31 Temmuz 2014, Perşembe 08:26:29

SON PİLOT DA ÖLDÜ!

ABD ve Japon medyası, ikinci dünya savaşının sonlarına doğru Japonya'ya atom bombası atan ve hayatta kalan son pilot olan 'Enola Gay' pilotu Theodore Van Kirk'ün öldüğünü duyurdu. Hayatının son dönemlerini Georgia'daki Park Springs huzur evinde geçiren 'Alman' lakaplı Kirk 93 yaşındaydı.
  • Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olup askerlik şubesine gittiğimde 23 yaşındayım.Komando olup doğuya gideceksin dediler bir dakika düşünmedim.Dalavere yapıp , tanıdık bulup gorevden kaçmadım.Anam ellerime kına yaktı giderken , 70 yasında ki babam en küçük oğlunu ugurlayamadi gizleri doldu konuşamadı bir kere arkama bakmadım.O zamanki sevdiğim kız ,şimdi ki esime dimdik dur orasida vatan sen neysen orasida o , namus dedim .Yuru dediler kostüm , otur dediler sabaha kadar ayakta durdum , takdirler teşekkürlerle evime dondum.ne deseler yaptım.Savas vardı ülke benim ulkemdi sorgulamadım.Ama biri bana deseydi al su bombayı at kadın ve bebekleri öldür o isin yanından bile gecmezdim.Savasinda bir onuru var haysiyeti var böyle olmaz.daha once Japonlar sonra Amerikalılar almanlar şimdi israilliler.Simdi helal olsun adamlara diyen ağzı süt kokan morga girmemiş arkadaslar bir ölü bebek görseler ne yaparlar cok merak ediyorum.Herkese barış dolu günler
  • Japonlar atom bombasını haketmişlerdi. Tarihçiler atom bombasına "Nanking'in intikamı" derler. Zira Japonlar 2. dünya savaşı öncesi Hitler'le aynı düşüncelerle Çin'i işgal etmeye giriştiler. Çin'in özellikle Nanking şehrinde yaptıkları zulmün bir benzerini bu dünya o zamana kadar hiç yaşamamıştı. Japon askerleri bir yandan hergün olabildiğince fazla Çinli öldürmek için birbirleri ile yarışırlarken, diğer taraftan komutanları olan manyak doktor Japon general, kurduğu özel laboratuarda insanları kullanarak vahşi ve son derece acımasız deneyler yapıyordu. Bu laboratuara girenlerin çıktığı kesinlikle görülmedi. Atom bombası ile ölenlerin sayısı, katledilen Çinlilerin sayısı yanında komik kalır. Japonlar çok kibar görünümlerinin arkasında Dünya'daki en acımasız topluluktur. Yedikleri sopa yüzünden şu anda çok kibar görünmek durumundalar. Ancak öç almaya ant içtikleri biliniyor. Sabırla o günü bekliyorlar. Lakin göremeyecekleri kesin. ABV.
  • O ucaktaki personel atacaklari bombanin kuvvetli bir bomba oldugunu biliyordu fakat bu kadar kuvvetli bir bomba oldugunu bilmiyordu. Lanet esas bombayi atma karari alanlara okunmali. Zaten savasin o gunune kadar o kadar fazla halkin uzerine yikici, yakici ve oldurucu bomba dusurduler ki, artik buyuk bir bomba dusurmenin anlami kalmamisti.
  • Gebermissin şimdi hesap zamani
  • Savaşı bitirmek için başka çareleri yoktu. Avrupa cephesinde yenilen Alman ve İtalyanlar'dan sonra tek başına kalan Japon İmparatoru faşist Yamamato direniyor ve Amerikan güçlerine karşı sadece Japon inancını ve geleneklerini kullanıyordu. Dünyanın yeniden şekilenmesi ve paylaşılması için savaşın tamamen bitirilmesi gerektiği ve artık boşuna ölümlerin olmaması için başka çare yoktu. Japonlar geleneklerinin kurbanı oldular; atom bombasının değil. Bugün İsrail'in Gazze halkına yaptıklarının yanında Amerikan atom bombası solda sıfır kalır. O yüzden bu kahraman askeri selamlıyor ve önünde saygı ile eğiliyorum.
  • Burn in hell..!
  • Enola Gay in kaptan pilotu Paul Tibbets idi Bu kişi uçağın navigatörü... "Alman" değil "Hollandalı Bu günkü New York Times da var
  • 3gunde 140000+70000 kisiyi katlet sonra muslumalara terörist de...
  • Burn in hell!

