26 Şubat 2011, Cumartesi 09:16:29

TALHA GÖRGÜLÜ: "BU YILI 3 UÇAKLA GEÇİRECEĞİZ"

KAYI Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü: “Hedefimiz German Sky Havayolları olarak 3 uçakla 2011’i geçirmek" dedi.
  • ic hatlardan sonra amerikaya da ucus olcakmis.
  • Açıklamalar gerçekten Turizmci kimliğini, bu işin iyi bilindiği imajını öne çıkarıyor. Antalya'ya gelen turisti Kapadokya maksatlı Kayseri'ye ve Tarihi miras maksatlı Hatay'a havayoluyla götürme fikri de buradan kaynaklanıyor sanırım. Mısır'da uzak mesafelerdeki tarihi eserler için düzenlenen günübirlik hava ulaşımlı turların benzeri için iyi bir başlangıç. Başarılar diliyorum. Coşkun
  • talha be ycok uzun yillardir cok akilli isler yaptiniz ve yapmaya devam ediyorsunuz sunu bilmeniz lazim ki havacilik o kadar zevkli bir olmasina ragmen siz debilirsiniz 25 30 yillara yakin dir sizler bu islerle ugrasiyorsunuz ama su bir gercek havayollari isi isin icine girince her sey degisiyor o zaman sunu siz bilirsinizki kac tane havyollari girdi ve batti bu nlardan biri olmanizi istemen fakat anlamadigim siz niye politika gecip bir turizm bakani olmuyorsunuz anlamadim bu isi türk olarak siz den iyisini göremiyorum insallah bir gün sizi bakanimiz olarak görürüz sizede bu yakisir havacilik tehlkeli bir is cok dikkat etmek lazim dost var düsman var aman talha bey abimiz dikkat ........
  • İçhatlarda personelinden 60 lira alıyormuş. Eğer doğru ise çok yanlış bir uygulama.
  • sevinç'den uçeyoz .küpelinin fikridir kesin e ozaman uçuverin gari
  • saw dan adana ve hatay seferleride başlıcakmış.
  • yakında sabiha gökçenden ankara,gaziantep,kayseri,bodrum,dalaman ve kıbrıs seferleri başlıcak.
  • İç hatlara giren SKY airlines için daha güzel ve ciddi bir reklam filmi çekilebilir. Elinde kupa ile komik bir görüntü sergileyen ekip, camia içerisinde adeta alay konusu oldu, millet ''naber len şampiyon'' diye gırgır geçiyor. Bu komik reklamda emeği geçenlere de özel bi teşekkür ediyorum, onlar anlamıştır. Şöyle havayolu şirketine yakışır bir reklam olsa fena olmaz. Yeterince madara olduk gibi : )

KAYI Şirketler Grubu kurucusu, sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Talha Görgülü, Tourexpi'ye gündemi değerlendirdi. Mısır’daki gelişmeleri takip ettiklerini ifade eden Talha Görgülü, “Mısır bütün dünya için çok önemli bir ülke. Özellikle Ortadoğu’da stratejik önemi olan bir ülke. Mısır, belli bir siyasi kültürü de olan bir ülke. Olayların ben kısa bir sürede, bir şekilde çözülebileceğine inanıyorum. Ama inşallah daha fazla kan dökülmez daha fazla uzamaz. Mısır kaybetse kaybetse bana göre erken rezervasyondan kaybeder” dedi.

Öncelikle KAYI Gruptaki son gelişmeleri sorarak başlasam. Ne diyeceksiniz?

