27 Ekim 2015, Salı 09:05:54

Temel Kotil'den İzmir'e HUB sözü

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir'in 2016 yılının Haziran ayında dış hat uçuşlarında aktarma merkezi (HUB) olacağını açıkladı.
  • Kendimden olursa iyi baskasindan olursa düsmanimdir kötüdür ! O hakaret ettiginiz gazeteler hükümeti elestiriyorlar tek suclari yag cekmemek. Sultan sofrasinda Aydin olmak var bir de halkin yaninda kahvede birlikte cay icen Aydin olmak var. Siz sultan sofrasindaki Aydin i alkislarsaniz sultanlar degisir ama o Aydin hep o sofrada kalir yeni gelenin etegini öpmek icin, ondanda sultani elestirmesini beklemek olur mu???
  • Uçakların hepsinde internet erişmi verin, millet istediği gazeteyi cepten-tabletten baksın. Hala basılı gazete okumak isteyen yaşlı amcalar teyzelerde bi zahmet kendi gazetesini yanında getiri versin.
  • Ye gerçekten sen şaka gibisin.Bir havayolunun bir tane hub'ı olur.Ya ayrıca İzmir senin ortağın olan Sunexpress'in hub'ı değilmi?Ortağınla rekabetmi edeceksin.
  • Bursa da hub olsun, merkez olsun. Dizi dizi ucaklar olsun. Bu sehir de havayolu seyahatinden hak ettigi pay ve hizmeti alsin... / Adana yolcusu Izmir'den fazla degil. Eger salt yolcu sayisindan bahsediyorsak yıllık 10 milyona 5 milyon gibi net 2 kat fark var. Tum Cukurova, Suriye, Arabistan-Korfez sosyal ve ekonomik iliskileri nedeniyle henuz tam degerlendirilemeyen potansiyeli var diyorsaniz bunlar da tartisilabilir ama Izmir, Adana'dan once hub olarak muamele görebilecek kadar yeterince buyuk bir havaalanidir. Hem once şu Cukurova havaalani insaati bir bitsin de, oraya da gercek bir planlama yapilir günü gelince..
  • Ben olsam izmire su bile vermem. Hiçbirşeyi haketmiyor ahlaksızlığın pisliğin tavan yaptığı Yunan şehirimi Türk şehirimi belli olmayan ucube bir yer( tabiki çoğrafi olarak değil).
  • Sözcü gibi bir pacavra ve Cumhuriyet gibi provakatörün ucakta ne isi olabilir?
  • Orta bati afrikada hub kuracaksiniz. Demedi demeyin.
  • Kimse de sormuyor sözcü bir gerçekten bir gazete mi?
  • Adam şirketin genel müdürü. Haberi olmadan kuş uçamaz. Tutmuş haberim yok diyor. Bu kadar pişkinlik olmaz. Bir de bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü diyeceğim ama biliyorsunuz 4 gün sonra seçim var. İzmir' den oy almak için İzmir' i hub yapacaklarını açıklıyorlar şimdi. İstedikleri oy çıkmasın, görelim metro hikayesine döndürüyor mu, döndürmüyormu bu kindarlar. İzmirl' i buna kanar mı?yer mi sanıyorsun?
  • İzmir'in Hub yapılmasında çok geç bile kalındı.Ciddi bir yolcu potansiyeli ve mükemmel bir havalimanı var.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir'in 2016 yılının Haziran ayında dış hat uçuşlarında aktarma merkezi (HUB) olacağını açıkladı. Daha öncede İzmir Ticaret Odası’na konuk olan Kotil, EBSO’da da HUB sözünü yineledi. THY uçaklarında Sözcü ve Cumhuriyet gibi gazetelerin neden olmadığının sorulmasına üzerine Kotil, "Haberim yok, kontrol ettireyim" dedi. 

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısına konuk oldu. THY Genel Müdürü Kotil, İzmir'in 2016 yılının Haziran ayında hub (aktarma merkezi) olacağını öne sürerek, şöyle konuştu: "İstanbul en iyi aktarma merkezi. İzmir'i de çözeceğiz ama aslan payı İstanbul'da. İzmir'i de hub yapacağız. Buradan herhangi bir Avrupa şehrine birer sefer koyduğumuzda 10 sefer yapmış oluyoruz. Problem yok, bu kent aktarma merkezi olacak" diye konuştu.

"Dış bağlantı İzmir’in hakkı"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'den dış hatlar uçuşu olmamasının İzmir'e yakışmadığını belirtti. İzmirli işadamlarının yurtdışına aktarmalı uçmak zorunda kaldığını aktaran Yorgancılar şunları söyledi: "İç hatlarda ise Anadolu Jet'e mahkum oluyoruz. İzmir çok vergi ödüyor. Bu vergilerin karşılığında da THY dış bağlantılarında hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bazı sıkıntılı durumlar da var. Bir yere direk uçmakla aktarmalı uçmak arasındaki zaman kaybı çok fazla. THY'nin İzmir'den dış hatlar uçuşlarını programına aldığınızı açıklamıştınız ancak biz ne zaman başlayacağını bilmek istiyoruz."

