27 Eylül 2010, Pazartesi 07:59:48

TAHSİN ŞAHİNKAYA: "ŞEREFSİZLİKLE SUÇLANIYORUM"

12 Eylül 1980 darbesinden sonra oluşturulan Milli Güvenlik Konseyi üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgenaral Tahsin Şahinkaya, uçak alımı ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddialarıyla ilgili konuştu.
  • Darbeye ben de herkes gibi karşıyım ancak 12 eylül 1980 de birdenbire tüm anarşi ve terörö olaylarının nasıl kesildiğini de gördüm. Hergün onlarca vatan evladı hayatını kaybediyordu, 12 eylül birdenbire yapılmadı, siyasetçiler akan kana seyirci kaldılar, aylarca cumhurbaşkanı seçilemedi bu memlekette, keşke darbeden başka bir çözüm yoluyla kurtulsaydık o durumdan ama bir de unutulmaz bir gerçek var ki 13 eylül sabahı her 10 kişiden 9u memnundu darbeden. Hatta şimdi aydın geçinen pekçok yazar ve sanatçı o dönemde generallere yalakalanmakla meşguldü. Şimdi nasıl olduysa darbe karşıtı oldular ve güya halka yol gösteriyorlar, okumuş cahillerden korkacaksın. Şahinkaya generalimin yaptıklarını da kimse inkar edemez, radikal kişiler vardır her
  • ihtilali "para"ya çeviren tam bir "hesap adamı"dır. hv.h.o.da öğrenciyken bu adamın bu birliğe yolladığı bir yazıyı hatırlıyorum .yazıda yapılacak onarım faaliyetinde hangi seramiğin, hangi boyanın, hangi sıvanın kullanılacağı markasına kadar belirtilmişti.herkesin bildiği gibi bu tür işlerde marka belirtilmesi SUÇTUR.
  • sizler kisa donla celik comak oynarken,bu büyüklerimiz sizlerin seref , haysiyet ve namusunuz icin göklerde 24 saat nöbet bekliyordu.Ben Gurbetciyim. Almanyadayim.Kendisi ile uzaktan yakindan hic akrabaligim yada tanisikligim yok. Lojmandan cikartildigi an .Ankaradaki 200m daire ve yazligim emrindedir. Ölene kadar onun olsun. Bu milletin evlatlari ac dolasir , Hava kaplanlarini yine sahipsiz birakmaz. Yazilariniz kisiliksiz ve yakisiksiz. Önce kendi aynaniza bakin.
  • merak ettiğim bir husus var..Tahsin Şahinkaya seramik fabrikası ve gübre fabrikalarına almış olduğu hisselerin alındığı yıllardaki toplam bedeli neydi? O günkü cumhuriyet altını fiyatıyla kaç tane altın alınabilirdi? O miktar altını bugünkü cumhuriyet altın fiyatıyla karşılaştırırsanız ugün itibariyle ne kadar para ödenmiş olduğunu görürürüz.Bakalım ortaya çıkacak olan rakam "MÜTEVAZİ" bir insanın lojmanda oturan bir insanın alabileceği bir rakam mı olacak !!
  • Size hükümeti indirin, darbe yapın diyen kim oldu? Kendi kanunlarınızı ve yasalarınızı hazırladınız ve zorla halka, baskı ile kabul ettirdiniz... Nerede kaldı demokratik türkiye...???
  • para bitikten sonrami konusmaya basladi.
Şahinkaya "İddiaları gündeme getirenleri şerefsizlikle suçluyorum" diyedi, "malının mülkünün olmadığını" söyledi ve yolsuzluk suçlamasını reddetti.

Hakkındaki rüşvet iddiaları ilk kez 25 Temmuz 1986'da Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Milletvekili Cüneyt Canver'in verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşınan Şahinkaya, iddialar yeniden Meclis'e taşınınca Habertürk televizyonuna çıkıp konuştu.

"15. madde kalkınca konuşmaya kara verdim"
Kenan Evren ile birlikte mimarı olduğu darbeden sonra, 30 yıldır, neden konuşmadığıyla ilgili Şahinkaya, "Karar verdik sadece Kenan Evren konuşacaktı. Fakat artık geçici 15. madde de kalktıktan sonra konuşmaya karar verdim" dedi.

Pilotluk eğitimini ABD'de aldığını, Kıbrıs harekatı sırasında Türk havacılığının zaaflarının ortaya çıktığını söyleyen Şahinkaya, Kıbrıs Harekâtı boyunca parça bekleyen uçakları, faal bir hale getirmek için "Almanyalara kadar" gittiğini söyledi.

Şahinkaya rüşvet iddialarıyla ilgili "Hava Kuvvetleri Komutanlığım sırasında alınan hiçbir karar şahsi değildir. Öyle bir entrikalar dönüyor ki... Şerefsizliktir, haysiyetsizliktir... Uçak sanayinin kurulmasına büyük emeği geçmiş bir insanım. İnsan evladına ihanet eder mi, nankörlük eder mi?" diye konuştu.

