13 Aralık 2018, Perşembe 11:13:34

THY uçağına yıldırım isabet etti!

Türk Hava Yolları'nın Ankara-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağına yıldırım isabet etti.
  • akp li olması :) yanlıs akp li var bu ucakta..olması gereken farklı biriydi.
  • Geçen hafta benim uçağa da yıldırım çarptı o neden haber olmadı ? Ak partili biri yok diye mi ? :)
  • Kaç yıl geçse de yıldırımın nasıl atıldığını ogrenemeyecekler, ne anlarlar faradaydan filan, bırak öyle bilsinler, haber olsun da.
  • Fes başıma başım fese fes püsküle püskül başıma püskevit neyin var mı editör
  • Ya bu ucakda bi sikinti var ama neyse kaza yapti kuyrugu kopyu 2 aydan fazla yatti simdi de yildirim isabet etmis neyse vardir bunda da bi hayir belkide insanlar yaptiklarinin cezasini cekiyor ya yaradan bi firsat daha vermek istiyordur ama anlayana....
  • Ak partili bi ismin de ucakta olmasi cok muhim. Bakiniz burasi cok onemli !
  • Ak partili bi ismin de ucakta olmasi cok muhim. Bakiniz burasi cok onemli !
  • Static discharger'lar uçağın üzerindeki biriken akımları atar ancak telsizlerin parazitlerden etkilenmemesi içindir temel gayesi,faraday kafesi uçağı koruyan yapıdır ve uzerinden atar.
  • Merhabalar, sizlerde bilirsiniz ki deşarj püskülleri sadece uçağın havada hareketinden dolayı oluşan statik elektrik birikimini azaltmaya yöneliktir. Böylelikle iletişim esnasında karıncalanmalar engellenmiş olunur. Yıldırım çarpması ile 100’lerce amper uçağa isabet eder ama deşarj püskülleri sadece birkaç mikro ampere dayanıklıdır. Yıldırım çarptığında deşarj püskülleri yanacağından sadece bir indikasyon sağlayarak yıldırım çarptığı anlaşılır. Yıldırımın yolculara etkisi ise faraday kafesi ile önlenmiş olunur. İyi günler
  • BB Adayının olmasın ne anlam ifade ediyor?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler'in de içinde olduğu Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan saat 00:54'de havalanan Türk Hava Yolları'nın TK2183 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçağı saat 01:20'de İstanbul'a iniş için alçalmaya başladı.

Atatürk Havalimanı'nın Florya-Ataköy yönündeki 05-23 numaralı pistine Ataköy yönünden iniş yapan TC-JMM kuyruk tescilli Airbus 321-200 tipi uçağa yıldırım isabet etti. Yolcular arasında yıldırımdan dolayı korkanlar olurken, THY uçağı saat 01:43'de sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na indi.

Yıldırım uçaktan nasıl atılıyor

Uçaklar kötü hava şartlarında yıldırım isabet etmesi olaylarıyla karşılaşabiliyorlar. Uçaklar yıldırım isabet etmesi sonrası hasar almaması için kanat uçlarında bulunan deşarj püskülleriyle korunuyor. Yıldırım bu püsküllerden uçağı terk ediyor. Kanat uçlarında bulunan deşarj püskülleri uçakta oluşan negatif etkileri atmosfere atarak yıldırımın uçağa vereceği zararı önlüyor. (Cumhuriyet)

THY uçağına yıldırım isabet etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

yanlış akp li ~ 5 yıl önce
akp li olması :) yanlıs akp li var bu ucakta..olması gereken farklı biriydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şş ~ 5 yıl önce
Geçen hafta benim uçağa da yıldırım çarptı o neden haber olmadı ? Ak partili biri yok diye mi ? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 5 yıl önce
Kaç yıl geçse de yıldırımın nasıl atıldığını ogrenemeyecekler, ne anlarlar faradaydan filan, bırak öyle bilsinler, haber olsun da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Püskül başıma ~ 5 yıl önce
Fes başıma başım fese fes püsküle püskül başıma püskevit neyin var mı editör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 5 yıl önce
Ya bu ucakda bi sikinti var ama neyse kaza yapti kuyrugu kopyu 2 aydan fazla yatti simdi de yildirim isabet etmis neyse vardir bunda da bi hayir belkide insanlar yaptiklarinin cezasini cekiyor ya yaradan bi firsat daha vermek istiyordur ama anlayana....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak ~ 5 yıl önce
Ak partili bi ismin de ucakta olmasi cok muhim. Bakiniz burasi cok onemli !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak ~ 5 yıl önce
Ak partili bi ismin de ucakta olmasi cok muhim. Bakiniz burasi cok onemli !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış bilgi ~ 5 yıl önce
Static discharger'lar uçağın üzerindeki biriken akımları atar ancak telsizlerin parazitlerden etkilenmemesi içindir temel gayesi,faraday kafesi uçağı koruyan yapıdır ve uzerinden atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlışım varsa düzeltin ~ 5 yıl önce
Merhabalar, sizlerde bilirsiniz ki deşarj püskülleri sadece uçağın havada hareketinden dolayı oluşan statik elektrik birikimini azaltmaya yöneliktir. Böylelikle iletişim esnasında karıncalanmalar engellenmiş olunur. Yıldırım çarpması ile 100’lerce amper uçağa isabet eder ama deşarj püskülleri sadece birkaç mikro ampere dayanıklıdır. Yıldırım çarptığında deşarj püskülleri yanacağından sadece bir indikasyon sağlayarak yıldırım çarptığı anlaşılır. Yıldırımın yolculara etkisi ise faraday kafesi ile önlenmiş olunur. İyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİKRO ~ 5 yıl önce
Mikro amper mi?Doğru elektrik kitaplarına.
Yani? ~ 5 yıl önce
BB Adayının olmasın ne anlam ifade ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000