Kirk'ün cenazesi töreni Hiroşima'nın anısına 5 Ağustos'ta memleketi olan Pensilvanya'nın Northumberland kentinde yapılacak. Defin işlemlerinin basına kapalı yapılacağı bildirildi. Atom bombasını attığı zamanlarda 24 yaşında olanh Kirk, Enola Gay adlı B-29 Superfortress model taktik uçağını kullanıyordu. Enola Gay'in 12 mürettebatından sadece birisi olan Kirk, hayatta olan son pilottu.

1945 yılı 6 Ağustos günü, saat 08:15'te uçak Hiroşima'ya bombayı bırakmış ve 140 binden fazla insan yaşamını yitirmiş, binlerce kişi de yaralanırken şehir hayalet kente dönmüş ve izleri yıllarca etkisini göstermişti. Dünya tarihinde ilk olan bu atom bombasından 3 gün sonra ikinci kez Nagasaki şehrine atılan atam bombası da 70 bin kişinin ölümüne sebep olmuştu.

SON PİLOT DA ÖLDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olup askerlik şubesine gittiğimde 23 yaşındayım.Komando olup doğuya gideceksin dediler bir dakika düşünmedim.Dalavere yapıp , tanıdık bulup gorevden kaçmadım.Anam ellerime kına yaktı giderken , 70 yasında ki babam en küçük oğlunu ugurlayamadi gizleri doldu konuşamadı bir kere arkama bakmadım.O zamanki sevdiğim kız ,şimdi ki esime dimdik dur orasida vatan sen neysen orasida o , namus dedim .Yuru dediler kostüm , otur dediler sabaha kadar ayakta durdum , takdirler teşekkürlerle evime dondum.ne deseler yaptım.Savas vardı ülke benim ulkemdi sorgulamadım.Ama biri bana deseydi al su bombayı at kadın ve bebekleri öldür o isin yanından bile gecmezdim.Savasinda bir onuru var haysiyeti var böyle olmaz.daha once Japonlar sonra Amerikalılar almanlar şimdi israilliler.Simdi helal olsun adamlara diyen ağzı süt kokan morga girmemiş arkadaslar bir ölü bebek görseler ne yaparlar cok merak ediyorum.Herkese barış dolu günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlahi Adalet ~ 10 yıl önce
Japonlar atom bombasını haketmişlerdi. Tarihçiler atom bombasına "Nanking'in intikamı" derler. Zira Japonlar 2. dünya savaşı öncesi Hitler'le aynı düşüncelerle Çin'i işgal etmeye giriştiler. Çin'in özellikle Nanking şehrinde yaptıkları zulmün bir benzerini bu dünya o zamana kadar hiç yaşamamıştı. Japon askerleri bir yandan hergün olabildiğince fazla Çinli öldürmek için birbirleri ile yarışırlarken, diğer taraftan komutanları olan manyak doktor Japon general, kurduğu özel laboratuarda insanları kullanarak vahşi ve son derece acımasız deneyler yapıyordu. Bu laboratuara girenlerin çıktığı kesinlikle görülmedi. Atom bombası ile ölenlerin sayısı, katledilen Çinlilerin sayısı yanında komik kalır. Japonlar çok kibar görünümlerinin arkasında Dünya'daki en acımasız topluluktur. Yedikleri sopa yüzünden şu anda çok kibar görünmek durumundalar. Ancak öç almaya ant içtikleri biliniyor. Sabırla o günü bekliyorlar. Lakin göremeyecekleri kesin. ABV.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haketmek ~ 10 yıl önce
Eger mesele hak etmekse, Almanya Japonya'dan cok daha fazla o bombayi hak etmisti. Eger Almanya'ya atilmadiysa Japonya'ya da atilmamaliydi.
Insaf ~ 10 yıl önce