Paris ve Londra’yı istedi

İstanbul'dan yapılan günlük 3- 4 Paris ve Londra uçuşunun İzmir'den yapılmasını istediklerini açıklayan Yorgancılar, "Sıkıntılardan biri de İstanbul'da hava trafiğinin yüksek olması nedeniyle inişler gecikiyor. İstanbul'a 35 dakikada varıyoruz ama 30 dakika geç kalkıyoruz, 30 dakika da Marmara'nın üzerinde dolaşıyoruz. Bir bakıyorsunuz İzmir'den İstanbul'a varışımız 1.5 saati bulmuş. Bu uçakların fazla uçması nedeniyle yakıt maliyeti de artıyor" dedi.

"Sözcü ve Cumhuriyet neden yok"

EBSO Meclis üyesi Nedim Anbar, THY uçaklarında Sözcü ve Cumhuriyet gibi gazetelerin neden olmadığını sordu. Kotil, kendisinin her gazetenin havalimanı masalarına konulması talimatı verdiğini söyleyerek, "Bu söylediğinizden haberim yok, kontrol edeyim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender yorgancılar ile birlikte Kotil'e plaket verdi. Kotil de her iki isme üzerinde isimlerinin yazılı olduğu uçak maketi hediye etti.





Temel Kotil'den İzmir'e HUB sözü

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Tarafsiz olabilmek ~ 9 yıl önce
Kendimden olursa iyi baskasindan olursa düsmanimdir kötüdür ! O hakaret ettiginiz gazeteler hükümeti elestiriyorlar tek suclari yag cekmemek. Sultan sofrasinda Aydin olmak var bir de halkin yaninda kahvede birlikte cay icen Aydin olmak var. Siz sultan sofrasindaki Aydin i alkislarsaniz sultanlar degisir ama o Aydin hep o sofrada kalir yeni gelenin etegini öpmek icin, ondanda sultani elestirmesini beklemek olur mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wireless ~ 9 yıl önce
Uçakların hepsinde internet erişmi verin, millet istediği gazeteyi cepten-tabletten baksın. Hala basılı gazete okumak isteyen yaşlı amcalar teyzelerde bi zahmet kendi gazetesini yanında getiri versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 9 yıl önce
Ye gerçekten sen şaka gibisin.Bir havayolunun bir tane hub'ı olur.Ya ayrıca İzmir senin ortağın olan Sunexpress'in hub'ı değilmi?Ortağınla rekabetmi edeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa ~ 9 yıl önce
Bursa da hub olsun, merkez olsun. Dizi dizi ucaklar olsun. Bu sehir de havayolu seyahatinden hak ettigi pay ve hizmeti alsin... / Adana yolcusu Izmir'den fazla degil. Eger salt yolcu sayisindan bahsediyorsak yıllık 10 milyona 5 milyon gibi net 2 kat fark var. Tum Cukurova, Suriye, Arabistan-Korfez sosyal ve ekonomik iliskileri nedeniyle henuz tam degerlendirilemeyen potansiyeli var diyorsaniz bunlar da tartisilabilir ama Izmir, Adana'dan once hub olarak muamele görebilecek kadar yeterince buyuk bir havaalanidir. Hem once şu Cukurova havaalani insaati bir bitsin de, oraya da gercek bir planlama yapilir günü gelince..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canan arıtamam ~ 9 yıl önce
Ben olsam izmire su bile vermem. Hiçbirşeyi haketmiyor ahlaksızlığın pisliğin tavan yaptığı Yunan şehirimi Türk şehirimi belli olmayan ucube bir yer( tabiki çoğrafi olarak değil).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canan'a cevap ~ 9 yıl önce
Bir insan ancak bu kadar ön yargılı,kafatasçı, saygısız ve terbiyesiz olabilir
Canan ~ 9 yıl önce
Hahhah İzmir Atatürkçü,çünkü İzmir'i hala alamıyorsunuz,çünkü İzmir'de haşayanlar Aziz Nesin'in bahsettiği zeka düzeyleri bu ülkenin %30'u olandan oluşuyor.Anladın sen onu.
izmir ~ 9 yıl önce
izmir de senin o guzel ellerinden su icmek icin bekliyor emin ol
Icine Etmeyin ~ 9 yıl önce
Sözcü gibi bir pacavra ve Cumhuriyet gibi provakatörün ucakta ne isi olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 9 yıl önce
Ha senin yandaş gazetelerin çok matah.Daha düne kadar zaman okuyordun dönek.Milli görüş gömleğini çıkardın daha kaçkez döneceksin merak ediyorum.
5 senege kalmaz ~ 9 yıl önce
Orta bati afrikada hub kuracaksiniz. Demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 9 yıl önce
Kimse de sormuyor sözcü bir gerçekten bir gazete mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen alacak sozcu ~ 9 yıl önce
Turkcene bakacak olursak bence sormuslardir da sen anlamamissindir.
Yuh artık ~ 9 yıl önce
Adam şirketin genel müdürü. Haberi olmadan kuş uçamaz. Tutmuş haberim yok diyor. Bu kadar pişkinlik olmaz. Bir de bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü diyeceğim ama biliyorsunuz 4 gün sonra seçim var. İzmir' den oy almak için İzmir' i hub yapacaklarını açıklıyorlar şimdi. İstedikleri oy çıkmasın, görelim metro hikayesine döndürüyor mu, döndürmüyormu bu kindarlar. İzmirl' i buna kanar mı?yer mi sanıyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 9 yıl önce
İzmir'in Hub yapılmasında çok geç bile kalındı.Ciddi bir yolcu potansiyeli ve mükemmel bir havalimanı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000