1kalktı benimgibi yetiştirilmek üzere alıma katılanlar dlr 1e tabii olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar tecrübesiz pilotlarda dlr 1kalktı benimgibi yetiştirilmek üzere alıma katılanlar dlr 1e tabii olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakında ~ 6 yıl önce
Yakında tüm yaş şartını sağlayan atcler pilot olacak. Mesleği sevseniz bile yapacak birşey yok. Belki o zaman Dhmi akıllanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Derhal akademi eğitim ücretleri 200 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yolcu ~ 6 yıl önce
Böyle giderse uçak kazaları kaçınılmaz olacak. Çıkışa gelin çıkışa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
DLR-1'le pilot olunmaz kardes, Havacilik Tecrubes olanlar daha iyi bilir. Senin 200 saatin var DLR'la ise giriyorsun benim Genel Havacilik'ta 5,000 saatim giremiyorum.. Burda Pilot kim, senmi benmi.. ??? Hoscakal..
Pilot ~ 6 yıl önce
Doldurun kokpite kim varsa ..yürü kim tutar seni kalite dip yapmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübesiz Pilot ~ 6 yıl önce
Yorum yapanların çoğu bırak pilot olmayı, asgari ücretten fazlasını hak etmiyor. Buna rağmen THY size pilot olabilmeniz için şans veriyor. Neyse bu kafayla olamazsınız o ayrı mesele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok çok ~ 6 yıl önce
Doğru. Eziklik bizim milletin kanına işlemiş
CRM ~ 6 yıl önce
Psikolojik degerlendirme adi altinda sacma sapan yapilan sinavi kaldirmiyorlar, neden? Cunku torpilsizleri ve Hava-sen ile baglantilari olan adaylari burada eliyorlar. Sen git, ucus okulu bitir, DLR’i gec, obur sirketlerin degerlendirmelerini de gec, sonra deger vermedigin bir sinavdan sacma sapan nedenlerle elen. Daha da kotusu kimisine CRM/HTA mulakat sonucunun olumsuz gectigi soylenip sebebi verilmiyor bile. Ulkemizin en buyuk en koklu havayoluna yakistiramadigimiz terbiyesiz bir yaklasim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek mi bu haber ~ 6 yıl önce
yeter artık bir gün ak dediğinize ertesi gün kara diyorsunuz. Bir karar verip uygulayın her gün bir seyi değiştirip deneme yanılma yapıyorsunuz. Kokpitin kalitesini iyice ayaklara düşürdünüz ne yaptığınızı bildiğinizi sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000