24 Ekim 2009, Cumartesi 14:43:18

Terör örgütü üyelerine uçuş izni verilecek mi?

Düsseldorf Konsolosluğu'na 15 kişilik liste verildi,‘Uçuş izni' istendi
  • EN AZINDAN BİRİLERİ YAĞMASADA GÜRLÜYO, SİZİN KADAR TESLİMİYETÇİ DEĞİL....
  • BİRİ DEMİŞ Kİ BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖP ÖTEKİ BAŞKA ZIRVALAMIŞ MİSAFİRLERİMİZ DEMİŞ YA KARDEŞİM DÜNYA FARKLI BİR YÖNE GİDİYOR ARTIK TÜRKİYE NİN HİÇ BİR ŞEYLE UĞRAŞACAK VAKİT KAYBEDECEK ZAMANI YOK ÜLKE KUYRUĞUNA EMPERYALİST GÜÇLERCE BAĞLANAN KÜFLÜ TENEKELERDEN KURTULMAK VE HIZ KAZANMAK İSTİYOR. BU KADAR BASİT. DÜNYADA SINIRLAR KALKIYOR MİLLİYETLER DÜNYA VATANDAŞLIĞINA DOĞRU GİDİYOR. MALESEF OKUMUYORUZ ARAŞTIRMIYORUZ DÜNYADAKİ DEĞİŞİMLERİ FARK EDEMİYORUZ BU SÜRECE KARŞI OLANLARA VE SÜRECİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜP GERİ DÖNEN CAHİL ALDANMIŞ İNSANLARIN SIRTINDAN NEMALANANLARDA BİR BAKIN NE KADAR ZAVALLILAR. SEN 3-5 KİŞİYİ DAVULLA ZURNAYLA ZAFER İŞARETLERİYLE KARŞILAMIŞSIN NOLUR KİM CİDDİYE ALIR. YILLARCA KAYBETTİKLERİNE BAKMALI TÜM VATANDAŞLAR.
  • benim ucagim da gelirler umarim.. ucaktan attirmak cok zor değil.. ama ben attirmam.. ne gerekiyorsa ucakta yaparim.. gerekiyorsa ucagi kacirma tesebbusunde bulundular der yinede onlari turkiyeye getirtmem.. neden getirteyimki kahramanlar gibi karşilasin akp dtp diyemi ? thy umurumdami sanki ?ben ulkeme kursun sıkanlari taşimam sirtimda.
  • Sanırım THY'de pilotsunuz. Hiçbir şey yapamazsın. Misafirlerimize en ufak ters bir davranışta değil THY'de , hiçbir şirkette pilot olarak, işe bile giremezsin. sadece taşeron şirkette temizlik işçisi oda belki.
  • İNŞALLAH BANA DENK GELİRİERDE HAVADA UÇMAK KARADA MERMİ ATMAYAMI BENZİYOR ANLARLAR...
  • Özel izne gerek yok, Vali, savcı ve seyyar mahkeme (bunlar 6-7 kişi eder) ANA uçağına binerler. Giderler. Barış elçilerini aşırlar. Dönüşte muameleleri uçaktayken süratle yapılır. Zamandan kazanılır. Diyarbakır'a inilir. Barış sağlanır.
  • Uçuş izni ne demek ?özel uçak gönderip aldıralım ki tarifeli seferle sıkıntı çekmesinler.Nede olsa vatanımızı bölmeye kalkmadılar,onbinlerce şehidimizin sorumlusu değiller,gazilerimizle zaten hiç alakaları yok Türk-kürt ayrımı yaratmadılar.........kırmızı halı da sereriz
  • Eğer örgütün üyeleri THY ile gelirse, THY pilotlarının çoğu asker kökenlidir. Sivillerin çoğu da asker oğlu ve akrabasıdır. Bunlar evvelce, onlara bomba atarken, şimdi işin gereği uçakta ikramda bulunacaklardır. Pilotlardan hiç birisi de hayır arkadaş ben bunları taşımam demek cesaretine sahip değildir. Netice, bükemediğin eli öpeceksin kardeşim.

