10 Mayıs 2016, Salı 10:43:07

Sınıra silahlı İHA'lar geliyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar silahlı İHA’ların çok yakın tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı.
  • Yok F 16 ciymis yok Fantomcuymus:))
  • Taktik sınıfın üst sınıfı olan stratejik sınıftada ihalar yapalım. O sınıfta ihalarımız yokmuş http://millisilah.blogspot.com.tr/
  • Bundan sonra koken diye sakin sormayin Havacilar, haliniz ortada, ihaya kaldik
  • Sonunda o kadar şehitten sonra bunu akıl ettiniz. Alkışlıyorum sizi.Aynı zamanda da bu kadar geç kaldığınız için lanetliyorum. Elin amerikalısı nevada çölünden ırak'da ve afganistan'da terörist avlıyor bu yöntemle.
  • son dönemde devlet erkanlarından amerika ile çok kıyaslama geliyor yok nasadan iyiyiz yok tesla'dan daha iyiyiz şimdide yok amerikan ihalarından iyi açıklaması geldi çok ilginç ya.united states of türkiye.
  • Tabi ki daha ileri , ama sanırım biraz zamanlamasını tutturamadık, biz de 20 yıl önce üretseydik iyi olacaktı. Neyse artık adam marsa gidiyor bizden iyi iha yapamıyor, çok kafamız çalışıyor çoook....
  • savaşa hayır!
  • amerikan ihalarindan daha iyi diyebilen bir ordu komutani beni ziyadesiyle korkuttu
  • Daha hicbir operasyonda kullanilmamis yani aktif saha testleri yapilmamis, deneme ve testleri devam eden bir silahli IHA icin ABD'lilerinkinden iyi demek en hafif deyimi ile bu islerin nasil yapildigini bilmemek demektir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA’ların çok yakın tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı. Silahlı İHA'lar özellikle olumsuz hava koşullarında çok iyi sonuçlar verdi. Bu konuda ABD üretimi İHA'ları bile geride bıraktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelede büyük önem taşıyan silahlı insansız hava araçlarının Türkiye'de üretilmesine dönük çalışmalarla ilgili önemli mesajlar verdi. Akar, denemelerin son derece başarılı olduğunu ve yakında güvenlik güçlerinin bunları kullanmaya başlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz pazartesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nun önemli Gündem maddelerinden biri de terörle mücadele ve İHA, helikopter gibi Türkiye'nin üzerinde çalıştığı önemli projeler oldu. Genelkurmay Başkanı Akar, terörle mücadelenin yanı sıra TSK'nın gücünü artıracak büyük projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi aktardı.

ABD İHA'SINDAN İYİ

Org. Akar'ın verdiği bilgiye göre, silahlı İHA üretimine ilişkin çalışmalar iki grup tarafından yürütülüyor. İki şirketin yaptığı denemelerde son derece başarılı sonuçlar elde edildi. Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA'ların çok yakın bir tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisi paylaştı. Akar, denemeler bittiğinde hızla üretime geçileceğini ve bunların peyderpey sisteme sokulacağını da kaydetti. Akar, üretimi üren silahlı yerli İHA'ların özellikle olumsuz hava koşullarında kullanma kabiliyetlerinin yüksek, hatta ABD'nin ürettiklerinden bile bu konuda iyi olduğunu bildirdi. Akar, Türk taarruz helikopteri T129 ve Fırtına tankları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

ALA: YENİ STRATEJİLER İYİ SONUÇ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, terörle mücadele ve özellikle Nusaybin'de yürütülen operasyonla ilgili bilgi verdi. Ala, terör örgütü PKK'nın Nusaybin'de yöntem değiştirdiğini, sensörlü bombalı düzeneği yerleştirip bunları uzaktan patlattığını, güvenlik güçlerinin de buna dönük yeni strateji geliştirdiğini hatırlattı. (Sabah)

Sınıra silahlı İHA'lar geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yok ~ 8 yıl önce
Yok F 16 ciymis yok Fantomcuymus:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MuratDemir ~ 8 yıl önce
Taktik sınıfın üst sınıfı olan stratejik sınıftada ihalar yapalım. O sınıfta ihalarımız yokmuş http://millisilah.blogspot.com.tr/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemedi ~ 8 yıl önce
Bundan sonra koken diye sakin sormayin Havacilar, haliniz ortada, ihaya kaldik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahıma şükür.., ~ 8 yıl önce
Sonunda o kadar şehitten sonra bunu akıl ettiniz. Alkışlıyorum sizi.Aynı zamanda da bu kadar geç kaldığınız için lanetliyorum. Elin amerikalısı nevada çölünden ırak'da ve afganistan'da terörist avlıyor bu yöntemle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yannlis ~ 8 yıl önce
kime gor terorist
bu aralar ~ 8 yıl önce
son dönemde devlet erkanlarından amerika ile çok kıyaslama geliyor yok nasadan iyiyiz yok tesla'dan daha iyiyiz şimdide yok amerikan ihalarından iyi açıklaması geldi çok ilginç ya.united states of türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Tabi ki daha ileri , ama sanırım biraz zamanlamasını tutturamadık, biz de 20 yıl önce üretseydik iyi olacaktı. Neyse artık adam marsa gidiyor bizden iyi iha yapamıyor, çok kafamız çalışıyor çoook....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Güzel tesbit. 89'da bu işe ilk başladıklarında devam etselerdi (93'te proje rafa kaldırılmıştı) şimdi çok daha ileride olabilirdik. Buna da şükür.
cofri ~ 8 yıl önce
savaşa hayır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 8 yıl önce
Sıkıysa rusyaya amerikaya söyle onuda görelim...
hayyri ~ 8 yıl önce
amerikan ihalarindan daha iyi diyebilen bir ordu komutani beni ziyadesiyle korkuttu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Daha hicbir operasyonda kullanilmamis yani aktif saha testleri yapilmamis, deneme ve testleri devam eden bir silahli IHA icin ABD'lilerinkinden iyi demek en hafif deyimi ile bu islerin nasil yapildigini bilmemek demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 8 yıl önce
Türkiye'ye geçmişte satılan kısıtlanmış bozuk iha ları kastediyor sanırım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000