09 Eylül 2008, Salı 08:01:35

Tamil Kaplanlarına ait uçak düşürüldü

Sri Lanka Hava Kuvvetlerine ait jetlerin, bir hava üssüne saldırı düzenlemeye çalışan Tamil Kaplanları örgütüne ait bir uçağı düşürdükleri bildirildi.

Sri Lanka Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Udaya Nanayakkara, Vavuniya kasabasındaki hava üssüne saldırı düzenlemeye çalışan uçağın açılan uçaksavar ateşiyle geri püskürtüldükten sonra jetlerce vurularak düşürüldüğünü belirtti.

Çatışmanın bugün erken saatlerde Tamil Kaplanları'na mensup militanların Vavuniya hava üssüne topçu ateşi açmasıyla başladığını kaydeden Nanayakkara, bir saatten uzun süren topçu ateşi sonucu üste hasar ve yaralanmalar meydana geldiğini söyledi, ancak hasarın boyutlarının henüz açıklık kazanmadığını ifade etti. Topçu ateşi devam ederken militanlara ait 2 uçağın üssün iniş pistine bombalar bıraktığını belirten Nanayakkara, Sri Lanka Hava Kuvvetlerine ait Mig uçaklarının havalanarak uçakları takip ettiğini ve uçaklardan birini, militanların güçlü kalesi konumundaki Mullaitivu bölgesinde düşürdüğünü kaydetti.

Sri Lanka ordusu böylece ilk kez askeri hedeflere karşı çok sayıda hava saldırısı düzenleyen Tamil Kaplanları örgütüne ait bir uçağı düşürmüş oldu.

 

Tamil Kaplanlarına ait uçak düşürüldü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000