23 Eylül 2010, Perşembe 08:14:53

Tarık Bitlis: "Daha net açıklamalar yapılmamıştı"

Aydınlatılamayan bir uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, Ergenekon sanığı, JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydının somut delil olduğunu belirterek adli mercileri göreve çağırdı.
  • Rahmetli Orgeneral Eşref BİTLİS yaşasaydı, şimdi evinde emekliliğinin gururunu mu yaşayacaktı, yoksa Silivri'de dinlendiriliyor olacaktı merak ediyorum. Buzlanma, kaza veya sabotaj. Bu kaza kırım raporu niçin karanlık nokta kalmayacak şekilde sonuçlandırılmadı. Ailesine ve sevdiklerine, sürekli komplo teorileri ile yaşatılan bu işkence nedendir acaba. Merak ediyorum.
  • EŞREF PAŞAYI ÖLDÜRMEKLE ASLINDA TÜRK HALKININ GELECEĞİNDEN BİR PARÇA ÇALDILAR .YABANCILAR HİÇ BİR ZAMAN VATANI İÇİN ÇALIŞAN VATANINA FAYDALI KAFASI İŞLEYEN İNSANLARI İSTEMEZLER ,BU İNSANLAR ONLAR İÇİN ENGELDİR BU ENGELLERİ ANCAK ORTADAN KALDIRARAK ULAŞIYORLAR.ASIL ACIKLI TARAFI İÇİMİZDEN SATILMIŞ KİŞİLERİN BUNLARA TAŞERONLUK YAPMALARIDIR.YAZIKLAR OLSUN
  • Goruslerinde yanilmiyorsun ve saniyorum Infaz emri verilen yere ' devlet cikari ' adi altinda mudahele edilmemistir. Dedigin ulke ve istihbarat teskilati. Bu olay aslina bakarsaniz cuval meselesine benzer, gikini cikartamazsin. Sonucta ne yapacaksin? Haa su var ona tetikcilik yapanin torunlarina varana kadar elini uzatacaksin, cunki burasi teksas inanmiyorsan arastir ve gorursun.....
  • Uçak düştüğü gün sabah SHGM'den bir heyet Uçağın yanına gitti ancak askerler bu heyeti uçağa dahi yaklaştırmadı. Uçak devlet uçağı olduğu için SHGM'nin yetkisi dışında olduğu biliniyor. Keşke askerler herşeye rağmen SHGM'nin uzmanlarının kaza üzerinde çalışmasına müsaade etseydi veya asker sivil birlikte çalışılsaydı. SHGM'nin o günkü Genel Müdürü ve kaza yerine giden uzmanların tüm çabası sonuç vermedi. Çok iyi hatırlıyorum.
  • DEĞERLİ DOSTLAR SİVİL HAVACILIKTA BİLİRKİŞİ YOK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SADECE MOTOR GÖVDE HAREKETLİ AKSANLAR GİBİ TEKNİK KONULARDA RAPOR VEREBİLİR DÜŞÜNCESİNDEYİM AMA BUNUN BİRDE OPERASYON DENİLEN UCUŞA HAZIRLIK SAFHALARI VAR BUNU TEKNİK ÜNİVERSİTE BİLEMEZ HEPİNİZDE BİLİRSİNİZ Kİ SİVİL HAVACILIK SADECE MOTOR TEKNİK DEĞİL SİVİL HAVACILIK İÇİNDE OLANLAR BU KONULARI ÇOK İYİ BİLİRLER BURADA YAZARAK SİZLERİ MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM AYRICA HER BİLİRKİŞİ DOĞRU GÖRÜŞ VERİR DİYE BİR KAİDE YOK BU GÖZ ARDI EDİLMEMELİ SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • NEDEN GÜNEYDOĞUDA JİTEM DENİLEN KAYIT DIŞI BİR OLUŞUM VAR DİĞER ADI İLE BİR YEREL MAFYA GRUBU NE YAZIKKİ BUNLAR ARALARINDA TÖRE - KAN DAVASI - ARAZİ ANLAŞMAZLIKLARI - NARKOTİK MADDE YETİŞTİRME ALANINA SAHİP OLMA REKABETİ VAR BUNLAR YOLUNU BULUP KORUCU SİSTEMİNE GİRMİŞLER VE HASIMLARINI PeKaKa ETİKETİ İLE GECE YADA GÜNDÜZ EVLERİNDEN ALIP "SENİ KOMUTANLA