02 Temmuz 2012, Pazartesi 09:13:52

ŞIRNAK HAVALİMANI'NI İNCELEDİLER...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday ve Uzman Mihriban Demir, havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Projenin yüklenicisi olan Doğusan A.Ş. yetkilileriyle görüşen Faik Buğday ve Mihriban Demir, havaalanı yapımının başlangıçtan bugüne kadar geçirdiği aşamalar ve geldiği son durum hakkında detaylı bilgiler aldı. Yetkililer; 17 Temmuz 2010 tarihinde Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında temeli atılan Şırnak Havaalanı’nın en erken tarihte hizmete girmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, yapımın geç başlamasının nedeninin ise kamulaştırma süreci ve havaalanı arazisinden geçen köy yolunun istimlak sürecinin uzun sürmesi olduğunu ve şu anda köylüler için yeni yol yaptıklarını belirtti. Proje Sorumlusu Tuncer Tuvaç ile havaalanı sahasını gezerek çalışmaları yerinde gören Yatırım Destek Ofisi uzmanları, yeraltında yürütülen ve 1200 metrekareyi bulan hummalı çalışmaları da görme fırsatı buldu. İnşaatta kullanılan betonu da aynı sahada üreterek hem havaalanı yapımı hem de beton üretim tesisi sayesinde Şırnak'a önemli bir istihdam sağlayan Doğusan A.Ş. bünyesinde 350 kişinin çalıştığı belirtildi.

Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, havaalanının Şırnak'ın kalkınmasında önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Buğday, "Havaalanı yeni teşvik sistemi ile bölgemize kanalize olacak yatırımların artışı ve kalkınma hamlesine ivme kazandırarak önemli bir katma değer oluşturacaktır. DİKA olarak yurtdışına yaptığımız çalışma gezilerinde işadamlarının yatırım yapacakları bölgede havaalanı olup olmamasını çok önemsediklerne şahit olduk" dedi.

ŞIRNAK HAVALİMANI'NI İNCELEDİLER...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000