27 Ağustos 2018, Pazartesi 19:50:01

THK 34 pilotu milli para politikası gerekçesiyle işten çıkardı

THK, Amerikan Doları’ndaki artışı gerekçe göstererek maaşlarında yüksek artış talep eden 34 helikopter pilotu ile yollarını ayırdı.
  • madem milli politika! pilot eğitimini de Türk Lirası yap ! yoksa boşu boşuna konuşma
  • Bu camiadan yalaka,cebime ne koysalar kardır zihniyetli,rüzgargülü işlevli 3-5 en eskiler ile tommiksler(adam gibi birkaçı hariç) temizlenmeden birşey düzelmez.Bunlar yaptığı işi saygın profesyonel bir meslek olarak değil tam emeklilikten önce 3-5 kuruş biriktirecek,ulufe dağıtılan bir iş gibi görüyorlar. Sen hakkını ararsın bunlar hemen şıp diye yerini dolduruverir.
  • THK BİTMİŞTİR YALAN VE İFTİRALARLA GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞMAKTADIR. PİYASAYA VE BANKALARA BİR TRİLYONDAN FAZLA BORCU VARDIR VE BU HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR. BU YÖNETİM SATABİLECEĞİ BÜTÜN GAYRİMENKULLERİ SATMIŞ ANCAK BU PARALARIDA ÇARÇUR ETMİŞTİR. THK ÜNİVERSİTESİNİN MALİ YAPISI NEDENİYLE İKİ YIL YENİ ÖĞRENCİ ALMASI YASAKLANMIŞKEN BU YIL RİCA MİNNET ÖĞRENCİ ALMASI SERBEST BIRAKILMIŞTIR. ÖĞRENCİLER THK ÜNİVERSİTESİNİ BU DURUMU NEDENİYLE TERCİH ETMEMEKTEDİR. UÇAK VE HELİKOPTERLERİN ÇOĞU ÜZERİNDE HACİZ VARDIR. BUNLARA RAĞMEN YÖNETİM BATACAĞINI BİLE BİLE ZARARINA İHALELER ALMAKTA, GELECEĞİ DÜŞÜNMEMEKTEDİR. YÖNETİCİLER SADECE YÜKSEK MAAŞLARINI VE AKRABALARINA İŞ İMKANI OLMASINI DÜŞÜNMEKTEDİRLER. KURUMDA ÇALIŞANLAR ARASINDA BİR ÜCRET ADALETİ, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET YOKTUR. PİLOT ÜCRETLERİ ARASINDA BİLE UÇURUMLAR OLDUĞU SÖYLENMEKTEDİR. GENEL MÜDÜR YANGIN UÇAĞI PİLOTU OLDUĞU İÇİN HİÇ UÇMADIĞI HALDE DİĞER PİLOTLAR GİBİ DADECE BURADAN 60 BİN LİRA MAAŞ ALDIĞI BİLİNMEKTEDİR. KIURUMUN YARISI İŞTEN ÇIKARILSA VERİMLİLİK % 100 ARTACAKTIR. KURUMU DOLANDIRDIĞI SÖYLENEN BİR ÖNCEKİ BAŞKAN BİLE MAAŞLARI HER AYIN SONUNDA VERİRKEN BU BAŞKAN ZAMANINDA, 4-5 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL VARDIR. KURUM BU HALİYLE DÜNYA HAVA OYUNLARINI ÜLKEMİZDE YAPACAKTIR. BİZ ÇALIŞAN PERSONEL TARAFINDAN BU KONU HAYRETLE TAKİP EDİLMEKTEDİR. AMBULANS İHALESİNİ YANLIŞ HESAPLA ÇOK DÜŞÜK FİYATLA ALDIKLARI VE AZ ÜCRET TEKLİFİ YAPARAK PİLOTLARIN KABUL ETMEMESİNİ SAĞLAYIP, BU BAHANEYLE SAĞLIK BAKANLIĞINI İKNA EDİP, BU DURUMDAN KURTULMAYA ÇALIŞTIKLARI KONUŞULMAKTADIR. BAŞKAN VE GENEL MÜDÜRLER BAŞKA BİR DÜNYADA YAŞAMAKTA OLUP DEVLETİN BU KURUMA EL KOYMASI ŞARTTIR. KAYYUM ŞARTTIR, GELMELİDİR. TEK KURTULUŞ YOLU BU KALMIŞTIR...
