06 Ekim 2008, Pazartesi 08:12:55

Teröristlerin hedefinde hava birlikleri de vardı!

Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne uçaksavar ve roketlerle düzenlenen saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Değişik bölgelerde 350 kadar olduğu tahmin edilen teröristlerin hava harekatını da hedef aldığı ortaya çıktı.

Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne uçaksavar ve roketlerle düzenlenen saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin saldırısının hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan bölgeye Süper Kobra helikopterler gönderildi. 
 
Ancak değişik bölgelerde 350 kadar olduğu tahmin edilen teröristlerin hava harekatını da hedef aldığı ortaya çıktı. Teröristlerin bölgeye intikal eden Süper Kobra helikopterlerini de yoğun ateş altına aldığı öğrenildi. Teröristlerin açtığı ateş Süper Kobralara isabet etmedi.

Saldırının hemen ardından Şemdinli ve Yüksekova'da görevli polis özel harekat timlerinin çatışma bölgesine gitmek istedikleri öğrenildi. Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'ndeki polislerin müdürlerine, "Aktütün'e gidelim, hainlerle çarpışalım" dedikleri, bunun üzerine bölgedeki komutanlarla görüşülerek 'ihtiyaç varsa özel tim emrinizde' mesajının iletildiği belirtildi. Ancak ilgili komuta kademesinin operasyona katılan asker özel timcilerin sayısını yeterli görerek polisin talebini beklemeye aldıkları belirtildi.

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan terör zirvesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de bölgeye özel harekat takviyesi yapma kararı aldı. 18. dönem özel harekat temel eğitim kursuna katılan 550 özel harekatçı, eğitimlerini tamamladı. 550 özel timcinin bugün düzenlenecek mezuniyet töreninin ardından Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilmesi planlandı. Mezuniyet törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tüm bakanlar davet edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın hazır bulunacağı törende 550 özel harekatçı devlet erkanına yenilenen eğitim alanında helikopter eşliğinde özel bir gösteri yapacak.

Teröristlerin hedefinde hava birlikleri de vardı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000