Tabii ki… İç hatlar tarifesine iddialı bir şekilde girdik. Halkımızı uygun fiyata konforlu uçurmak istiyoruz. Türkiye’nin en iyi özel havayolu olmak gibi bir iddiamız var. Yani insanların kaliteli bir şekilde uçurma iddiasındayız. Yani halkımız havaalanına geldiği zaman Chek-In de ilave bagaj ücreti veya başka ilave ücretlerle sürpriz bir şekilde karşılaşmadan uçağın içinde herhangi bir ilave para ödeme sürprizi ile karşılaşmadan, vereceği ücreti baştan bilerek alacağı hizmeti baştan bilerek, müşterimiz gibi değil misafir odamızda ağırladığımız bir misafir gibi görerek uçuş yapıyoruz. Şu ana kadar 7 ille başladık. Bu yedi ile önümüzdeki günlerde ilave uçuşlar ekleyeceğiz. Antep uçuşları başlayacak. Antalya –Hatay, Antalya-Kayseri uçuşları başlayacak. Bunlardaki amacımız aynı zamanda turizmle bağlantılı olarak turizm sektörünün o bölgelere Antalya ya gelen kitlelerin o bölgelere de katkı sağlamasını hedefliyoruz. Çünkü biliyorsunuz kara yoluyla insanlar daha zor gidiyorlar ve çok fazla zaman kaybediyorlar. Aşağı yukarı fiyat da aynı fiyata geliyor. İyi bir sinerji sağlayacağımızı düşünüyorum. Aynı zamanda bu bölgeler arasında daha öncede söylediğim gibi çapraz uçuşlar sayesiyle Anadolu’nun birbirine daha çok bağlanması konusunda Türkiye’ye başka bir hizmetimiz olacak. Bodrum uçuşlarımız başlayacak. Kısa bir süre sonra yine Kıbrıs uçuşlarımız başlayacak. Bunlar yakın zamanda başlayacak. Şu an planlamalar yapılıyor. Hatta satışa da kondu bazıları. Bunun dışında biliyorsunuz Almanya da German Sky olarak havayolu kurmuştuk. O biraz uzun sürdü uçuş müsaadesinin alınması ama Kasım ayından itibaren o da uçmaya başladı bir uçakla. Ama şimdi zannediyorum bir buçuk ay içinde ikinci uçak geliyor. Oradaki hedefimiz de German Sky Havayolları olarak 3 uçakla 2011’i geçirmek. Tabi bunu kurmamızdaki amaç özellikle GTI’nın program yaptığı destinasyonlara Almanya’dan diğer destinasyonlara daha ağırlıkla turist taşımaktı.

BÜYÜK PROBLEMLER YAŞANIYOR

Hemen burada Kuzey Afrika’da ve özelliklede son dönem Mısır’da yaşana gelişmeleri sormak istiyorum. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Mısır’daki gelişmeleri. Burada gelişmelerin sektöre etkisi ne olur?

Mısır’da büyük problemler yaşanıyor. Mısır operasyonumuz beklediğimiz şekilde planladığımız şekilde iyi gidiyordu yine de iptal etmedik. Mısır da iptal yok. Enteresandır, bizim Mısır da özellikle turist gönderdiğimiz yer Hurghada. Hurghada’da da şu anda herkes tatilini yapıyor. Ama tabi bundan sonraki satışlar düştü. Şu anda satışlar sıfır. Ama biz kapatmadık uçaklarımızı. Yani yaza yönelik uçaklarımızı kapatmadık. Şu anda kışla ilgili iptallerimizi yapıyoruz doğal olarak. Ama ben şuna inanıyorum, Mısır bütün dünya için çok önemli bir ülke. Özellikle Ortadoğu’da stratejik, önemi olan bir ülke. Mısır, belli bir siyasi kültürü de olan bir ülke. Onun dışında belli bir genel kültürü yüksek seviyede olan da bir ülke. Bu olayın ben kısa bir sürede bir şekilde çözülebileceğine inanıyorum. Ama inşallah daha fazla kan dökülmez daha fazla uzamaz. Daha barışçı daha halkın isteklerine yönelik, halkın refah seviyesinin yükselmesine yönelik yeni bir hükümetle Mısır yoluna devam eder. Buna da inanıyorum. Bir defa Mısır’ı hiçbir ülke göz ardı etmez edemez.Mısır her şeyden önce dünya tarih ve kültür mirası onun dışında da Ortadoğu’da da önemli bir ülke stratejik açıdan.

ÇOK HIZLI ATILIM İÇİNDELER

Turistik destinasyon olarak son birkaç yıldır çok hızlı atılım içindeler. Ben bunu daha önce de defalarca söyledim. En başta bizi örnek alarak, şu an o örnekle ilgili tanıtım ve PR çalışmalarını yatırım çalışmalarını da daha geliştirerek, daha hızlı ilerliyorlar. Örneğin, bildiğim kadarıyla 2010 yılında Rusya’dan gelen turist sayısı, Türkiye genelinden daha fazla olduğunu sanıyorum. Bu önemli bir işaret gelecek açısından. Mısır, turizmde daha öncede sorunlar yaşamıştı hatırlarsınız. Tabi böyle büyük bir sorun değil ama yine kendi çapında büyük bombalama olayları terörist olayları olmuştu. Ama onları kısa sürede aştılar. Birde dünyanın Mısır’a tatile gitmeye ihtiyacı var. Gerek yatak kapasitesi olarak, gerek Avrupalı ve Rus’un bu turizm sektörünün ve insanların bu kadar yoğun tatile çıktığı, çıkmaya başladığı bu zamanlarda ki, bu daha da yoğunlaşacak. Turizm her şeye rağmen dünyadaki bu son ekonomik krizde tüm sektörler gerilemeye başlarken, en az geriledi ve hatta Türkiye’de artıyla kapatmıştır. Bu böyle daha da yoğun bir şekilde devam edecek ve bu nedenle Mısır a ihtiyaç var. Burada bu spontane olayla ilgili ben aslında tur operatörü ve hava yolu olarak, Avrupa’daki bir tur operatörü ve Avrupa’daki bir hava yolu olarak çok karamsar bakmıyorum.