  • Thk bu gidişle kepenkleri indirir mali yapısı çok bozuk yıllarca yiyicilerin elinde eridi gitti! Maalesef çırpındıkça batıyor!
  • THK bu kadar mı zavallı durumda? Yıllarca maaşlarını hakedişlerini harcırahlarını düzenli ödemeden çalıştırdığın insanları haklarını aradıkları için suçlayıp aşağılayacaksın. Yalakaca sebeplerle açıklama yapıp amatörce isim yayınlayacaksın. Bu iş ayaklarına dolanır, yüzlerine gözlerine bulaşır. Listede isimleri olanları tanırım. Hepsi yıllarca kahramanca görev yapmış insanlar. Onların tırnağı olamayacakların yaptıkları utanç verici. Arsızlıklarının sebebi karşılarında ögütlü bir grup olmamasıydı. Şimdiki sinirlerinin sebebi ise toplu bir tepkiyle karşılaşmalarının şaşkınlığı. Umarım bu amatörlerin yerine profesyönel bir ekip gelir de daha fazla çuvallamadan ve vatandaş öağdur edilmeden sorun çözülür.
  • 2016 YILINDA DA 10 KÜSUR AMBULANS PİLOTUNU KURBAN BAYRAMININ İLK GÜNÜ İŞTEN ATMIŞTI BU THK.BAYRAMI BİLE ZEHİR ETMİŞLERDİ. ATATÜRKÜN KURDUĞU KURUM SLOGANININ ARKASINA SIĞINIP ÇALIŞANLARI MAĞDUR ETMEKTE HAK YEMEKTE BİR HAYLİ UZMANLAŞTILAR.BORÇ TAKMADIKLARI BİR UÇAN KUŞ KALDI.ATATÜRK ŞU HALİNİZİ GÖRSE NE YAPMAZ SİZE... YANGIN PİLOTLARI MAAŞLARI ÖDENMEYİNCE UÇAKLARI MEYDANLARDA BIRAKIP GİTTİKLERİNDE NİYE BÖYLE YAPMADINIZ?
  • SAYI 40 BİLİYORDUK. ÖBÜR 6 SI NEREDE? BU ALTILI KESİN İKİNCİ DEFA SATMIŞLARDIR ARKADAŞLARINI UTANMADAN SIKILMADAN. BİRDE SUBAY EMEKLİSİ OLACAKLAR.SUBAYLIK KİM SİZ KİM...
  • Ayrica dunku listede kendilerine itaat edip o onurlu insanları satan Maknik'ide yazmış şaşkınlar.
  • Vallaha arkadaşlar bir tane yere pilot abi 36 pilot abimize akıl vermiş bir avukat göstermiş avukatta iyi avukatmış hepsiyle sözleşme yapmış 6000 dolarmı TL mi sözleşmeden çıkarsanız alırım demiş pilot abilerden. Ordaki 36 pilot abimiz değerli insanlar gelmek isterler ama avukat fena bağlamış şimdide geri vites yapamıyorlar neyseki THK ya hergün 3-5 pilot geliyorda açık kapanıyor vallaha THK avukatın parasını ödese çok pilot gelir :))
  • Aslında yorumları okursaniz her türlü gerçekler ortada... THK bu aciklamasiyla kendi ipini çekmiştir. Ayrıca Hava ambulans ihalesinden aldıkları hakedisle operasyonla ilgisi olmayan kimlere yüksek maaş ödenmektedir bir düşünün bakalım. Bundan sonra bütün gerçekler ortaya dökülecek THK.

