13 Ekim 2018, Cumartesi 21:00:36

THK'da Nogaylaroğlu dönemi

Türk Hava Kurumu (THK) 45. Olağan Büyük Genel Kurulu yapıldı. THK'nın 28'inci Genel Başkanı belli oldu.
  • Havacılık nosyonu ve birikimi olan birisinin (bir emekli general) THK'nın operasyonel direktörlüğü gibi bir görevi yürütmesi ama kurumun mevcut durumu da göz önüne alındığında Başkanlık makamının profesyonel bir şekilde stratejik ve finansal çözümleri koordineli olarak hayata geçirebilecek bir şahsa verilmesi daha uygun olurdu. Hasta kanımca ölü, ölüyü diriltmeye çalışmak yerine gömüp yeni bir sağlıklı yapı üzerine kurumun inşaası tercih edilmeli.
  • askeri mantıksızlık ve ileriyi görememezlikle bir paşa gider bir paşa gelir. olan sadece thk na ve orada birton para harcayıp ümitlerini yitiren gençlere olur....
  • Ahmet Paşaya başarılar dilerim. Gerçekten işi zor. Osman Paşa ve Kürşat Paşadan sonra varlıkları eritilmiş, geliri savurulmuş Kurumu kurtarma görevi ona verildi. İnşallah başarılı olur, ama bu ekiple hiç şansı yok. Yönetimi baştan aşağı değiştirmesi, Kurumda kavga düzenini kaldırıp barış düzenini getirmesi gerekir. Eşit işe eşit ücret, memurlar, işçiler, hizmetliler ve pilotlar arasında ücret dengesini sağlaması gerekir. Umutlumuyum, değilim çünkü bu işi bu paşalar beceremiyor, yapamıyor arkadaş yapamıyorlar. Keşke birisi becerebilse ama yok, yok olmuyor işte olmuyor...
  • Masanin uzerine cikip, en cok bagiran bu beyefendi olmusdur, insallah akraba sayisi azdir, yani artik kurban derileri bu beye emanet.
  • Sayın Nogaylaroğlu ilk işiniz erduvan ve ali cengiz ikilisini derhal kapı önüne koymak olmalıdır. bu ikili derhal gitmeden kurum içi kaynama ve huzursuzluk bitmez
  • Para yok diye feryat edersiniz. Kurban bayramında Yalova THK'na derimizi verelim dedik. Dolaşmadığımız,aramadığımız yer,telefon,çağrı merkezi kalmadı.Ne bir Allah'ın kulu,ne de telefonlara bakan birini bulabildik.Üç günün sonunda pes ettik,yazık olmasın diye mahalle camisine verdik. Camiler bile THK'dan daha organize.
  • Dilerim hayırlı olur..THK nın kuruluş amacını benimsemiş insanların göreve gelmesi en büyük temennimdir..Bundan uzun yıllar öncesinde 16 yaşımdan bu yana tüm eğitimlerine katılmış ve THK sayesinde havacılığa adım atmış ve hayallerini gerçekleştirmiş birisi olarak benim gibiler için THK nın anlamı çok başkadır...Paraşüt - Paraşüt Tekamül Serbest- Planör ve planör tekamül kursları yaşamımıza yön verdi..Anadolunun her yerinden benim gibi binlercesi THK sayesinde bir kuruş ödemeden eğitim aldık..Kendimizi geliştirdik.Yeteneklerinizi geliştirerek bir üst aşamaya geçerek o lisans ve sertifikalara sahip olduk...Anne ve babalarımızın kısıtlı imkanları ve THK sayesinde ..Baba parasıyla ve banka kredisiyle değil..Silahlı Kuvvetlere harp okulu ve muvazzaf personellerine yıllarca paraşüt ve planör eğitimi verdi..Vizyonu tartışılmazdı..Tek dileğim eski vizyonuna kavuşması ve Türk Gençliğine amatör havacılık sevgisini aşılamak ve gökyüzüne kavuşmasını sağlamak olan kuruluş amacına dönmesidir..Yeni yöneticilerin kurumun son yıllarda kaybettiği itibarını geriye kazandıracak adımları bir an önce atması ve THK ya yıllarını vermiş çok tecrübeli hocalarımızı yönetici olarak ataması çok isabetli olacaktır..Bununla birlikte kısıtlanan gelir kaynaklarınında serbest bırakılması kurumu çok rahatlacaktır..Ben kurban derisi ve bağışlarla uçucu oldum..Hocalarımızın inanılmaz desteği ve çalışarak...Kurumu bir rant kapısı olarak görenlerin hepsinin kapı dışarı edilmesi dileğiyle..Herkese emniyetli uçuşlar dilerim..
  • emek sömürüsüne müdahele edilmedikçe ve sadece kendi ceplerini düşündükçe atılan çalışanlar geri alınmadıkça thk nın güvenilirliğinin meşruluğu tartışma konusudur.
  • Sayın başkanımızın taze kan olacağına ümidim tamdır. lakin küstürülen pilotların geri dönmesi sağlık alanında kurumun düştüğü kötü gidişatın giderilmesi elzem bir durumdur. gökçen aş. deki eski ve sadece yiyici ve emek sömürüsü yapan idarecilerin derhal gönderilmesi gerekmektedir. yoksa bu seçiminde çok bir anlamı kalmıyacaktır.
  • OY ve ED yerine çok iyi bir tercih olmuş Allah'tan... Kurumun bürokratik yapısını değiştirir umarım. Süreçler çok yavaş işliyordu. Birde Dernek mantığından çıkıp, şirket mantığıyla yonetilitse kurum kurtulur. Kürşat Bey denemisti bunu zamanında ama yediler Direktörleri :) Bakalım beyefendi neler yapacak. Kurum için hayırlısı olur umarım...