"Lojmandan çıksam oturacak evim yok"
"Dünyanın en zengin 50 generali arasında gösterildiniz?" sorusunu ise Şahinkaya şöyle yanıtladı:

"50 tane zengin generalin arasına girmek isterdim. O generaller beni görseler acırlar. Çocuklarım bocalayıp duruyorlar. Banka hesabımda bloke var. Gocunak halim yok. Yurtdışına gitmem mümkün değil. Çünkü param yok. Lojmandan çıkın dense kiraya çıkacağım. Mütevazi bir aile olarak yaşıyoruz."

"Hodri meydan, malımız mülkümüz meydanda" diyen Şahinkaya, malvarlığını şöyle saydı: "Fenerbahçe'de bir giriş katı (depremde hasar gördüğü için boşaltıldı ve yeniden inşa edilmeyi bekliyor). 100 metrekarelik bir yazlık ev. İki arsa kooperatifi. 352 tane hisse ve 20 bin liralık takı."

Şahinkaya, geçmişte bir dostuna ait gübre fabrikası ile bir seramik fabrikasının az sayıda hissesini aldığını belirtti; "Mütevazi bir insan olarak hisse alımı suç mudur? Az miktarda gübre fabrikasından aldım ve sattım. Seramik fabrikası için aldığım hisseler ise fabrika kapanınca yandı" dedi.

"Bizim çocuklar başardı" efsaneymiş
12 Eylül'ün bir komuta zinciri içinde yapıldığını söyleyen Şahinkaya, müdahalenin can ve mal emniyetini sağlamak için yapıldığını öne sürdü, "Huzur duyduğunu" söyledi.

Şahinkaya "Bizim çocuklar başardı" sözünün efsane olduğunu savundu ve "Bu çok garip, bunu kendimize yediremiyoruz. Biz onların çocukları değiliz. Kendi başlarına gelin güvey oluyorlar. Amerikalıların sözüyle hareket edecek halimiz yok" dedi.
TAHSİN ŞAHİNKAYA: "ŞEREFSİZLİKLE SUÇLANIYORUM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Darbeye ben de herkes gibi karşıyım ancak 12 eylül 1980 de birdenbire tüm anarşi ve terörö olaylarının nasıl kesildiğini de gördüm. Hergün onlarca vatan evladı hayatını kaybediyordu, 12 eylül birdenbire yapılmadı, siyasetçiler akan kana seyirci kaldılar, aylarca cumhurbaşkanı seçilemedi bu memlekette, keşke darbeden başka bir çözüm yoluyla kurtulsaydık o durumdan ama bir de unutulmaz bir gerçek var ki 13 eylül sabahı her 10 kişiden 9u memnundu darbeden. Hatta şimdi aydın geçinen pekçok yazar ve sanatçı o dönemde generallere yalakalanmakla meşguldü. Şimdi nasıl olduysa darbe karşıtı oldular ve güya halka yol gösteriyorlar, okumuş cahillerden korkacaksın. Şahinkaya generalimin yaptıklarını da kimse inkar edemez, radikal kişiler vardır her

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ihtilali "para"ya çeviren tam bir "hesap adamı"dır. hv.h.o.da öğrenciyken bu adamın bu birliğe yolladığı bir yazıyı hatırlıyorum .yazıda yapılacak onarım faaliyetinde hangi seramiğin, hangi boyanın, hangi sıvanın kullanılacağı markasına kadar belirtilmişti.herkesin bildiği gibi bu tür işlerde marka belirtilmesi SUÇTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizler kisa donla celik comak oynarken,bu büyüklerimiz sizlerin seref , haysiyet ve namusunuz icin göklerde 24 saat nöbet bekliyordu.Ben Gurbetciyim. Almanyadayim.Kendisi ile uzaktan yakindan hic akrabaligim yada tanisikligim yok. Lojmandan cikartildigi an .Ankaradaki 200m daire ve yazligim emrindedir. Ölene kadar onun olsun. Bu milletin evlatlari ac dolasir , Hava kaplanlarini yine sahipsiz birakmaz. Yazilariniz kisiliksiz ve yakisiksiz. Önce kendi aynaniza bakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merak ettiğim bir husus var..Tahsin Şahinkaya seramik fabrikası ve gübre fabrikalarına almış olduğu hisselerin alındığı yıllardaki toplam bedeli neydi? O günkü cumhuriyet altını fiyatıyla kaç tane altın alınabilirdi? O miktar altını bugünkü cumhuriyet altın fiyatıyla karşılaştırırsanız ugün itibariyle ne kadar para ödenmiş olduğunu görürürüz.Bakalım ortaya çıkacak olan rakam "MÜTEVAZİ" bir insanın lojmanda oturan bir insanın alabileceği bir rakam mı olacak !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Size hükümeti indirin, darbe yapın diyen kim oldu? Kendi kanunlarınızı ve yasalarınızı hazırladınız ve zorla halka, baskı ile kabul ettirdiniz... Nerede kaldı demokratik türkiye...???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
para bitikten sonrami konusmaya basladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000