Türk Hava Kurumu (THK), 34 helikopter pilotunun görevine dövize bağlı maaş talep ettikleri gerekçesi ile son verdiğini duyurdu.

Konu ile ilgili THK kanadından basın açıklaması yapıldı. 

THK'dan yapılan açıklama şöyle;

Türk Hava Kurumu ile Sağlık Bakanlığı tarafından  ortaklaşa yürütülen Hava Ambulans görevi  geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından  yeni ihale  yapılarak devam ettirilme kararı alınmıştır.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce açılan ve biri yabancı 6 firmanın teklif sunduğu hava ambulansı sağlık ihalesinde en düşük teklifi, yaklaşık 590 milyon lira ile Türk Hava Kurumu (THK) verdi. THK helikopterleri, 5 yıl yaralılara hizmet verecek. Türk Hava Kurumu bu ihaleyle yaklaşık 300 milyon liranın devletin kasasından çıkmasına engel oldu.

Önceki ihale döneminin sona ermiş olması nedeniyle, sözleşme süreleri biten bir kısım helikopter pilotu, yeni ihale döneminde ücret olarak;  Amerikan Dolarındaki  artışı gerekçe göstererek   yüksek oranda maaş artış talebinde bulunmuşlardır.

Ülkemizin Milli para politikası gibi çok hassas olan konuyu bir kenara bırakarak; Amerikan Dolarındaki   artış  gerekçesi ile  yüksek  maaş talebinde ısrar eden  aşağıda isimleri yazılı pilotlar, bu durumu  yüksek  ücret pazarlığı  haline getirmişlerdir.

Bütün çalışanlarında olduğu gibi, helikopter pilotlarının ücret artışı politikasını  da Milli Ekonomi politikasına göre belirleyen  Türk  Hava Kurumu  kararlığından vazgeçmeyerek adı geçen pilotlarla  yollarını ayırmıştır.

Türk Hava Kurumu Milli para politikasını benimseyen ve sağlık gibi çok önemli bir konuda sağduyu ve görev bilinci ile işine devam eden pilotları ile 10 bölgede helikopter ambulans hizmetine devam  etmektedir.

Airporthaber'in notu:

Değerli okuyucularımız, THK'nın sözkonusu gelişmeye ilişkin açıklamasını tarafımıza ilettikleri haliyle yayınladık. Açıklama hiçbir ekleme yapılmadan yayına alındığı için sorumluluk açıklamayı yapan tarafa aittir. Açıklamanın ilk halinde adı geçen kişilerin cevap hakkı saklıdır. Gerekli görmeleri halinde tarafımıza iletecekleri açıklamayı, tarafsız ve objektif gazetecilik ilkeleri gereği memnuniyetle yayınlayacağımızı belirtmek isteriz. 

THK 34 pilotu milli para politikası gerekçesiyle işten çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (191)

