24 Haziran 2016, Cuma 08:50:16

Solar Impulse 2 Sevilla'ya indi

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, Atlas Okyanusu üzerindeki uçuşunu 3 günde tamamlayarak İspanya’nın Sevilla kentine iniş yaptı.
  • bizim milli uçak havada 10 gün kalacak!

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, Atlas Okyanusu üzerindeki uçuşunu 3 günde tamamlayarak İspanya’nın Sevilla kentine iniş yaptı.

Pilot Bernard Piccard, pazartesi günü New York’tan yola çıktıktan sonra, Atlas Okyanusu üzerinde hızlı bir ilerleme kaydetti. Uçuş, Solar Impulse 2’nin dünyanın çevresini dolaşmak için yaptığı 15. aşamaydı. Mart 2015'de uçağın dünya turuna başladığı Abu Dabi kentine ise son bir rota kaldı.

15. aşamanın Atlas Okyanusunu 1927’de tek başına geçen ilk pilot olan Charles Lindbergh’in öncü uçuşunun anısına Paris’te sonlanması planlanıyordu. Ancak Paris’teki hava şartlarının elverişli olmaması sebebiyle İspanya’nın Sevilla kenti en güvenli iniş bölgesi olarak seçildi.

Projenin, geleceğin hava ulaşımına katkı yapmasından ziyade, güneş enerjisinin yapabileceklerini göstermek amacıyla tasarlandığı vurgulandı.

Solar Impulse 2 Sevilla'ya indi

Yorumlar

miili uçak ~ 8 yıl önce
bizim milli uçak havada 10 gün kalacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Tilki ~ 8 yıl önce
Her havacılık haberinin altına aynı kırık plak yorum yazmak sizin için bir hobi oldu anlaşılan..Anlaşılmayan ise Milli uçak'dan niye bu kadar rahatsız olduğunuz.
Milli :D ~ 8 yıl önce
Uçak milli değilde ondan olabilir mi ? Hani her parça bize ait değil. Uçağın aslında dornier olması falan sende bişeyler uyandırdı mı acaba IQ 1 :D
Uçan Tilki ~ 8 yıl önce
Şükür IQ değerimiz gayet iyi ancak önyargılı ve kötümser değiliz ve bir Makina Mühendisi olarak bilgi sahibiyiz..Siz şunu biliyorsunuzdur umarım,Hiç bir uçak tek fabrikada yapılmaz yüzlerce tedarikçi firma değişik ülkelerde çeşitli parçaları yaparlar ve özellikle motor sadece uzman 3-5 Tedarikçiden alınır.Yahu bu ülkemizde yapılmaya başlasın , % 50-60 yerli ile başlasın ,sonra bu yerli oranı artsın,bu miktarda bile kaç insan ekmek yiyecektir.Nedir bu her haberin altına karalayıcı alaya alan yazılar yazmak,sanki herkes uçak yapım uzmanı kesildi.Unutmayın % 40 yerli katkısı olsa dahi bu bir başarıdır,başlangıcın kötüsü olmaz.Bırakın artık şu yerme ve kötüleme yazılarını,başarıyı isteyelim ve destekleyelim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000