24 Ekim 2013, Perşembe 08:00:40

TAKSİCİLER EYLEM YAPACAK

Yolcu sayısı bakımından Almanya'nın en büyük ikinci havalimanı olan Münih Havalimanı’nda hizmet veren taksiciler Bavaria Taxi Derneği öncülüğünde dokuzuncu kez eylem yapmaya hazırlanıyor.
  • hangi havalimanı?
  • saka maka bu adamlar 1 euro icin bile organize olabiliyorlar. depozitolu siseleri biriktirip tanesi 25 centten parasini geri alan orta halli vatandaslar gordum. biz de azcik ucretimiz artinca bolu beyi triplerine giriyoruz. gerci taksici olmalari killandirmadi degil beni ama neyse haydi bugunluk bu taksicilerin derdine bir cozum buluna. o kapi iptal edilip baska bir kapi acila.
  • Barcelona havaalanına taksi ile giriş-çıkışa 4,20 Euro alınıyor.

Yolcu sayısı bakımından Almanya'nın en büyük ikinci havalimanı olan Münih Havalimanı’nda hizmet veren taksiciler Bavaria Taxi Derneği öncülüğünde dokuzuncu kez eylem yapmaya hazırlanıyor. Taksiciler, havalimanı durak işletmecisi Isar Funk'un yıllık plaket ücretine ek olarak duraktan her geçişte haksız yere 1,20 Euro almasından yakınıyor.

Yaklaşık 2 bin taksinin hizmet verdiği Münih Havalimanı’nın taksi duraklarında çalışan ve büyük çoğunluğu Türk olan taksi şoförleri haksız ödemelerden şikayetçi.

Havalimanı taksi durağını işleten Isar Funk adlı firmaya yıllık 270 Euro ödeyen taksi sahiplerine durak alanına girmesi için bir yıllık plaket veriliyor. Bunun dışında taksicilerden, duraktan her yolcu aldıklarında tekrar 1,20 Euro durak geçiş ücreti alınıyor. Günde birkaç defa havalimanından yolcu aldıklarını ve bazı taksicilerin günde ortalama olarak 6 Euro geçiş parası ödediğini belirten taksiciler, durak işletmecisi firmanın aldığı 1,20 Euro'luk geçiş ücretinin fazla ve haksız kazanç olduğunu ileri sürüyor.

Taksicilerin şikayetçi oldukları diğer bir konu ise havalimanı taksi park alanına gelmeden önce taksicilerin bekledikleri park alanlarındaki bekleme salonlarında verilen hizmetlerin yetersiz olması. Ortalama 200 taksicinin beklediği bir durakta yeterince lavabo ve tuvalet bulunmadığını söyleyen taksi şoförleri, yine bir durakta Isar Funk’un kendilerini gizli kamera ile gözetlemesinden ve sigara içen sürücüler için ayrı bir oda hazırlamamasından yakınıyor.

YETKİLİLER İDDİALARI KABUL ETMİYOR

Durak işletmesi Isar Funk’un başkanı Hubert Schmidt, 2011 yılından beri yetkili makamlardan taksicilerden aldığı 1,20 Euro'luk durak geçiş ücretinin yolculardan katkı payı olarak alınmasını talep ettiklerini, ancak Bavaria Taxi Derneği'nin buna karşı çıktığını belirtti. Schmidt, aralık ayında yürürlüğe girecek taksi tarifelerine bu maddenin girmesi talebini şehir yönetiminden tekrar istediklerini kaydetti.

Münih Havalimanı yönetimi de mevcut uygulamayı savundu. Yönetim, taksi duraklarının yıllık taksi plaketi ve durak geçiş ücretleri ile finanse edildiğini ve bu paraların durakların personel, teknik ve diğer giderleri için kullanıldığını belirtti.

Bir yolcudan Münih Havalimanı’ndan şehir merkezine 50 ila 70 Euro arasında ücret alındığına dikkat çeken havalimanı yönetimi, büyük taksi merkezlerinin de taksicilerden 'aracı' ücreti aldığına dikkat çekti. Geçiş ücretlerinin yolcu taşıma tarifesine alınarak yolculardan alınmasını destekleyen yetkililer, bir durakta lavabo ve tuvalet eksikliğini gidermek için de çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Bavyera'da yasalar gereği duraklarda sigara yasağı uygulandığını belirten havalimanı yönetimi, gizli kameraların ise sigara yasağını kontrol ve hırsızlığı önlemek için kullanıldığını ileri sürdü.

DİĞER HAVALİMANLARINDA UYGULAMA

Edinilen bilgilere göre Frankfurt Havalimanı’na taksiciler yıllık 240 Euro plaket ücreti öderken, limandaki duraklardan giriş çıkış için ücret alınmıyor. Yine Stuttgart Havalimanı’na taksiciler, yıllık ücret öderken taksi durağına giriş çıkışlar ücretsiz. Berlin Havalimanı’nda çalışmak isteyen taksi sürücülerinin ise bir defaya mahsus 25 Euro'luk bir cihaz aldıkları ve sadece liman duraklarına girmek için 56 Cent ödedikleri öğrenildi. (Bugün)

TAKSİCİLER EYLEM YAPACAK

Yorumlar

habercilik etiği ~ 11 yıl önce
hangi havalimanı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bavyerali ~ 11 yıl önce
saka maka bu adamlar 1 euro icin bile organize olabiliyorlar. depozitolu siseleri biriktirip tanesi 25 centten parasini geri alan orta halli vatandaslar gordum. biz de azcik ucretimiz artinca bolu beyi triplerine giriyoruz. gerci taksici olmalari killandirmadi degil beni ama neyse haydi bugunluk bu taksicilerin derdine bir cozum buluna. o kapi iptal edilip baska bir kapi acila.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 11 yıl önce
Barcelona havaalanına taksi ile giriş-çıkışa 4,20 Euro alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrfani85 ~ 11 yıl önce
Doğrudur. Madrid'te taksilerin yan camlarındaki çıkartmalarda havaalanı, tren istasyonu ve otogarlara giriş için ekstra ücretler belirtilmiş durumda.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000