Türk Hava Kurumu (THK) 45. Olağan Büyük Genel Kurulu yapıldı.

Ankara Green Park Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, Emekli Hava Pilot Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu başkanlık için aday oldu.

THK Genel Kurulu'ndaki toplam 494 delegeden 423'ü oy kullandı. Oylamada tek aday olan Nogaylaroğlu, 415 oyla seçilirken, 8 oy da geçersiz sayıldı. 

THK'nın 27. Genel Başkanı Kürşat Atılgan'ın aday olmadığı Olağan Genel Kurul'da Emekli Hava Pilot Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu Türk Hava Kurumu'nun 28'inci Genel Başkanı oldu.

THK'da Nogaylaroğlu dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Cengiz ~ 5 yıl önce
Havacılık nosyonu ve birikimi olan birisinin (bir emekli general) THK'nın operasyonel direktörlüğü gibi bir görevi yürütmesi ama kurumun mevcut durumu da göz önüne alındığında Başkanlık makamının profesyonel bir şekilde stratejik ve finansal çözümleri koordineli olarak hayata geçirebilecek bir şahsa verilmesi daha uygun olurdu. Hasta kanımca ölü, ölüyü diriltmeye çalışmak yerine gömüp yeni bir sağlıklı yapı üzerine kurumun inşaası tercih edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine asker yine hüsran ~ 5 yıl önce
askeri mantıksızlık ve ileriyi görememezlikle bir paşa gider bir paşa gelir. olan sadece thk na ve orada birton para harcayıp ümitlerini yitiren gençlere olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Askeukmarınar sıkıntınızı yazın çaresini bulalım. Askerin işi mantıklıdır. Bazılarının kuyruklarına basmışlardır. Onlar tarafından mantıksızlıkla şuçlanırlar. Derdini söylemeyen derman bulamaz!!!
Güçlü Thk ~ 5 yıl önce
Ahmet Paşaya başarılar dilerim. Gerçekten işi zor. Osman Paşa ve Kürşat Paşadan sonra varlıkları eritilmiş, geliri savurulmuş Kurumu kurtarma görevi ona verildi. İnşallah başarılı olur, ama bu ekiple hiç şansı yok. Yönetimi baştan aşağı değiştirmesi, Kurumda kavga düzenini kaldırıp barış düzenini getirmesi gerekir. Eşit işe eşit ücret, memurlar, işçiler, hizmetliler ve pilotlar arasında ücret dengesini sağlaması gerekir. Umutlumuyum, değilim çünkü bu işi bu paşalar beceremiyor, yapamıyor arkadaş yapamıyorlar. Keşke birisi becerebilse ama yok, yok olmuyor işte olmuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 5 yıl önce
Masanin uzerine cikip, en cok bagiran bu beyefendi olmusdur, insallah akraba sayisi azdir, yani artik kurban derileri bu beye emanet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istirham ~ 5 yıl önce
Sayın Nogaylaroğlu ilk işiniz erduvan ve ali cengiz ikilisini derhal kapı önüne koymak olmalıdır. bu ikili derhal gitmeden kurum içi kaynama ve huzursuzluk bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moby ~ 5 yıl önce
Para yok diye feryat edersiniz. Kurban bayramında Yalova THK'na derimizi verelim dedik. Dolaşmadığımız,aramadığımız yer,telefon,çağrı merkezi kalmadı.Ne bir Allah'ın kulu,ne de telefonlara bakan birini bulabildik.Üç günün sonunda pes ettik,yazık olmasın diye mahalle camisine verdik. Camiler bile THK'dan daha organize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 5 yıl önce
Dilerim hayırlı olur..THK nın kuruluş amacını benimsemiş insanların göreve gelmesi en büyük temennimdir..Bundan uzun yıllar öncesinde 16 yaşımdan bu yana tüm eğitimlerine katılmış ve THK sayesinde havacılığa adım atmış ve hayallerini gerçekleştirmiş birisi olarak benim gibiler için THK nın anlamı çok başkadır...Paraşüt - Paraşüt Tekamül Serbest- Planör ve planör tekamül kursları yaşamımıza yön verdi..Anadolunun her yerinden benim gibi binlercesi THK sayesinde bir kuruş ödemeden eğitim aldık..Kendimizi geliştirdik.Yeteneklerinizi geliştirerek bir üst aşamaya geçerek o lisans ve sertifikalara sahip olduk...Anne ve babalarımızın kısıtlı imkanları ve THK sayesinde ..Baba parasıyla ve banka kredisiyle değil..Silahlı Kuvvetlere harp okulu ve muvazzaf personellerine yıllarca paraşüt ve planör eğitimi verdi..Vizyonu tartışılmazdı..Tek dileğim eski vizyonuna kavuşması ve Türk Gençliğine amatör havacılık sevgisini aşılamak ve gökyüzüne kavuşmasını sağlamak olan kuruluş amacına dönmesidir..Yeni yöneticilerin kurumun son yıllarda kaybettiği itibarını geriye kazandıracak adımları bir an önce atması ve THK ya yıllarını vermiş çok tecrübeli hocalarımızı yönetici olarak ataması çok isabetli olacaktır..Bununla birlikte kısıtlanan gelir kaynaklarınında serbest bırakılması kurumu çok rahatlacaktır..Ben kurban derisi ve bağışlarla uçucu oldum..Hocalarımızın inanılmaz desteği ve çalışarak...Kurumu bir rant kapısı olarak görenlerin hepsinin kapı dışarı edilmesi dileğiyle..Herkese emniyetli uçuşlar dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Yorumunuza en samimi duygularımla katılıyorum. Yazınız çok güzel olmuş. İnşallah tekrar anlattığınız günler yaşanır. O günleri yaşamış birisi olarak yeni yönetime başarılar diliyorum. GPL.: 521
ameleus ~ 5 yıl önce
emek sömürüsüne müdahele edilmedikçe ve sadece kendi ceplerini düşündükçe atılan çalışanlar geri alınmadıkça thk nın güvenilirliğinin meşruluğu tartışma konusudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 5 yıl önce
Sayın başkanımızın taze kan olacağına ümidim tamdır. lakin küstürülen pilotların geri dönmesi sağlık alanında kurumun düştüğü kötü gidişatın giderilmesi elzem bir durumdur. gökçen aş. deki eski ve sadece yiyici ve emek sömürüsü yapan idarecilerin derhal gönderilmesi gerekmektedir. yoksa bu seçiminde çok bir anlamı kalmıyacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jfk ~ 5 yıl önce
Hangi seçimin anlamı var?
küskün plt ~ 5 yıl önce
küskün pilotların hepsi şu anda yarı maaşa çalışmaya razı vaziyette thk kapısını aşındırıyor çalışmak için.çok pişmanlar çook
eski çalışan ~ 5 yıl önce
OY ve ED yerine çok iyi bir tercih olmuş Allah'tan... Kurumun bürokratik yapısını değiştirir umarım. Süreçler çok yavaş işliyordu. Birde Dernek mantığından çıkıp, şirket mantığıyla yonetilitse kurum kurtulur. Kürşat Bey denemisti bunu zamanında ama yediler Direktörleri :) Bakalım beyefendi neler yapacak. Kurum için hayırlısı olur umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ah sen ~ 5 yıl önce
Herhalde eski direktörlerden birisin, lap diye çatıdan düşme gelip işi işleyişi bilmeden yorum yapanlardansın. Kurum meselesi aidiyet meselesidir avanta değil. Sen hiç kapalı şube önünde sayman gelinde kurban derisini vereyim diye saatlerce bekledin mi? Ben bekledim ve her zaman beklerim. Cami derneğine bırakmak yerine niye bu kuruma vermeyi beklerim biliyor musun? Bu kurum bir miras bir tarih ve ulvi bir kurum. Amaçları zamanında çağ ötesi bir kurum Türk Milletine Havacılığı sevdirmek, olan bir kurum. Ben yıllarca çalıştım ekmeğini yedim kılına zarar gelmesin bu kurumun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000