30 Nisan 2011, Cumartesi 09:14:37

SIVI YASAĞI YUMUŞADI

2006 yılında uçuklara alınan sıvılara 100 mililitre litimi koyan Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya, bu kararı yumuşatan yeni AB düzenlemesini havaalanlarında uygulamaya koydu.
  • NOLMUŞ CALGON MU KATMIŞLAR.. :)

29 Nisan'dan (dün) itibaren uygulanan düzenlemeye göre, Avrupa Birliği dışından gelecek transit yolculara, şeffaf poşetin içine koymak şartıyla 100 mililitreden fazla sıvı taşımasına izin verilecek.

Almanya sıvı patlayıcı tehdidi uçaklara getirdiği sıvı taşıma limitini artırma kararı aldı. Berlin Schönefeld Havaalanı’nda yeni uygulamalar hakkında bilgi veren Federal Polis, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin haricinde havayoluyla gelecek transit yolcularının, dünden itibaren yanlarına havaalanlarındaki ‘Duty Free’ mağazalarından satın almaları ve ağzı kapalı şeffaf poşetin içinde bulunması kaydıyla 100 mililitreden daha fazla miktarda sıvı madde taşıyabileceklerini açıkladı.

AKTARMADA EL KONULMAYACAK

2006 yılında alınan sıkı önlemler çerçevesinde, Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeden satın alınan alkol veya parfüm gibi sıvı maddeler, Avrupa’daki aktarmalı uçuşlarda uçağa alınmıyordu. Bu nedenle sadece Almanya havaalanlarında, günde 6 ton kozmetik ürün ve içeceğe el konuluyordu.

Sıkı güvenlik önlemlerinin gevşetilmesinden, ilk etapta sadece transit yolcular yararlanabilecek. Yeni düzenlemeye göre, AB üyesi olmayan bir ülkenin, sadece havaalanındaki Duty Free mağazasında alınan ve ağzı kapatılmış poşet içine konulan sıvı madde, aktarma yapılacak AB üyesi ülkede çöpe atılmayacak.

6 ÜLKE UYGULAYACAK

Almanya, yolcuların el bagajına koydukları sıvının patlayıcı madde olup olmadığını tespit eden lazer veya elektro manyetik tarama özelliğine sahip cihazları dünden itibaren havaalanlarında devreye sokarken, yeni uygulamayı 27 AB üyesi ülkeden sadece altısının hayata geçireceği kaydedildi. Fransa ve İngiltere, henüz uygulamaya dahil olmadığı için Avrupa’nın en yoğun uçuş trafiğinin yaşandığı Paris ve Londra üzerinden uçacak transit yolcular için, eski güvenlik kuralları geçerli olacak.

CİHAZLARIN PARASI BİLETLERE YANSIYACAK

Berlin’in Schönefeld Havaalanı’nda yeni uygulamayla ilgili bilgi veren Federal Emniyet Müdürlüğü Hava Güvenliği Başkanı Dr. Steffen Richter, dünden itibaren geçerli olacak yeni uygulama, 2006 yılında Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda yaşanan terör saldırısı ve sabotaj ihbarından sonra alınan sert güvenlik önlemlerinin tümden kaldırılacağı 2013 yılı için ön adım olacağını kaydetti. Richter, gümrük sahasında kurulan iki yeni aleti basına tanıtarak, “Bu aletle sıvı maddeler kontrol edilecek ve sıvının patlayıcı olup olmadığı tespit edilecek” dedi. Uçuş güvenliği için alınan yeni tarama cihazları için yapılan ek harcama, uçak yolcularının bilet fiyatına dahil olan güvenlik harcına yansıtılacak.

SIVI YASAĞI YUMUŞADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
NOLMUŞ CALGON MU KATMIŞLAR.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000