03 Aralık 2009, Perşembe 07:01:44

Siz de kendi uçağınızı uçurabilirsiniz...

Samsun'da, gerçeği aratmayacak özelliklere sahip motorlu otomobil, helikopter ve uçak model maketleri, çocuklardan daha çok büyüklere hitap ediyor.
  • Volvo'ya takanlar olduğunu biliyorum. Bunlara da takanlar vardır heralde... :)
  • LPG takabiliyozmu bunlara?

Fiyat ve kullanım güvenliği nedeniyle 15 yaş ve üstü kullanıcılara önerilen elektrikli, nitro yakıt ve benzinli motorlara sahip olan otomobil, helikopter ve uçak model maketlerin, gerçek modellere yakın özelliklere sahip olması çocukların yanısıra büyüklerin daha çok ilgisini çekiyor. Radyo kontrollü sistemiyle kumanda edilen ve açık alanda yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktan idare edilebilen model maketlerin kullanımı için ayrıca eğitim veriliyor.

Model maketlerin gerçek motorlu modellerle aynı özelliklere sahip olduğunu belirten Pro Model Şube Yetkilisi Murat Doğru, bu model maketlerin oyuncak değil, profesyonel bir hobi ürünü olduğunu söyledi.

Doğru, "Modellerimiz, motor yapısına göre elektrikli, nitro yakıt ve benzinli motorlar olmak üzere üç ayrı şekilde üretilmektedir. Yaklaşık 3 beygir gücünde olan maket araba motorlarının saatteki hızı 100 kilometreye ulaşıyor. Model maketlerin, gerçeği aratmayacak şekilde seri şekilde hareket kabiliyeti var." diye ifade etti.

Maket modellerde gerçek arabalarda olduğu gibi maket modellerde de modifiye yapıldığını açıklayan Doğru, maketlere, çelik jant, rüzgarlık, silik lastikler veya farklı modellere ait kasalar takılabildiğini ve bunların yanısıra artı mahiliyetle motorların güçleri artıralabildiğini dile getirdi.

Model maketlerin, ebat ve özelliklerine göre 250 TL ile 2 bin 500 TL arasında satışa sunulduğunu belirten Doğru, "Samsun'da iki yıldır satış yapıyorum. İlk zamanlar bu model maketleri müşterilerimiz sıradan oyuncak zannederek talepte bulundular, fakat pahalı geldi. Biz de onlara bu model maketlerin özelliklerini anlatarak profesyonelce yapıldığını belirttiğimizde istediğimiz fiyatları yadırgamadıklarını gördük. Zamanla aradaki farkın keşfedilmesiyle müşteri potansiyelimiz giderek artmaya başladı." şeklinde konuştu.

Siz de kendi uçağınızı uçurabilirsiniz...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Volvo'ya takanlar olduğunu biliyorum. Bunlara da takanlar vardır heralde... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LPG takabiliyozmu bunlara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000