25 Kasım 2010, Perşembe 08:32:33

SKY VE ONUR'A KKTC NİYE İZİN VERMİYOR?

KKTC gazetelerinden Kıbrıs Postası köşe yazarı Levent Özadam, Sky ve Onur Havayolları'nın KKTC'ye uçmalarına neden izin verilmediğini köşesine taşımış. İşte Özadam'ın o köşe yazısı...
  • kimbilir hangi paralar hortumlanacak yine
  • Bu adada bu sendikalar olduğu sürece ne turizmde ne de başka bir konuda başarılı olamazlar. KTHY nı kim batırdı ? Sendikalar batırmadı mı ? Öğretmenler 3500 TL maaş alıyor. Sendikaları hala gösteri yapıyor. Nedense gösterilerde hep TC Büyükelçiliği önünde oluyor.
  • kktc den adam olmaz asla böyle bir kısıtlama dünyanın hangi yerinde var resmen göz göre göre dikdatörlük yapıyorlar Türkiyeden izin çıkmış senin ne haddine bağımsız bir devlet olsan tamam belki anlaşılırda ama böyle çok saçmalık,gelişen ülkelere bir bakın hiç biri kktc nin ki gibi yapıyor mu sonra niye kktc den birşey olmuyor çıkmıyor deniyor,demekki yeni firma o kadar iddialı olmayacak THY ye bakında örnek alın az da olsa sizin gibi çağ dışı kalmış bir karar oluyor mu,çokta seversiniz ya havayolunuzu vatandaşlarınızın neredeyse tamamına yakın çoğunluğu THY yi kullanıyor kthy olsun ya da olmasın yorumsizin ne dense azdır bunlar için
  • KTHY yi yiyerek batıran bu zihniyet bu tür istekli havayollarının adamıza uçupta turizmi geliştirmesine kesinlikle izin vermez.Durma noktasındaki turizmi geliştirmeye yönelik bir adım yok.Bilet fiyatları çok pahalı bayramda tavan yaptılar.Böyle firmaların piyasaya girerek rekabeti ateşleyip fiyaları düşürmeleri gerekiyor.KKTC li vatandaş bile pahalı bilet fiyatları yüzünden mecburen Rum tarafındaki havalimanları ve şirketleriyle tatil yerlerine ulaştılar.Çok yazık KKTC de havacılık çiftlik gibi...
  • Sanırım hükümet sendikacılardan korkuyor. Gelen şirketleride batırırlar diye.
  • Sayın editörler. Sanırım yapılan yorumlarda bayağı bir kesintiye gidiyorsunuz. Ya da işinize gelmediğinden veya ucu size de mi dokunuyor ki yorumlar yayınlanmıyor. Buna bir türlü anlam vermiş değilim. Saat 10'da yapılan yorum ortada yok ama o saatten sonra yapılanlar patır patır ekrana dökülüyor. Biraz daha dikkat ve biraz daha saygı lütfen. Değer verip okuduğumuz bu sayfalarda, yine değer verip yazdığımız yorumlarımızın olmasını isteriz. Teşekkürler.
  • var olan şirketi koruyamayanlar,henüz kurulmamış olan şirketi nasıl koruyacaklar acaba..
  • Koskoca bir sirketi batirdilar ama hala bir duzelme yok.Herseyi babadan kalma usullerle cozeriz diye hala profesyonel anlamda is yapmayi reddediyorlar.Rekabet kaliteyi,buyumeyi de beraberinde getirir.Sadece yeni kuracagin Hava Yolu kazanacak diye koskoca bir ulkenin turizmcisini,vatandasini magdur etmeye ne hakkin var? Umarim KKTC halki bu kucuk LOBI'nin dersini verir.
  • levent hoca güzel bir yazı yamış yine. kktc'nin amaçsız politikacıları, yine pirince giderken eldeki bulgurdan olacaklar farkında değil. yeni şirketten bahsediyorlar, yeni bir şirketin kurulması bugün işlemlere başlasanız; istihdam, leasing, yasal prosedür su bu derken en az 6 ay alır.
  • Durun bu topraktan bakalım daha neler çıkacak...
Bayramda otellerin doluluk oranı bu kez yüzde 40’ı geçmemiş.

Geçseydi zaten şaşardım...

Artık bizim yerli halk niçin bayramda seyranda yurt dıyında tatil yapıyor diye hayıflanmıyorum...

Kendilerine de kızmıyorum...

Bayram öncesi gazetelerde boy boy reklamlar yayınlandı.

350 Euro’ya Amsterdam, 490 Euro’ya Venedik, 500 Euro’ya Paris turları vardı.

Bu fiyatlara uçak da dahil, otelde konaklama da.

Hatta sabah kahvaltısı bile!

Bizde ise bayrama özel uçuş fiyatları bile bunun üstüne çıktı!

Şimdi siz Türkiye’de olsanız ve bu fiyatları görseniz tatilinizi Avrupa’da mı geçirirsiniz, yoksa KKTC’de mi?

Şahsen ben Avrupa’ya uçar, en azından bir uçak bileti fiyatına dört gün krallar gibi Avrupa’da kalır ve gelince de eşe dosta hava atardım.

***

Dün SKY Havayolları KKTC temsilcisi İsmail Abidin ile görüştük telefonda.

Önceki gün de gazetelerde sitem dolusu bir açıklaması vardı.

Türkiye, KKTC uçuşlarına izin verdiği halde KKTC’den niçin izin çıkmadığını konuştuk.

