14 Haziran 2008, Cumartesi 09:25:23

Şişman yolcuya ek ücret!

Yakıt fiyatlarındaki artışla baş edemeyen havayolu şirketleri maliyetleri düşürmek için ilginç yöntemlere başvuruyorlar.
  • zayıf olan yolculkardan da az ücret alınacaktır anlamına gelir mi? eğer taşımada kilo baz alınıyorsa..
  • neye gore basligini yazan arkadas komiksin vesselam! 130kg pamuk mu agirdir 130kg demir mi? sana gore demir daha agir. vucud gelistirme yapan ve 130 kg olan ile yag tulumu seklinde olan 130kg yolcu arasindaki kg farki nedir? burda kastedilen sismanlik degil agirlik. pilot nicki sadece nick galiba.
  • İyi de bilet satan karşındaki adamın kilosunu nasıl bilecekki orda sen bi tartıya çık deme hakkı yok göz kararıyla da 2 bilet kesemez hem sonra vücut geliştirme sporu yapıp 130 kilo olan adamlar var kas yığını onlar da mı şişman olucak çok saçma
  • HAVA TAŞIMACILIĞINDA ZATEN ŞİŞMAN YOLCUYA İKİ KOLTUK SATILIR (BELLİ BİR KİLODAN SONRA) AYRICA İKİ BEBEĞEDE BİR KOLTUK SATILIR BU IATA KURALIDIR YENİ BİRŞEY YOK.SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yakıt fiyatlarındaki artışla baş edemeyen havayolu şirketleri maliyetleri düşürmek için ilginç yöntemlere başvuruyorlar. Ağırlığı azaltmak isteyen şirketler; uçaktaki mönü kartlarını daha hafifi ile değiştirmekten, kalkış öncesi tuvaletteki atıkları tahliye etmeye varan önlemler alıyorlar. Şişman yolcudan 2 koltuk parası alan şirketler de var.

Petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle zor durumda kalan havayolu şirketleri maliyetleri düşürmenin yolunu arıyor. Msnbc.com'un haberine göre; uçağı yıkayarak sürtünme katsayısını azaltmayı amaçlayan şirketler yanında yavaş uçarak yakıt sarfiyatını düşürmeyi hedefleyen havayolları da var.

Ağırlık yakıt sarfiyatını arttırıyor

Havayolu şirketlerinin yakıt sarfiyatını düşürmek için uyguladıkları en yaygın yöntem ise uçak ağırlığını azaltmak. Bu yöndeki en ilginç adımlara ise ABD'deki havayolu şirketleri imza atıyorlar. Fazladan taşınan her ağırlığın yakıt sarfiyatına etki ettiğinin farkında olan şirketler uçaklarda yeni düzenlemelere gidiyor.

Koltuk sırtlıklarında yer alan telefonların sökülmesi ile sağlanacak 90 kiloluk hafiflemenin yılda 3 bin 400 galon yakıt tasarrufu sağlayacağının hesaplanması üzerine bazı şirketler sözkonusu telefonları sökmeye başladı.

Alaska Airlines ise koltuk ceplerinde yer alan mönü kartlarını daha hafif olanlarla değiştirirken ağırlığa sebep olan dergileri de dağıtmamaya başladı. Jet Blue adlı şirket ise uçaktan 6 koltuğu sökerek yaklaşık olarak 400 kilogramlık bir hafifleme sağlamayı amaçlıyor. Bazı şirketler ise kalkış ağırlığını azaltmak amacıyla tuvaleti tahliye etmeyi seçiyor.

Şişman yolcudan 2 koltuk parası alan da var

Uçaktaki ağırlığı yolcu ağırlığını azaltmaya çalışan şirketler de yok değil. Alaska merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren Southwest Airlines adlı havayolu şirketi uzun mesafeli uçuşlarda aşırı kilolu yolculardan iki koltuk için ücret talep ediyor.

Amerika genelinde yapılan araştırmalar ortalama bir uçak yolcusunun bagaj ağırlıkları ile birlikte 100 kilogram civarında bir yük oluşturduğunu ortaya koyuyor. Havayolu şirketleri, yolculara ağırlıklarına göre bilet kesilmesinin söz konusu olmadığını belirteseler de kargo için yapılan ağırlık ve hacim hesaplamalarının yakın zaman içerisinde devreye gireceğini düşünenler de var...


 

Şişman yolcuya ek ücret!

Yorumlar

RedCap ~ 16 yıl önce
zayıf olan yolculkardan da az ücret alınacaktır anlamına gelir mi? eğer taşımada kilo baz alınıyorsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
justoneguy ~ 16 yıl önce
neye gore basligini yazan arkadas komiksin vesselam! 130kg pamuk mu agirdir 130kg demir mi? sana gore demir daha agir. vucud gelistirme yapan ve 130 kg olan ile yag tulumu seklinde olan 130kg yolcu arasindaki kg farki nedir? burda kastedilen sismanlik degil agirlik. pilot nicki sadece nick galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
İyi de bilet satan karşındaki adamın kilosunu nasıl bilecekki orda sen bi tartıya çık deme hakkı yok göz kararıyla da 2 bilet kesemez hem sonra vücut geliştirme sporu yapıp 130 kilo olan adamlar var kas yığını onlar da mı şişman olucak çok saçma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarhoşahtapot ~ 16 yıl önce
HAVA TAŞIMACILIĞINDA ZATEN ŞİŞMAN YOLCUYA İKİ KOLTUK SATILIR (BELLİ BİR KİLODAN SONRA) AYRICA İKİ BEBEĞEDE BİR KOLTUK SATILIR BU IATA KURALIDIR YENİ BİRŞEY YOK.SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000