AYNI ENDÜSTRİ İÇİNDEYİZ

Mısır’daki gelişmeler Türk Turizmine bir artı katar mı?

Tam tersine şu an yapılan haberlerle tabii ki Türkiye’ye artı bir katkısı olabilir belki ama bunu böyle dilemek bile hoş değil. Aynı endüstri içindeyiz. Bizim kendi Türkiye’de destinasyonlarla ilgili olan çalışmalarımızda şunu göremeye başladım. Son 2 haftadır özellikle konaklama sektöründe nasıl olsa herkes Türkiye’ye gelecek mantığıyla otel sektörünün, konaklama sektörünün biraz farklı düşünmeye başladığını gördüm. Yani oradaki krizden fırsat çıkarmaya çalışan - genelini suçlamıyorum ama- böyle bir mantık var. Bu çok yanlış. Mısır kaybetse kaybetse bana göre erken rezervasyondan kaybeder. Ama neticede biliyorsunuz erken rezervasyonda bir indirim söz konusudur. İndirimli gidiyor insanlar.Özellikle Mısır’a gidenlere baktığımızda ağırlıkla yine oraya da Almanlar ve Ruslar gidiyor.Özellikle Ruslar son anda tatilini alan insanlar. Kış turizminde belki biraz etkilenecek.

SON DAKİKA SATIŞLAR

Mısır ama yaz turizmiyle ilgili özellikle Rusların son 1 hafta 10 günde karar vermesinden dolayı . İkincisi dünyada en çok tatil yapan Almanların son dakika satışlarına alışkın olmaları… Mısır bu durum düzeldiği anda rezervasyonları uygun bir fiyata, daha cazip fiyata bir anda spot çıkarak yine ciddi oranda toparlanır diye düşünüyorum. Ve kaldı ki erken rezervasyonla ilgili yani, diğer ülkelere yapılan rezervasyonlardan iptaller olup Mısır’a gidebilir. O kadar uygun fiyatlar verebileceğini tahmin ediyorum. Yani 23 yılını bu sektörde geçirmiş biri olarak söylüyorum. Burada hepimizin gerek tur operatörleri gerek uçakçıların gerek konaklama sektörünün çok akıllı yani günlük değil geleceği düşünerek karar almaları, kendilerini öyle yapılandırmaları lazım. Ben yine sezonda bize Mısır’ın ciddi rakip olacağını düşünüyorum bu olaylar çok uzun sürmezse.Çünkü biliyorsunuz Last Minute son an satışlarında Almanlar bu işi çok biliyorlar,çok meraklılar.Çok daha uygun fiyatlarla ortaya çıkabilir.

BİZDEKİ GİBİ DEĞİL

Mısır’da konaklama maliyetlerinin ucuz olması da Mısır’ın bu krizden çıkması durumunda bir avantaj sanırım?

Mısır’ın şöyle bir şansı daha var. Konaklama sektörünün maliyetleri çok ucuz. Bizdeki gibi değil. Örneğin bir personelin maaşı 50 dolar.50 ila 80 dolar arasında. Elektrik ucuz petrol çok ucuz Et çok ucuz, 3 dolara etin kilosunu getiriyorlar, yurtdışından. Dolayısıyla Mısır bu olaylar uzun sürmezse turizmden tam tersine 2009’daki o krizde aldığımız önlemlerle nasıl dünyada biz bir numara olduk, Mısır da bu şekilde öne bile çıkabilir. Bu kimseyi şaşırtmasın. Yıllardır bu sektörün içindeyim. Bu sektörün her konumunda çalışıyorum. Deneyimlerimden de bunu görüyorum. Çünkü Mısır daha önceki krizlerde de bizdeki gibi uzun sürmeden çok kısa sürede krizlerden hep çıktılar. Fiyat avantajını, iklim avantajını, Mısır olma avantajını,daha uzun sürenin avantajını kısa sürede fırsata çevirdiler.

ARTIŞLAR DEVAM EDİYOR

Son olarak 2011 sezonu için neler söyleyeceksiniz?