GÖRÜŞTÜRECEĞİZ SONRA GETİRECEĞİZ" DİYEREK EVLERİNDEN ALIP HERHANGİ BİR YERDE İNFAZ EDİYORLARMIŞ VE KİMLİKLERİNİ YÖRENİN GARNİZON KOMUTANINA GÖTÜRÜP PeKaKa ÖLDÜRDÜK DİYORLARMIŞ BÖYLECE GÜVEN SAĞLIYOR OLABİLİRLER SONRA BU KİMLİKLER KOMUTANIN EVRAKLARINDAN CIKIYOR GERÇEKLER BÖYLECE SAPTIRILIYOR ÖNCELİKLE DEVLET VE HÜKÜMETTEKİ MAFYÖZ İLİŞKİLERİ ÇÖZELİM SONRASI KOLAY SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • DEĞERLİ KOMUTAN EŞREF BİTLİS UÇUŞ YAPACAĞI SABAH ASKERİ ALANDA NOBETCİ KOMUTAN KİMDİ??? DEĞERLİ KOMUTANIN PİLOTU NÖBETTEN ÇIKIŞTA(TÜM GECE UYUMADAN NÖBET TUTMUŞ DİNLENME FIRSATI BULAMAMIŞ) UÇUŞA KİM GÖNERDİ??? SİVİL HAVACILIKTA UYKUSUZ VE YORGUN PİLOTA SÖYLEMESİ DURUMUNDA UÇUŞ VERİLMEZ (BEN BÖYLE BİLİYORUM) ASKERLİKTE EMİR DEMİRİ KESER EĞER NÖBETÇİ SUBAY ""GİT"" EMRİ VERİRSE GİDİLİR BU EMRİ VEREN SUBAY Kİ KENDİSİDE UÇUCU OLDUĞU YORGUN BİR PİLOTUN UÇUŞA GİTMEYECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR OLMALI PeKaKa DENİLEN KAHPE ÇAPULCULARLA MÜCADELEDE BİRDE "CEM ERSEVER" VAR ONU KİM ŞEHİT ETTİ BU SORGULANMALI BAZI KİŞİLERİ DOSYA KAPATMAK İÇİN SİLİVRİ'DE MİSAFİR ETMEK BİZLERİ ALDATMAK İÇİN YAPILAN BİR GİRİŞİM OLARAK GÖRÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • gören göze duyan kulaga düşünen beyne sahip her ademoglu biliyor artık gerçeyi eşref bitlis paşamın olayıyla ilgili bilir kişi olayın vuku buldugu tarihte sabotaş oldugunu yazmış şimdide 2 kanıt olaraktan ses kayıdı yayınlandı hani adalet ben onun için diyorumki tekrardan dış güçlerin isteyi ile çalışkan bu ülkeyi yükseklere taşıyacak her konuda yükseklere taşıyacak degerlerimizi harcatıyorlar ve üzerimizden sopayı eksik etmiyorlar buna bir örnekte geçen senelerde güya intahar diye f16 uçakların yazılımını gerçekleştiren mühendislerimizin öldürülmesi dir YETER ARTIK BİZ ÇOBAN OLALIM KİMSE BİZ YÜCE TÜRK İNSANLARINA ÇOBANLIK YAPMASIN KENDİ SÖKÜYÜMÜZÜ BİZ DİKELİM KİMSEYE AVUÇ AÇMAYALIM....?
  • abd istihbaratı ve tetikçileri ülkemizde cirit atıyor ve her türlü eylemi yapıyorlar.ülkemizde herşeye hakimler ve her yetkili mercide itibar görüp her kapıyı açtırıyorlar.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ölümünden sonra herşeyimize parmaklarını sokmuşlar ve menfaatleri doğrultusunda bizi yönlendirmiş,yönetmişler.bence yaşadıklarımızın tek açıklaması bu aslında kabul edin yada etmeyin gerçek bu,malesef.asırlarca kıtaları ve ülkeleri yönet sonra hiçbir konuda kendi iradeni kullanama olacak şey değil.
  • Havacılıkda "Kanıya varmak", "doğru veya yanlış" , "bana göre,bize göre" terimlerinin hiç bir değeri yoktur. Bu kadar ciddi bir konunun ve iddanın belgesi olur. Ahmet hoca dizayncı terör uzmanının uzmanlık alanına giren bir konuda bu kadar iddalı açıklama yapması çok ciddiye alınacak bir idda deyil. Havacı olduğunu söğleyen birisinin bu açıklamayı yapması evlere şenlik. Hoca cemaat misali.