Bu soruyu yetkililere defalarca sormuşlar ama yanıt almak kısmet olmamış.

SKY, bu ülke uçuş piyasasına hem de iddialı bir şekilde girmek istiyor ve kendilerine izin verilmiyor.

Çünkü SKY geldiği an ciddi bir rekabet başlayacak ve fiyatlar yarı fiyatına inecek.

Hem ülke, hem turizm kazanacak...

Ayrıca Avrupadan Türkiye’ye her yıl bir milyon turist getiren SKY, bunun en az 30 binini Antalya’dan KKTCye getirmeyi taahhüt ediyor ama nafile!

***

Bir de Onur Air meselesi var, aylardır konuşulan...

Onlar da aylardan beridir KKTC’ye uçmak için yapmadıkları girişim bırakmadılar.

Onlara da Türkiye izin verdi ama KKTC makamlarından izin yok!

Hem de şimdiki fiyatların çok altında KKTC’ye turist taşıyacaklarını garanti etikleri halde...

Bize gelen duyumlara göre hükümet bunlara izin vermiyor çünkü, kurulma aşamasında olan yeni şirketin önünü kapamak istemiyorlarmış.

Maliye Bakanı Ersin Tatar önceki gün bir televizyon kanalında açıkladı, yeni kurulacak olan şirketin üç uçağı olacak ve mevcut yolcuların sadece yüzde 10’unu taşıyacak.

Yani hükümet SKY ve Onur Air’e uçuş izni vermiyor, pastanın yüzde 10’nuna sahip olacak şirketi korumak için, göz göre göre fiyatların bu kadar fahiş olmasına göz yumuyor.

Başka bir sebebi varsa açıklasınlar lütfen!

(Levent Özadam - Kıbrıs Postası)
SKY VE ONUR'A KKTC NİYE İZİN VERMİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
kimbilir hangi paralar hortumlanacak yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adada bu sendikalar olduğu sürece ne turizmde ne de başka bir konuda başarılı olamazlar. KTHY nı kim batırdı ? Sendikalar batırmadı mı ? Öğretmenler 3500 TL maaş alıyor. Sendikaları hala gösteri yapıyor. Nedense gösterilerde hep TC Büyükelçiliği önünde oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kktc den adam olmaz asla böyle bir kısıtlama dünyanın hangi yerinde var resmen göz göre göre dikdatörlük yapıyorlar Türkiyeden izin çıkmış senin ne haddine bağımsız bir devlet olsan tamam belki anlaşılırda ama böyle çok saçmalık,gelişen ülkelere bir bakın hiç biri kktc nin ki gibi yapıyor mu sonra niye kktc den birşey olmuyor çıkmıyor deniyor,demekki yeni firma o kadar iddialı olmayacak THY ye bakında örnek alın az da olsa sizin gibi çağ dışı kalmış bir karar oluyor mu,çokta seversiniz ya havayolunuzu vatandaşlarınızın neredeyse tamamına yakın çoğunluğu THY yi kullanıyor kthy olsun ya da olmasın yorumsizin ne dense azdır bunlar için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY yi yiyerek batıran bu zihniyet bu tür istekli havayollarının adamıza uçupta turizmi geliştirmesine kesinlikle izin vermez.Durma noktasındaki turizmi geliştirmeye yönelik bir adım yok.Bilet fiyatları çok pahalı bayramda tavan yaptılar.Böyle firmaların piyasaya girerek rekabeti ateşleyip fiyaları düşürmeleri gerekiyor.KKTC li vatandaş bile pahalı bilet fiyatları yüzünden mecburen Rum tarafındaki havalimanları ve şirketleriyle tatil yerlerine ulaştılar.Çok yazık KKTC de havacılık çiftlik gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanırım hükümet sendikacılardan korkuyor. Gelen şirketleride batırırlar diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın editörler. Sanırım yapılan yorumlarda bayağı bir kesintiye gidiyorsunuz. Ya da işinize gelmediğinden veya ucu size de mi dokunuyor ki yorumlar yayınlanmıyor. Buna bir türlü anlam vermiş değilim. Saat 10'da yapılan yorum ortada yok ama o saatten sonra yapılanlar patır patır ekrana dökülüyor. Biraz daha dikkat ve biraz daha saygı lütfen. Değer verip okuduğumuz bu sayfalarda, yine değer verip yazdığımız yorumlarımızın olmasını isteriz. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
var olan şirketi koruyamayanlar,henüz kurulmamış olan şirketi nasıl koruyacaklar acaba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Koskoca bir sirketi batirdilar ama hala bir duzelme yok.Herseyi babadan kalma usullerle cozeriz diye hala profesyonel anlamda is yapmayi reddediyorlar.Rekabet kaliteyi,buyumeyi de beraberinde getirir.Sadece yeni kuracagin Hava Yolu kazanacak diye koskoca bir ulkenin turizmcisini,vatandasini magdur etmeye ne hakkin var? Umarim KKTC halki bu kucuk LOBI'nin dersini verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
levent hoca güzel bir yazı yamış yine. kktc'nin amaçsız politikacıları, yine pirince giderken eldeki bulgurdan olacaklar farkında değil. yeni şirketten bahsediyorlar, yeni bir şirketin kurulması bugün işlemlere başlasanız; istihdam, leasing, yasal prosedür su bu derken en az 6 ay alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Durun bu topraktan bakalım daha neler çıkacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000