O ucaktaki personel atacaklari bombanin kuvvetli bir bomba oldugunu biliyordu fakat bu kadar kuvvetli bir bomba oldugunu bilmiyordu. Lanet esas bombayi atma karari alanlara okunmali. Zaten savasin o gunune kadar o kadar fazla halkin uzerine yikici, yakici ve oldurucu bomba dusurduler ki, artik buyuk bir bomba dusurmenin anlami kalmamisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gebermissin şimdi hesap zamani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 10 yıl önce
Savaşı bitirmek için başka çareleri yoktu. Avrupa cephesinde yenilen Alman ve İtalyanlar'dan sonra tek başına kalan Japon İmparatoru faşist Yamamato direniyor ve Amerikan güçlerine karşı sadece Japon inancını ve geleneklerini kullanıyordu. Dünyanın yeniden şekilenmesi ve paylaşılması için savaşın tamamen bitirilmesi gerektiği ve artık boşuna ölümlerin olmaması için başka çare yoktu. Japonlar geleneklerinin kurbanı oldular; atom bombasının değil. Bugün İsrail'in Gazze halkına yaptıklarının yanında Amerikan atom bombası solda sıfır kalır. O yüzden bu kahraman askeri selamlıyor ve önünde saygı ile eğiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
B-52 kardeşim; açıklamanız güzel ama ABD'nin resmi tarih kitaplarından alınma gibi anlatmışsınız. Savaşın sonuna doğru zaten Japonya perişan duruma düşmüştü. Uçaklarına, gemilerine koyacak bi damla petrol dahi bulamaz olmuştu. Amerikan kuvvetleri Japonya'nın 50-100 mil yakınındaki adalarını dahi tamamen işgal etmişti. Japonlar en az zarar ziyanla teslim olmanın yollarını arıyorlardı. Dönemin "hödük" ABD başkanı Eisenhower sırf atom bombasının gerçek bir şehirdeki yıkım gücünü merak ettiği için bombanın kullanılması emrini verdi. Vurulan Hiroşima ve Nagazaki o güne kadar bir tek merminin dahi düşmediği şehirlerdi.
B 52 ~ 10 yıl önce
Ben hayatımda bu kadar saçma, vicdansız, amerikanvari bir yorum görmemiştim kendi alfabemizle yazılan.. Bölesine büyük bir trajedi ancak bu kadar küçümsenebilirdi.Onbinlerce bebek,çocuk,kadın ve sivil topluca katlediliyor; sen boşuna ölüm olmaması için diye saçmalıyorsun.Bide önünde eğiliyorsun katillerin:@ Şakamısın sen??
B-52 ~ 10 yıl önce
Bana cevap vermeye kalkarken gülünç duruma düşen ve benim rümuzumu kullanan yorumcu ( ! ) ...önce Türkçe ve sonra da okuduğunu anlamayı öğren...bu arada biraz da tarih çalışmalısın. Sonra saçmalarsın...
Aynen ~ 10 yıl önce
Burn in hell..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
büyükyüksel ~ 10 yıl önce
Enola Gay in kaptan pilotu Paul Tibbets idi Bu kişi uçağın navigatörü... "Alman" değil "Hollandalı Bu günkü New York Times da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
3gunde 140000+70000 kisiyi katlet sonra muslumalara terörist de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Hakkaten zamanlama manidar oldu.
K/a1 ~ 10 yıl önce
Burn in hell!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
bu adamlarin tek yaptığı şey ülkelerinin çıkarları için mücadele etmek oldu. biz ise rus korkusu yüzünden amerikan dilenciğini seçtik ve hala sürünmeye devam ediyoruz. ne derseniz deyin saygı duyuyorum bu adamlara. el etek öpmediler, bizimkiler gibi diplomasi masalarına meze olmadılar sadece yapmaları gerekeni yaptılar. çalıştılar, ürettiler düşmanlarını yok ettiler. darısı ortadoğu emirliklerinin elince oyuncak olan zavallı ülkemin başına

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000