EYYY THKKK ~ 6 yıl önce
madem milli politika! pilot eğitimini de Türk Lirası yap ! yoksa boşu boşuna konuşma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsan ~ 6 yıl önce
Bu camiadan yalaka,cebime ne koysalar kardır zihniyetli,rüzgargülü işlevli 3-5 en eskiler ile tommiksler(adam gibi birkaçı hariç) temizlenmeden birşey düzelmez.Bunlar yaptığı işi saygın profesyonel bir meslek olarak değil tam emeklilikten önce 3-5 kuruş biriktirecek,ulufe dağıtılan bir iş gibi görüyorlar. Sen hakkını ararsın bunlar hemen şıp diye yerini dolduruverir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matkap ~ 6 yıl önce
Bu haberin anlamı kalmamış bu 36 pilot tan 25 ı tırıs tırıs yönetim ile anlaşmış kalan gurup ta bir süre sonra söyledikleri o kadar ağır söze karşı yine kurum ile anlaşır.çok gördük bu manzaraları
KAYYUM ŞART ~ 6 yıl önce
THK BİTMİŞTİR YALAN VE İFTİRALARLA GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞMAKTADIR. PİYASAYA VE BANKALARA BİR TRİLYONDAN FAZLA BORCU VARDIR VE BU HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR. BU YÖNETİM SATABİLECEĞİ BÜTÜN GAYRİMENKULLERİ SATMIŞ ANCAK BU PARALARIDA ÇARÇUR ETMİŞTİR. THK ÜNİVERSİTESİNİN MALİ YAPISI NEDENİYLE İKİ YIL YENİ ÖĞRENCİ ALMASI YASAKLANMIŞKEN BU YIL RİCA MİNNET ÖĞRENCİ ALMASI SERBEST BIRAKILMIŞTIR. ÖĞRENCİLER THK ÜNİVERSİTESİNİ BU DURUMU NEDENİYLE TERCİH ETMEMEKTEDİR. UÇAK VE HELİKOPTERLERİN ÇOĞU ÜZERİNDE HACİZ VARDIR. BUNLARA RAĞMEN YÖNETİM BATACAĞINI BİLE BİLE ZARARINA İHALELER ALMAKTA, GELECEĞİ DÜŞÜNMEMEKTEDİR. YÖNETİCİLER SADECE YÜKSEK MAAŞLARINI VE AKRABALARINA İŞ İMKANI OLMASINI DÜŞÜNMEKTEDİRLER. KURUMDA ÇALIŞANLAR ARASINDA BİR ÜCRET ADALETİ, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET YOKTUR. PİLOT ÜCRETLERİ ARASINDA BİLE UÇURUMLAR OLDUĞU SÖYLENMEKTEDİR. GENEL MÜDÜR YANGIN UÇAĞI PİLOTU OLDUĞU İÇİN HİÇ UÇMADIĞI HALDE DİĞER PİLOTLAR GİBİ DADECE BURADAN 60 BİN LİRA MAAŞ ALDIĞI BİLİNMEKTEDİR. KIURUMUN YARISI İŞTEN ÇIKARILSA VERİMLİLİK % 100 ARTACAKTIR. KURUMU DOLANDIRDIĞI SÖYLENEN BİR ÖNCEKİ BAŞKAN BİLE MAAŞLARI HER AYIN SONUNDA VERİRKEN BU BAŞKAN ZAMANINDA, 4-5 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL VARDIR. KURUM BU HALİYLE DÜNYA HAVA OYUNLARINI ÜLKEMİZDE YAPACAKTIR. BİZ ÇALIŞAN PERSONEL TARAFINDAN BU KONU HAYRETLE TAKİP EDİLMEKTEDİR. AMBULANS İHALESİNİ YANLIŞ HESAPLA ÇOK DÜŞÜK FİYATLA ALDIKLARI VE AZ ÜCRET TEKLİFİ YAPARAK PİLOTLARIN KABUL ETMEMESİNİ SAĞLAYIP, BU BAHANEYLE SAĞLIK BAKANLIĞINI İKNA EDİP, BU DURUMDAN KURTULMAYA ÇALIŞTIKLARI KONUŞULMAKTADIR. BAŞKAN VE GENEL MÜDÜRLER BAŞKA BİR DÜNYADA YAŞAMAKTA OLUP DEVLETİN BU KURUMA EL KOYMASI ŞARTTIR. KAYYUM ŞARTTIR, GELMELİDİR. TEK KURTULUŞ YOLU BU KALMIŞTIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alouette ~ 6 yıl önce
Thk bu gidişle kepenkleri indirir mali yapısı çok bozuk yıllarca yiyicilerin elinde eridi gitti! Maalesef çırpındıkça batıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makine ~ 6 yıl önce
THK ya bir şey olmaz Ettiği zarar batirdigi işler kimin umurunda Başkanların koltuğu yerinde kendileri üzerinde olsun Bu kadar kaz var iken gemisi yürür THK nin
Pilot ~ 6 yıl önce
