09 Kasım 2009, Pazartesi 07:47:40

Sivil Havacılık istedi emniyet yasakladı

İçişleri Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine, Etlik İhtisas Hastanesi’nin yakınında ambulans helikopterleri tehlikeye soktuğu gerekçesi ile uçurtma ve model uçak uçurulmasını yasakladı...
  • gençler alışın artık böyle uygulamalara...yassak dedik kardeşimyassak....gelde havacılığı sevdir bu ülkede?

Polisin gösterdiği bölgeye giden model uçak tutkunlarına ise, belediye şirketi ANFA’nın motorize personeli müdahale etti.

Valiliğe dilekçe

Gelişmeler üzerine, çoğunluğu gençlerden oluşan radyo kontrollü model uçak tutkunları, Ankara Valiliği’ne bir dilekçe vererek sorunun çözümünü talep ettiler. Model uçak tutkunlarının tek dileği, Etlik bölgesinde kendilerine ‘belediyenin de engelleyemeyeceği’ bir alan gösterilmesi ve haftada bir kez 2-3 saat süren etkinliklerine ‘suç muamelesi’ yapılmaması.

Hobinin zararlısı

Model uçakçıların en çok içerlediği şey ise resmi yazışmalarda “Bu tür faaliyetlerin engellenmesi” şeklindeki ifadeler oldu. Model uçak tutkunları dilekçelerinde, 'Sayın Valiliğimizin de yapılmaya calışan hobiye destek olmasını ve gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerini önlemesini, bize Etlik çevresinde hobi faaliyetlerimizi sürdürebilecek bir yer göstermesini dileriz' dediler.

Sivil Havacılık istedi emniyet yasakladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
gençler alışın artık böyle uygulamalara...yassak dedik kardeşimyassak....gelde havacılığı sevdir bu ülkede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000