Şu anda Türkiye satışlarımız daha önce planladığımız gibi % 15’in üzerinde bir artışla özellikle Almanya’dan % 20’nin üzerinde bir artışla devam ediyor. Hollanda ve Polonya’dan bu oranda yükselişler var. 2011 yılının Türkiye için çok iyi geçeceğini düşünüyorum. Bundan sonra Allah korusun ciddi bir problem olmadığı sürece, Türkiye artık Mas Turizmde bir yere geldi. Mas turizm haricinde para harcayan kitleye yönelik yeni atılımlar yapılmalı diye düşünüyorum. Bununla ilgili Türkiye’deki özellikle Akdeniz Bölgemizdeki otellerimiz çok iyi durumda. Şu anda en pahalı satılan Dubai’deki oteller ile kıyasıya mücadele edecek, hatta onlardan daha artıları olacak bir konumda. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Bu arada siyasi olarak hükümetin de radikal kararlar alması lazım. Bu yönde tanıtım ve PR ile ilgili bir konsorsiyum ve bütçe oluşturulmalı. Yapılacak bir çalışma ile bir iki yıl içinde Türkiye’ye gelmeyen o para harcayan turisti daha yoğun bir şekilde getirebileceğimizi düşünüyorum. Dünya konjektöründe Türkiye ön planda. Genel anlamda bu avantajı da kullanmak lazım. Siyasi arenada, stratejik olarak, ekonomik olarak Türkiye konuşuluyor. Söylediğimiz bu zengin kitle ne kadar çok Antalya’ya gelmeye başlarsa, onların olduğu yerde tatil yapmak diğer insanlar için daha fazla bir ayrıcalık, MAS Turizmine de ciddi bir katkı yapacaktır. Böylece hem sezonlar uzar hem de fiyatlar yükseğe çekilir. Bu ayrıca Türkiye’nin yurt dışında ciddi de bir lobi oluşturacaktır. Bu konu ile ilgili olarak somut bir örnek olarak, Belek bölgesi örnek alınabilir. Belek, dünyanın en iyi tesislerinin olduğu bir bölge. Alt yapıda burada yapılacak yarımlarla bu iş yapılabilir diye düşünüyorum.
 

TALHA GÖRGÜLÜ: "BU YILI 3 UÇAKLA GEÇİRECEĞİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
ic hatlardan sonra amerikaya da ucus olcakmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıklamalar gerçekten Turizmci kimliğini, bu işin iyi bilindiği imajını öne çıkarıyor. Antalya'ya gelen turisti Kapadokya maksatlı Kayseri'ye ve Tarihi miras maksatlı Hatay'a havayoluyla götürme fikri de buradan kaynaklanıyor sanırım. Mısır'da uzak mesafelerdeki tarihi eserler için düzenlenen günübirlik hava ulaşımlı turların benzeri için iyi bir başlangıç. Başarılar diliyorum. Coşkun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
talha be ycok uzun yillardir cok akilli isler yaptiniz ve yapmaya devam ediyorsunuz sunu bilmeniz lazim ki havacilik o kadar zevkli bir olmasina ragmen siz debilirsiniz 25 30 yillara yakin dir sizler bu islerle ugrasiyorsunuz ama su bir gercek havayollari isi isin icine girince her sey degisiyor o zaman sunu siz bilirsinizki kac tane havyollari girdi ve batti bu nlardan biri olmanizi istemen fakat anlamadigim siz niye politika gecip bir turizm bakani olmuyorsunuz anlamadim bu isi türk olarak siz den iyisini göremiyorum insallah bir gün sizi bakanimiz olarak görürüz sizede bu yakisir havacilik tehlkeli bir is cok dikkat etmek lazim dost var düsman var aman talha bey abimiz dikkat ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İçhatlarda personelinden 60 lira alıyormuş. Eğer doğru ise çok yanlış bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sevinç'den uçeyoz .küpelinin fikridir kesin e ozaman uçuverin gari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saw dan adana ve hatay seferleride başlıcakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yakında sabiha gökçenden ankara,gaziantep,kayseri,bodrum,dalaman ve kıbrıs seferleri başlıcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İç hatlara giren SKY airlines için daha güzel ve ciddi bir reklam filmi çekilebilir. Elinde kupa ile komik bir görüntü sergileyen ekip, camia içerisinde adeta alay konusu oldu, millet ''naber len şampiyon'' diye gırgır geçiyor. Bu komik reklamda emeği geçenlere de özel bi teşekkür ediyorum, onlar anlamıştır. Şöyle havayolu şirketine yakışır bir reklam olsa fena olmaz. Yeterince madara olduk gibi : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000