Milliyet'te yer alan habere göre; Türkiye'de 2004 yılından bu yana aranan PKK/Kongra Gel Başkanı kapatılan DEP'in eski milletvekili Zübeyir Aydar, Türkiye'ye 28 Ekim'de göndermeye karar verdikleri 15 PKK'lının uçağa binebilmeleri için Türkiye'nin ‘uçuş izin belgesi' vermesi gerektiğini söyledi.

Aydar, dün gece uydu aracılığıyla PKK çizgisinde yayın yapan Roj TV'nin stüdyo konuğu olurken, Türkiye’ye gönderilen grupların ‘Teslim olma' gibi durumları olmadığını ‘Barış misyonu' ile hareket ettiklerini anlattı. Zübeyir Aydar, önümüzdeki hafta Avrupa'dan gidecek 15 kişilik PKK'lı grup dışında Türkiye'ye gönderilecek başka grup bulunmadığını belirterek, “Ama bu bir barış arayışı, sürecidir. Devletle oturursun, konuşursun, müzakere edersin her şey olabilir o zaman. Ancak, bu aşamada gündemimizde böyle karşılıksız bir şey yok. Türkiye kamuoyuna, ‘Siz hiçbir adım atmadınız bura rağmen bir grup insan ‘barış misyonu' ile geliyor, onlara yol açın barış misyonunu yerine getirsinler’ diyoruz” dedi.

Türkiye'deki yetkililerin yurt dışındaki PKK'lıların dönmesi için defalarca çağrı yaptığını, ‘Gelsinler, bir şey olmaz' sözleri üzerine ‘Barış grupları' gönderdiklerini ileri süren Aydar, bunların gönerileceği tarih ve ‘teknik sorun' olarak nitelendirdiği Türkiye’nin izin vermesi konusunda şöyle dedi: “Avrupa’daki grubun gideceği tarih bellidir. ‘28 Ekim Cumhuriyet bayramına denk geliyor' bu tarih yanlış deniliyor. Ancak, biz o tarihi bilinçli seçtik. ‘Cumhuriyet bayramına bir jest olsun' istedik; ‘Bak insanlar geliyor bayrama katılacaklar.' Bunu bir ‘jest' olarak düşündük. Ancak, şimdi bazıları bunu tersten anlıyorlar. Bizim tarafımızdan aksayan bir şey yok. Ancak, diğer taraftan Türkiye'deki, İstanbul'daki durumu değerlendiriyoruz. Gidenleri de cezaevine gönderme gibi düşüncemiz yok. En azından öbürleri gibi karşılanması gerekir. Bir teknik hususu vurgulamak isterim. Bunların hepsi siyasi mülteci. Pasaportlarında ‘Türkiye hariç her yere gidebilir’ diye yazar. Bu pasaportla Türkiye'ye gidemezsin. Gidecek elçilik, konsolosluğa başvuracak. Kendisine uçuş belgesi verilir. O zaman ilgili ülke izin verir. Türkiye konsolosluğuna başvuruldu. Henüz uçuş belgesi verilmiş değildir. Bu belge verilmezse uçuş şansı olmaz. Pazartesi verilmesini uçuştan önce verilmesini bekliyoruz.” Aydar, Avrupa'dan Türkiye'ye gidecek 15 PKK’lının İstanbul’da kimlik tespitlerinin yapılmasını, kısa süren ifadelerinin alınmasını beklediklerini, bunların dağdan gelmedikleri için eylemleri bulunmadığını, mütevazı karşılamada milletvekili, sanatçı, basın, ailelerin bulunabileceğini anlattı. Zübeyir Aydar, 15 PKK'lının daha sonra İstanbul trafiğini altüst etmeden kendilerini bekleyenleri selamlamasına izin verilmesini istedi. Zübeyir Aydar, şöyle devam etti: “Biz istiyoruz ki; kimse barış sevincine engel olmasın. Bizim muhatabımız; Türkiye Hükümeti'dir. Onları tanıyor, biliyoruz. Dillerine dikkat etmeleri, hezeyana gelmemeleri gerekir. Türkler gibi, Kürtler'in hassasiyeti göz önünde bulundurulmalı. Gidecekler için konsolosluklarına, elçiliklerine gerekli kolaylığı sağlamaları için talimat vermeli, Türkiye'deki barış sevincine engel olmamalı. Her şey kolaylıkla çözülebilir. Yine de tüm opsiyonları göz önünde bulunduracağız. Gerilmeye gerek yok. İstanbul Valisi de barış grubu ile halay çeksin. Ne diye kendilerini zorluyorlar? Bu halk bugüne kadar mücadelesini getirdi. Barış coşkusuna halkımız devam etsin. Süreçten umutluyuz. Ancak, her şeye hazırız, şuna buna öyle fazla mecbur değiliz.”

