23 Kasım 2011, Çarşamba 07:38:39

TARAFLAR BİRARAYA GELİYOR

Irak ile yaşanan uçuş krizi, Irak’tan alacaklı 2 firmanın daha haczi geri çekmesiyle geçici olarak aşıldı...
 Irak ile yaşanan uçuş krizi, Irak'tan alacaklı 2 firmanın daha haczi geri çekmesiyle geçici olarak aşıldı. Girişimler neticesinde önceki gün de 2 firma haciz kararını geri çekmişti. Türk firmaların alacakları konusunda kalıcı çözüme ulaşmak için yarın taraflar bir araya getirilecek. 

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, alacaklı Türk firmaları ile Irak kamu kurumları sorunun kalıcı olarak çözümü için bir araya geleceği bildirildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan imzasıyla yayınlanan açıklamada, uçuş yasağı krizinin kaldırılmasına ilişkin şu ifadelere yer verildi: 
 
'Irak, 4 Türk firmasının alacaklarından dolayı Irak mallarına yönelik daha önce aldırdığı haciz kararı üzerine 20 Kasım 2011 tarihinde Türk uçaklarına iniş yasağı getirmişti. Sorunun çözümü için hem Irak devleti ile hem de Irak devletinden alacaklarından ötürü Irak uçaklarına haciz kararı aldıran 4 firmamızla sürekli temas halinde oldum. Dün 2 firmamız haciz işlemini kaldırmıştı, bugün de diğer 2 firmamız haciz işlemini kaldırdı. Böylece haciz kararının kaldırılması ile birlikte uçuşlarda yaşanan sorun kesin olarak çözüme kavuştu. Türk firmalarının alacak sorununun kalıcı olarak çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Bakanlığım koordinasyonunda Türk firmaları ile Iraklı yetkililer perşembe günü bir araya gelecek. Toplantıya, diğer ilgili bakanlıkların ve haczi kaldıran firmaların temsilcilerinin yanı sıra, Irak'ta, ilgili Iraklı Bakanlık ve kuruluşların yetkilileri katılacak, sorunun kalıcı çözümü sağlanacaktır.' (Show Haber)
TARAFLAR BİRARAYA GELİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000