25 Mayıs 2012, Cuma 10:09:52

TEKLİF KABULÜNE BAŞLANDI

Ercan Havaalanı’nın işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi için açılan ihalede teklif kabulüne bugün başlandı. 90 gün süreyle teklif kabul edilecek ihalede son gün 27 Ağustos saat 10.00 olarak duyuruldu.
  • TAVin katilamayacagi bir ihale, hayvan terli yemez...Ayrica 3havalimanini tav alamazsa super lıgte tutunamaz...
  • Valla herkes 3.Havalimanı ve 3.Köprü ihalesine odaklandı . Başka bir firma da alabilir . KKTC için hayırlısı olsun .
  • Sanırım TAV dan başka kimse bu ihaleyi kazanamaz. Hayırlısı olsun.

 

Merkezi İhale Komisyonu’nca yürütülecek ihalenin şartnamesi Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırılacak 50 bin TL karşılığında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınabilecek.

Geçici teminatın 1 milyon ABD Doları olduğu Ercan ihalesinde, geçici teminat süresi de en az 1 yıl olacak.

Kuzey Kıbrıs’taki gazetelerde yayımlanan ihale ilanı, Merkezi İhale Komisyonu’nun www.kktcihale.net adresli web sitesinde de yer aldı. Ekler hariç ihale şartnamesinin bir bölümü de web sitesinde yayımlandı.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Selim Gökbörü,  gazetecilerin sorusu üzerine ihale duyurusunun gazetelerde ve web sitesinde yayımlanmasının yeterli olacağını düşündüklerini, zaten bir süredir Türkiye’den bazı firmaların ilgilendiğini ve ihaleyi takip ettiğini söyledi.

İhalenin 27 Ağustos’ta tüm ihaleler gibi web siteleri üzerinden canlı yayında sonuçlandırılacağını ifade eden Gökbörü, her Çarşamba ihalelerin aynı yöntemle değerlendirildiğini kaydetti.

ERCAN YENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK

1977 yılında inşa edilen ve birkaç kez yapılan tadilat projeleriyle bugünkü halini alan Ercan Havaalanı için açılan ihale, Özelleştirme Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonraki ilk özelleştirme ihalesi niteliği taşıyor.

İhaleyi kazanacak firmanın uygulayacağı proje, dün Başbakan İrsen Küçük’ün de katıldığı basın toplantısıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner tarafından açıklanmıştı.

Yıllık yolcu kapasitesinin en az 5 milyona çıkarılması hedeflenen yeni Ercan projesi ihalesini kazanacak firma, yapacağı yatırımlarla birlikte 25 yıl boyunca havaalanını işletecek ve karşılığında da devlete ciro paylaşım bedeli ödeyecek. Firmanın, yatırımları gerçekleştirmek için 4 yıllık süresi olacak.

İhale şartnamesine göre, ihaleye ancak uluslararası havaalanı işletmeciliği deneyimi olan firmalar katılabilecek. Ancak ihaleyi kazanacak firma, en az yüzde 10’luk payla KKTC’den bir ortak bulmak zorunda...

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’in dün yaptığı sunuma göre, Ercan Havaalanı, hazırlanan projenin hayata geçmesiyle yepyeni, çağdaş bir görünümle uluslararası havaalanı niteliği kazanacak.

Yeni Ercan’da brüt alan 152 bin metrekareye çıkacak, yeni apron, yollar, 62 check-in bankosu, 24 pasaport kontrol noktası, 8 körük yanında otoparklar yapılacak. Yeni terminal binası yapılmasıyla şimdiki bina kargo terminaline dönüştürülecek.

İŞTE TEKLİF VERECEK ŞİRKETLERDEN İSTENEN ŞARTLAR

TEKLİF KABULÜNE BAŞLANDI

Yorumlar

3havalimani ~ 12 yıl önce
TAVin katilamayacagi bir ihale, hayvan terli yemez...Ayrica 3havalimanini tav alamazsa super lıgte tutunamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli olmaz !!! ~ 12 yıl önce
Valla herkes 3.Havalimanı ve 3.Köprü ihalesine odaklandı . Başka bir firma da alabilir . KKTC için hayırlısı olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkası var mı ? ~ 12 yıl önce
Sanırım TAV dan başka kimse bu ihaleyi kazanamaz. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000