29 Aralık 2017, Cuma 08:15:31

TAI'den İstanbul'a Teknopark

TAI tarafından, ürünlerin rekabet gücünü artıracak nitelikte uygulamalı çalışmalar yapması adına Teknopark İstanbul'un açıldığı bildirildi.
  • ODTU Teknokenti buyutseydiniz? Maksat Istanbul'a yatirim olsun cok lazim gibi.
  • Hürküş ne zaman eğitim filolarına girecek? Silahlı versiyonu ne zaman devriyeye çıkacak? 2300 yılında mı? Onca reklam yapıldı yerliydi, milliydi n'oldu? Lafla peynir gemisi yürümüyor galiba. Alt tarafı motoru hazır gelen, pervanesi, iniş takımı, uçuş enstrümanları hazır gelen bir gövdeden bahsediyoruz burada. Ses var, görüntü yok. Ne iş?
  • Çoktan İstanbula açılması gerekiyordu. İsabetli olmuş
  • Ortada hiçbir proje yok, hiçbir araştırma yokken bu kadar alım niye? Türkiye'nin kaderi hep bu, kontrolsüz, mantıksız büyüme ve büyütme, sonra bir taraflarda patlamasa bari.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından, ürünlerin rekabet gücünü artıracak nitelikte uygulamalı çalışmalar yapması adına Teknopark İstanbul'un açıldığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, TAI'nin, şirket faaliyet alanlarındaki ürünlerin rekabet gücünü artıracak nitelikte uygulamalı çalışmalar yapması adına Teknopark İstanbul'un açıldığı belirtildi.

Şirketin öncelikli projelerinin istenilen zamanda geliştirilmesi ve bitirilmesi hedeflenen merkezde, üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun personelin çalışacağı kaydedilen açıklamada, merkezin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla projelere katkı sağlayacağı bildirildi.

Büyük çoğunluk tasarım mühendisinden oluşuyor

Açıklamada, 2 bin 600 metrekarelik alanda faaliyete geçen Teknopark İstanbul'un açılışına, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat, TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve Teknopark İstanbul Müdürü Kemal Fidanboylu'nun katıldığı belirtildi.

Teknopark bünyesinde bulunan mühendislerle Ar-Ge ve inovasyon alanında faaliyetlerini artırmak isteyen TAI'nin, gerçekleştirdiği istihdamla Türkiye’nin önemli üniversitelerinden mezun kadrolarını oluşturduğu aktarılan açıklamada, Yıldız Teknik, ODTÜ, Koç, İstanbul Teknik ve Bilkent gibi üniversitelerden kadro oluşturulduğu, büyük çoğunluğunun tasarım mühendisi olduğu bildirildi.

TAI'den İstanbul'a Teknopark

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Mehmet ~ 6 yıl önce
ODTU Teknokenti buyutseydiniz? Maksat Istanbul'a yatirim olsun cok lazim gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tai ~ 6 yıl önce
İtü ve Boğaziçi mezunu öğrenciler ankaraya gelmek istemiyor. Tai'nin yıllardır böyle bi planı vardı. Doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.
Hürkuş ~ 6 yıl önce
Hürküş ne zaman eğitim filolarına girecek? Silahlı versiyonu ne zaman devriyeye çıkacak? 2300 yılında mı? Onca reklam yapıldı yerliydi, milliydi n'oldu? Lafla peynir gemisi yürümüyor galiba. Alt tarafı motoru hazır gelen, pervanesi, iniş takımı, uçuş enstrümanları hazır gelen bir gövdeden bahsediyoruz burada. Ses var, görüntü yok. Ne iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 6 yıl önce
Çoktan İstanbula açılması gerekiyordu. İsabetli olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş işler ~ 6 yıl önce
Ortada hiçbir proje yok, hiçbir araştırma yokken bu kadar alım niye? Türkiye'nin kaderi hep bu, kontrolsüz, mantıksız büyüme ve büyütme, sonra bir taraflarda patlamasa bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000