(Milliyet)

Terör örgütü üyelerine uçuş izni verilecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
EN AZINDAN BİRİLERİ YAĞMASADA GÜRLÜYO, SİZİN KADAR TESLİMİYETÇİ DEĞİL....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİRİ DEMİŞ Kİ BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖP ÖTEKİ BAŞKA ZIRVALAMIŞ MİSAFİRLERİMİZ DEMİŞ YA KARDEŞİM DÜNYA FARKLI BİR YÖNE GİDİYOR ARTIK TÜRKİYE NİN HİÇ BİR ŞEYLE UĞRAŞACAK VAKİT KAYBEDECEK ZAMANI YOK ÜLKE KUYRUĞUNA EMPERYALİST GÜÇLERCE BAĞLANAN KÜFLÜ TENEKELERDEN KURTULMAK VE HIZ KAZANMAK İSTİYOR. BU KADAR BASİT. DÜNYADA SINIRLAR KALKIYOR MİLLİYETLER DÜNYA VATANDAŞLIĞINA DOĞRU GİDİYOR. MALESEF OKUMUYORUZ ARAŞTIRMIYORUZ DÜNYADAKİ DEĞİŞİMLERİ FARK EDEMİYORUZ BU SÜRECE KARŞI OLANLARA VE SÜRECİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜP GERİ DÖNEN CAHİL ALDANMIŞ İNSANLARIN SIRTINDAN NEMALANANLARDA BİR BAKIN NE KADAR ZAVALLILAR. SEN 3-5 KİŞİYİ DAVULLA ZURNAYLA ZAFER İŞARETLERİYLE KARŞILAMIŞSIN NOLUR KİM CİDDİYE ALIR. YILLARCA KAYBETTİKLERİNE BAKMALI TÜM VATANDAŞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim ucagim da gelirler umarim.. ucaktan attirmak cok zor değil.. ama ben attirmam.. ne gerekiyorsa ucakta yaparim.. gerekiyorsa ucagi kacirma tesebbusunde bulundular der yinede onlari turkiyeye getirtmem.. neden getirteyimki kahramanlar gibi karşilasin akp dtp diyemi ? thy umurumdami sanki ?ben ulkeme kursun sıkanlari taşimam sirtimda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanırım THY'de pilotsunuz. Hiçbir şey yapamazsın. Misafirlerimize en ufak ters bir davranışta değil THY'de , hiçbir şirkette pilot olarak, işe bile giremezsin. sadece taşeron şirkette temizlik işçisi oda belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İNŞALLAH BANA DENK GELİRİERDE HAVADA UÇMAK KARADA MERMİ ATMAYAMI BENZİYOR ANLARLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Özel izne gerek yok, Vali, savcı ve seyyar mahkeme (bunlar 6-7 kişi eder) ANA uçağına binerler. Giderler. Barış elçilerini aşırlar. Dönüşte muameleleri uçaktayken süratle yapılır. Zamandan kazanılır. Diyarbakır'a inilir. Barış sağlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçuş izni ne demek ?özel uçak gönderip aldıralım ki tarifeli seferle sıkıntı çekmesinler.Nede olsa vatanımızı bölmeye kalkmadılar,onbinlerce şehidimizin sorumlusu değiller,gazilerimizle zaten hiç alakaları yok Türk-kürt ayrımı yaratmadılar.........kırmızı halı da sereriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer örgütün üyeleri THY ile gelirse, THY pilotlarının çoğu asker kökenlidir. Sivillerin çoğu da asker oğlu ve akrabasıdır. Bunlar evvelce, onlara bomba atarken, şimdi işin gereği uçakta ikramda bulunacaklardır. Pilotlardan hiç birisi de hayır arkadaş ben bunları taşımam demek cesaretine sahip değildir. Netice, bükemediğin eli öpeceksin kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000