Tarık Bitlis, "Babamı sen mi öldürdün diye ben mi soracağım" diye soran Bitlis, Silahlı Kuvvetlerin de konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini vurguladı. 

Doğan'a ait olduğu belirtilen "Eşref Paşa'nın ölümü Cem Ersever yaptı diyorlar. Ersever'in arkasında ben destek vermesem adam mı öldürebilir" sözlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, babasının cinayeti ile ilgili sürekli komplo teorileri üretildiğini belirten Tarık Bitlis, bu itiraflarla gerçeklerin ortaya çıkartılmasını istedi.

CİDDİ SORUŞTURMA ŞART

Tarık Bitlis, Albay Doğan'ın Ergenekon sanığı olduğunu, ancak bu soruşturmanın Ergenekon davasını dışında yapılaması gerektiğini söyledi. İlgili kurumların girişim yapmak zorunda olduğunu belirten Bitlis, adli mercileri göreve çağırdı. JİTEM konusunda muhatap olanların da derhal açıklanması gerektiğine vurgu yapan Bitlis, "Bu arkadaş kiminle konuşuyorsa o şahsın da tespit edilmesi gerekir. Bu konuşma önemli ve araştırmasını yapmak da dinleyen mercilere düşer. Ciddi olmayan bir soruşturma durumunda kamuoyunda tereddütler oluşacaktır. Ordu mensubu birisi 'bunu ben yaptım' diyor. Diyen kişinin askeri olarak birliği de belli. Zannederim ki silahlı kuvvetler de bu konuda bir açıklama yapar" dedi.

İddiaların doğru olması durumunda birçok konunun aydınlanacağına işaret eden Tarık Bitlis, JİTEM'le alakalı bağlantıların olayın sonunu çorap söküğü gibi getireceğini kaydetti. Olayın çok acil ve ciddi bir şekilde soruşturulması gerektiğini ifade eden Bitlis şöyle konuştu:

"İnceleyecek mercilerin tutarlılığı çok önemli. Ancak asıl tereddüt burada başlıyor. Bu böyle konuşuldu, böyle bir şey var ama sonra ne olacak? Yani bunun hesabını kim soracak? Adaletin yerini bulması için mekanizmaların işlemesi lazım. İşlemediği zaman bir kuşku oluşuyor."

Öte yandan özel bir televizyon kanalında katıldığı programda o dönem mahkeme tarafından bilirkişi olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Yüksel'in "Uçağın motorundaki bazı parçalar yoktu. Bu dışardan bir müdahale dışında olamaz" sözleri üzerine Tarık Bitlis, bugüne kadar bu derece net açıklamaların yapılmadığını ifade etti. 