THK bu kadar mı zavallı durumda? Yıllarca maaşlarını hakedişlerini harcırahlarını düzenli ödemeden çalıştırdığın insanları haklarını aradıkları için suçlayıp aşağılayacaksın. Yalakaca sebeplerle açıklama yapıp amatörce isim yayınlayacaksın. Bu iş ayaklarına dolanır, yüzlerine gözlerine bulaşır. Listede isimleri olanları tanırım. Hepsi yıllarca kahramanca görev yapmış insanlar. Onların tırnağı olamayacakların yaptıkları utanç verici. Arsızlıklarının sebebi karşılarında ögütlü bir grup olmamasıydı. Şimdiki sinirlerinin sebebi ise toplu bir tepkiyle karşılaşmalarının şaşkınlığı. Umarım bu amatörlerin yerine profesyönel bir ekip gelir de daha fazla çuvallamadan ve vatandaş öağdur edilmeden sorun çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKSIZLIK DİZBOYU ~ 6 yıl önce
2016 YILINDA DA 10 KÜSUR AMBULANS PİLOTUNU KURBAN BAYRAMININ İLK GÜNÜ İŞTEN ATMIŞTI BU THK.BAYRAMI BİLE ZEHİR ETMİŞLERDİ. ATATÜRKÜN KURDUĞU KURUM SLOGANININ ARKASINA SIĞINIP ÇALIŞANLARI MAĞDUR ETMEKTE HAK YEMEKTE BİR HAYLİ UZMANLAŞTILAR.BORÇ TAKMADIKLARI BİR UÇAN KUŞ KALDI.ATATÜRK ŞU HALİNİZİ GÖRSE NE YAPMAZ SİZE... YANGIN PİLOTLARI MAAŞLARI ÖDENMEYİNCE UÇAKLARI MEYDANLARDA BIRAKIP GİTTİKLERİNDE NİYE BÖYLE YAPMADINIZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KR.PLT. ~ 6 yıl önce
SAYI 40 BİLİYORDUK. ÖBÜR 6 SI NEREDE? BU ALTILI KESİN İKİNCİ DEFA SATMIŞLARDIR ARKADAŞLARINI UTANMADAN SIKILMADAN. BİRDE SUBAY EMEKLİSİ OLACAKLAR.SUBAYLIK KİM SİZ KİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DKK ~ 6 yıl önce
Malum 5 -10 dönek her devirde her kesin kılları ağızlarından sarkan
Vecihi ~ 6 yıl önce
Ayrica dunku listede kendilerine itaat edip o onurlu insanları satan Maknik'ide yazmış şaşkınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerli pilot abiler Avukat karda ~ 6 yıl önce
Vallaha arkadaşlar bir tane yere pilot abi 36 pilot abimize akıl vermiş bir avukat göstermiş avukatta iyi avukatmış hepsiyle sözleşme yapmış 6000 dolarmı TL mi sözleşmeden çıkarsanız alırım demiş pilot abilerden. Ordaki 36 pilot abimiz değerli insanlar gelmek isterler ama avukat fena bağlamış şimdide geri vites yapamıyorlar neyseki THK ya hergün 3-5 pilot geliyorda açık kapanıyor vallaha THK avukatın parasını ödese çok pilot gelir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 6 yıl önce
Sen hangi kafa yapısıyla yazdın bunları. Herhalde şuurun açık değil. Ne yiyip içiyorsan dikkat et be şekerim. Durumun durum değil.
Şekip ~ 6 yıl önce
Mağdem pilotları avukat kendine başlamış da bu adamlar 41 kişiydi, bu guruptan çürük elma olup ayrılanlar nasıl ayrılabildi hiçbir sorun çıkmadan. Sen hala arada uçmaya devam et efendi. o geliyor dediğin 3-5 adamlarla mı bu iş yürüyecek. On yıldır uçmamış bu adamlarla sen görev yapmaya devam et. İşletme md sedat'ta aman uçuş emniyetine dikkat edin diye mail yayınlasın. Şu yaz döneminde böyle bir maile neden gerek varsa!!! Anlaşıldı herhalde demek istediğim. Nokta.
Pilot abiler ~ 6 yıl önce
Hepiniz iyi hoş adamsınızda gerçek bu avukat bağlamış kendine sizi bide birşey sormak istiyorum ayık kafayla soruyorum Thk değilde başka yere işe başlamak istediniz gene avukata bu parayı ödüycekmisiniz :)))
Vecihi ~ 6 yıl önce
Aslında yorumları okursaniz her türlü gerçekler ortada... THK bu aciklamasiyla kendi ipini çekmiştir. Ayrıca Hava ambulans ihalesinden aldıkları hakedisle operasyonla ilgisi olmayan kimlere yüksek maaş ödenmektedir bir düşünün bakalım. Bundan sonra bütün gerçekler ortaya dökülecek THK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000