13 Mayıs 2009, Çarşamba 08:32:49

Tarom filoya ATR-72 dahil etti

Romanya milli havayolu şirketi TAROM, filosuna yeni bir uçak dahil etti. Fransa’nın Toulouse kentindeki ATR fabrikasına sipariş edilen ATR 72–500 tipi uçak perşembe günü törenle teslim alındı.
  • Bir yakınım.Bu uçakla Warsovadan Poznana huysuz bir havada gece alçaktan yavaş, yavaş uçmuş.Biletimi yakarım.Hele gece asla bu uçağa binmem diyor.
  • ben bu ucaklarla bır kerecık uctum oa ıle. bır kez daha mı? allah korusun:) turboprop ucaklar ekonomık olabılır ama konfor ve guvenden malesef cok uzaklar. bu sebeple thy nın fılosuna ne marka olursa olsun asla gıremeyeceklerdır bence.
  • THY pervaneli uçak ne alır ne uçurur.
  • Tarom'u tebrik ederim.Öyle fazla konfor düşünmeyen,ekonomik bir havayolu.Bir keresinde atr 42'siyle uçmuştum.Gayet te güzel uçuştu.Thy'ninde atr almasını isterim.
  • THY yolcusu pervaneli uçağa zor biner.Thy 1970 lerin başında tamamen jetleştikden sonra Bu defalarca denendi.Thy Turboprop ların kralı Dash-7 ile uçtu. Thy nin Anadolu jet gibi bir kuruluşu olan olan THT Atr ile uçtu hep hüsran oldu. Yolcu Pervanesi dışarıda motoru görünce uçağa güvenmedi.
  • Kendi sinifinda en iyi ucaklardan birisidir. THY AnadoluJet olarak edinebilir bu ucaklari
  • THY yurt icinde kısa süreli uçuşlar yapmak istese ATR'nin uçaklarından daha da iyi uçaklar edinebilir. Sorun THY yurt içinde bu tür uçuşları isteyip, istemediğidir. Çünkü bu tür uçuşlarda para kazanma olanağı çok daha azdır.
  • Benden onceki yorumcu arkadaslara katiliyorum. Ozellikle THY'nin bu tip ucaklar alip yolcusu az yada kucuk alanlara seferler yapmasini dilerim. Bence bu boslugu bu tip ucaklar ile doldurabilirler. Illede ATR olsun demiyorum, sadece bu tip ucaklar olsun diyorum Selamlar.
  • thy ankara denizli arasindaki ucuslari kaldirdi,sebebi yolcu yokmus.mecburmusun o hatta i30 kisilik ucak ucurmaya.al bu atrlerden kisa pistli yocusu az olan hatlara ucsun.
  • tokat,zonguldak,siirt,balıkesir merkez havaalanları için tam aranan uçak.hem yolcu problemi olmaz,hemde thy bu havaalanlarını uçaksız kalmaktan kurtarır.yetkililer bu sese kulak versinler.milli havayolumuz bu illeri göz ardı etmesin.onlara hayırlı uçuşlar diliyorum.

Toplam 68 yolcu kapasiteli uçak, iç hatların yanı sıra İstanbul’a da yolcu taşıyacak. Saatte 510 kilometre hız yapabilen uçak için Fransız ATR firmasına 18 milyon dolar ödendi. Tarom yetkilileri, söz konusu uçağın yakıt sarfiyatı yönüyle son derece tasarruflu olduğunu dile getirdi.

Öte yandan ekonomik kriz her alanda olduğu gibi havacılık sektöründe de etkili oluyor. Kriz nedeniyle uçakla seyahatlerde gözle görülü düşüş yaşanıyor. Yılın ilk üç ayında 312 bin 300 yolcu taşıyan Tarom, geçen yıla oranla yüzde 16 daha az yolcu taşıdı. Yılın ilk çeyreğindeki doluluk oranı ise yüzde 46 olarak gerçekleşti.

Tarom'un toplamda iki adet ATR-72-500 tipi uçak sipariş verdiği vetoplam değeri 37 milyon dolar olan şipariş kapsamındaki diğer uçağında yakın zamanda filoya dahil edileceği belirtildi..

Tarom filoya ATR-72 dahil etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bir yakınım.Bu uçakla Warsovadan Poznana huysuz bir havada gece alçaktan yavaş, yavaş uçmuş.Biletimi yakarım.Hele gece asla bu uçağa binmem diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben bu ucaklarla bır kerecık uctum oa ıle. bır kez daha mı? allah korusun:) turboprop ucaklar ekonomık olabılır ama konfor ve guvenden malesef cok uzaklar. bu sebeple thy nın fılosuna ne marka olursa olsun asla gıremeyeceklerdır bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY pervaneli uçak ne alır ne uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tarom'u tebrik ederim.Öyle fazla konfor düşünmeyen,ekonomik bir havayolu.Bir keresinde atr 42'siyle uçmuştum.Gayet te güzel uçuştu.Thy'ninde atr almasını isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY yolcusu pervaneli uçağa zor biner.Thy 1970 lerin başında tamamen jetleştikden sonra Bu defalarca denendi.Thy Turboprop ların kralı Dash-7 ile uçtu. Thy nin Anadolu jet gibi bir kuruluşu olan olan THT Atr ile uçtu hep hüsran oldu. Yolcu Pervanesi dışarıda motoru görünce uçağa güvenmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendi sinifinda en iyi ucaklardan birisidir. THY AnadoluJet olarak edinebilir bu ucaklari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY yurt icinde kısa süreli uçuşlar yapmak istese ATR'nin uçaklarından daha da iyi uçaklar edinebilir. Sorun THY yurt içinde bu tür uçuşları isteyip, istemediğidir. Çünkü bu tür uçuşlarda para kazanma olanağı çok daha azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benden onceki yorumcu arkadaslara katiliyorum. Ozellikle THY'nin bu tip ucaklar alip yolcusu az yada kucuk alanlara seferler yapmasini dilerim. Bence bu boslugu bu tip ucaklar ile doldurabilirler. Illede ATR olsun demiyorum, sadece bu tip ucaklar olsun diyorum Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy ankara denizli arasindaki ucuslari kaldirdi,sebebi yolcu yokmus.mecburmusun o hatta i30 kisilik ucak ucurmaya.al bu atrlerden kisa pistli yocusu az olan hatlara ucsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tokat,zonguldak,siirt,balıkesir merkez havaalanları için tam aranan uçak.hem yolcu problemi olmaz,hemde thy bu havaalanlarını uçaksız kalmaktan kurtarır.yetkililer bu sese kulak versinler.milli havayolumuz bu illeri göz ardı etmesin.onlara hayırlı uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000