Tarık Bitlis: "Daha net açıklamalar yapılmamıştı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
Rahmetli Orgeneral Eşref BİTLİS yaşasaydı, şimdi evinde emekliliğinin gururunu mu yaşayacaktı, yoksa Silivri'de dinlendiriliyor olacaktı merak ediyorum. Buzlanma, kaza veya sabotaj. Bu kaza kırım raporu niçin karanlık nokta kalmayacak şekilde sonuçlandırılmadı. Ailesine ve sevdiklerine, sürekli komplo teorileri ile yaşatılan bu işkence nedendir acaba. Merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EŞREF PAŞAYI ÖLDÜRMEKLE ASLINDA TÜRK HALKININ GELECEĞİNDEN BİR PARÇA ÇALDILAR .YABANCILAR HİÇ BİR ZAMAN VATANI İÇİN ÇALIŞAN VATANINA FAYDALI KAFASI İŞLEYEN İNSANLARI İSTEMEZLER ,BU İNSANLAR ONLAR İÇİN ENGELDİR BU ENGELLERİ ANCAK ORTADAN KALDIRARAK ULAŞIYORLAR.ASIL ACIKLI TARAFI İÇİMİZDEN SATILMIŞ KİŞİLERİN BUNLARA TAŞERONLUK YAPMALARIDIR.YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Goruslerinde yanilmiyorsun ve saniyorum Infaz emri verilen yere ' devlet cikari ' adi altinda mudahele edilmemistir. Dedigin ulke ve istihbarat teskilati. Bu olay aslina bakarsaniz cuval meselesine benzer, gikini cikartamazsin. Sonucta ne yapacaksin? Haa su var ona tetikcilik yapanin torunlarina varana kadar elini uzatacaksin, cunki burasi teksas inanmiyorsan arastir ve gorursun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak düştüğü gün sabah SHGM'den bir heyet Uçağın yanına gitti ancak askerler bu heyeti uçağa dahi yaklaştırmadı. Uçak devlet uçağı olduğu için SHGM'nin yetkisi dışında olduğu biliniyor. Keşke askerler herşeye rağmen SHGM'nin uzmanlarının kaza üzerinde çalışmasına müsaade etseydi veya asker sivil birlikte çalışılsaydı. SHGM'nin o günkü Genel Müdürü ve kaza yerine giden uzmanların tüm çabası sonuç vermedi. Çok iyi hatırlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEĞERLİ DOSTLAR SİVİL HAVACILIKTA BİLİRKİŞİ YOK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SADECE MOTOR GÖVDE HAREKETLİ AKSANLAR GİBİ TEKNİK KONULARDA RAPOR VEREBİLİR DÜŞÜNCESİNDEYİM AMA BUNUN BİRDE OPERASYON DENİLEN UCUŞA HAZIRLIK SAFHALARI VAR BUNU TEKNİK ÜNİVERSİTE BİLEMEZ HEPİNİZDE BİLİRSİNİZ Kİ SİVİL HAVACILIK SADECE MOTOR TEKNİK DEĞİL SİVİL HAVACILIK İÇİNDE OLANLAR BU KONULARI ÇOK İYİ BİLİRLER BURADA YAZARAK SİZLERİ MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM AYRICA HER BİLİRKİŞİ DOĞRU GÖRÜŞ VERİR DİYE BİR KAİDE YOK BU GÖZ ARDI EDİLMEMELİ SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NEDEN GÜNEYDOĞUDA JİTEM DENİLEN KAYIT DIŞI BİR OLUŞUM VAR DİĞER ADI İLE BİR YEREL MAFYA GRUBU NE YAZIKKİ BUNLAR ARALARINDA TÖRE - KAN DAVASI - ARAZİ ANLAŞMAZLIKLARI - NARKOTİK MADDE YETİŞTİRME ALANINA SAHİP OLMA REKABETİ VAR BUNLAR YOLUNU BULUP KORUCU SİSTEMİNE GİRMİŞLER VE HASIMLARINI PeKaKa ETİKETİ İLE GECE YADA GÜNDÜZ EVLERİNDEN ALIP "SENİ KOMUTANLA GÖRÜŞTÜRECEĞİZ SONRA GETİRECEĞİZ" DİYEREK EVLERİNDEN ALIP HERHANGİ BİR YERDE İNFAZ EDİYORLARMIŞ VE KİMLİKLERİNİ YÖRENİN GARNİZON KOMUTANINA GÖTÜRÜP PeKaKa ÖLDÜRDÜK DİYORLARMIŞ BÖYLECE GÜVEN SAĞLIYOR OLABİLİRLER SONRA BU KİMLİKLER KOMUTANIN EVRAKLARINDAN CIKIYOR GERÇEKLER BÖYLECE SAPTIRILIYOR ÖNCELİKLE DEVLET VE HÜKÜMETTEKİ MAFYÖZ İLİŞKİLERİ ÇÖZELİM SONRASI KOLAY SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEĞERLİ KOMUTAN EŞREF BİTLİS UÇUŞ YAPACAĞI SABAH ASKERİ ALANDA NOBETCİ KOMUTAN KİMDİ??? DEĞERLİ KOMUTANIN PİLOTU NÖBETTEN ÇIKIŞTA(TÜM GECE UYUMADAN NÖBET TUTMUŞ DİNLENME FIRSATI BULAMAMIŞ) UÇUŞA KİM GÖNERDİ??? SİVİL HAVACILIKTA UYKUSUZ VE YORGUN PİLOTA SÖYLEMESİ DURUMUNDA UÇUŞ VERİLMEZ (BEN BÖYLE BİLİYORUM) ASKERLİKTE EMİR DEMİRİ KESER EĞER NÖBETÇİ SUBAY ""GİT"" EMRİ VERİRSE GİDİLİR BU EMRİ VEREN SUBAY Kİ KENDİSİDE UÇUCU OLDUĞU YORGUN BİR PİLOTUN UÇUŞA GİTMEYECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR OLMALI PeKaKa DENİLEN KAHPE ÇAPULCULARLA MÜCADELEDE BİRDE "CEM ERSEVER" VAR ONU KİM ŞEHİT ETTİ BU SORGULANMALI BAZI KİŞİLERİ DOSYA KAPATMAK İÇİN SİLİVRİ'DE MİSAFİR ETMEK BİZLERİ ALDATMAK İÇİN YAPILAN BİR GİRİŞİM OLARAK GÖRÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gören göze duyan kulaga düşünen beyne sahip her ademoglu biliyor artık gerçeyi eşref bitlis paşamın olayıyla ilgili bilir kişi olayın vuku buldugu tarihte sabotaş oldugunu yazmış şimdide 2 kanıt olaraktan ses kayıdı yayınlandı hani adalet ben onun için diyorumki tekrardan dış güçlerin isteyi ile çalışkan bu ülkeyi yükseklere taşıyacak her konuda yükseklere taşıyacak degerlerimizi harcatıyorlar ve üzerimizden sopayı eksik etmiyorlar buna bir örnekte geçen senelerde güya intahar diye f16 uçakların yazılımını gerçekleştiren mühendislerimizin öldürülmesi dir YETER ARTIK BİZ ÇOBAN OLALIM KİMSE BİZ YÜCE TÜRK İNSANLARINA ÇOBANLIK YAPMASIN KENDİ SÖKÜYÜMÜZÜ BİZ DİKELİM KİMSEYE AVUÇ AÇMAYALIM....?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
abd istihbaratı ve tetikçileri ülkemizde cirit atıyor ve her türlü eylemi yapıyorlar.ülkemizde herşeye hakimler ve her yetkili mercide itibar görüp her kapıyı açtırıyorlar.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ölümünden sonra herşeyimize parmaklarını sokmuşlar ve menfaatleri doğrultusunda bizi yönlendirmiş,yönetmişler.bence yaşadıklarımızın tek açıklaması bu aslında kabul edin yada etmeyin gerçek bu,malesef.asırlarca kıtaları ve ülkeleri yönet sonra hiçbir konuda kendi iradeni kullanama olacak şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılıkda "Kanıya varmak", "doğru veya yanlış" , "bana göre,bize göre" terimlerinin hiç bir değeri yoktur. Bu kadar ciddi bir konunun ve iddanın belgesi olur. Ahmet hoca dizayncı terör uzmanının uzmanlık alanına giren bir konuda bu kadar iddalı açıklama yapması çok ciddiye alınacak bir idda deyil. Havacı olduğunu söğleyen birisinin bu açıklamayı yapması evlere şenlik. Hoca cemaat misali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000