27 Aralık 2017, Çarşamba 09:32:07

THY daha iyi hizmet için 'Travel Hackathon' düzenledi

Türk Hava Yolları, dijital yolcu deneyimini bir üst seviyeye taşımak için bir “Travel Hackathon” düzenledi.
  • Thy de kafa yok torpil var isinize gelirse
  • Havagazi. Cozum odaklı isler yapın az.
  • Birazda ekipler icin cozum arayisina girseniz nekadae guzel olur.

Yolcularının seyahat deneyimlerini mükemmelleştirmek için daima yeni fikirler ve projeler geliştiren Türk Hava Yolları, dijital yolcu deneyimini bir üst seviyeye taşıma hedefiyle Turkish Airlines Travel Hackathon’u düzenledi.

Açılış konuşmasını Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın gerçekleştirdiği hackathon  22-23-24 Aralık tarihlerinde Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezinde düzenlendi. 1000’in üzerinde katılımcının oluşturduğu 308 takım arasından seçilen 42 takım 48 saat boyunca; uçuş öncesi, hava alanı, uçak içi ve uçuş sonrası olmak üzere seyahat sürecinin 4 temel kategorisinde daha verimli, daha stressiz, daha mutlu ve daha dijital bir yolculuk deneyimi yaşatmak için çözümler geliştirdiler.

Bilgisayar programcılarının, grafik tasarımcılarının ve proje yöneticilerinin birer takım oluşturarak katıldığı ve diğer takımlar ile yarıştığı etkinlikte gruplar, Türk Hava Yolları çalışan ve yöneticileri ile hackathon paydaşlarından oluşan 65 mentörün rehberliğinde; yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, sanal ve artırılmış gerçeklik, blockchain, biyometri gibi yeni ve yükselen teknolojileri kullanarak projeler ürettiler.

Hackathona katılan takımlar çözümlerini, hali hazırda Turkish Airlines Developer Portal üzerinden sunulan API setlerinin yanı sıra hackathona özel açılan toplam 27 servis ve geçmiş uçuş verilerini de kullanarak geliştirdiler. Ayrıca geliştiriciler hackathon paydaşlarından Microsoft, SITA, Sabre, Turkcell, Pointr, Locuslabs, iyzico, İETT, İBB, İsbak, Intel, İGA, Here, Yandex, UBER, Ininal, Turkgen, Turta, Boni, Katı Hal, Hackquarters firmalarının sağladıkları servisleri kullanarak ve rehberliklerinden faydalanarak çözümlerini zenginleştirdiler.

Final değerlendirmelerinde Türk Hava Yolları Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ali Serdar Yakut, BT Strateji ve Yönetişim Başkanı Yurdakan İşkesen, Operasyon Çözümleri Başkanı Mustafa Eğilmezbilek, Kurumsal Projeler ve İnovasyon Başkanı Adem Yılmaz ve Türk Hava Yolları ve paydaş firmalardan üst düzey yöneticilerden oluşan 16 kişilik jüri, final sunumlarını yapmaya hak kazanan 12 takımı dinleyerek, kazananları belirledi.

Hackathonun en değerli ödülü, seçilen takımların çözümlerini hayata geçirmeleri için Türk Hava Yolları Dijital İnovasyon Müdürlüğü tarafından kuluçka ve pilot uygulama konusunda sağlanacak destek olacak.







THY daha iyi hizmet için 'Travel Hackathon' düzenledi

Yorumlar

Hadi ~ 6 yıl önce
Thy de kafa yok torpil var isinize gelirse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos ~ 6 yıl önce
Havagazi. Cozum odaklı isler yapın az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masallah ~ 6 yıl önce
Birazda ekipler icin cozum arayisina girseniz nekadae guzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000