14 Eylül 2014, Pazar 09:05:10

SİNEM TUFAN'IN GÖKYÜZÜ AŞKI

Sinem Tufan, 19 yıldır paraşütle atlıyor. İlk atlayışı beklediği gibi olmasa da sonrakilerde başarıyı yakalamış. Bir buçuk yıl önce arkadaşlarıyla takım kuran Tufan, gelecek hafta Hollanda’da düzenlenecek Serbest Paraşüt Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil edecek.
  • Tebrikler Sinem sakın bazı kendini bilmezlerin lafları canını sıkmasın, senin ne kadar zor imkanlarla bu işleri yapmaya çalıştığını biliyorum. Onurlu mücadelenle Dünya nın farklı bölgelerinde Türkiye nin tanıtımını yaptın. Başarılar. M
  • Evet sizinde belirttiğiniz gibi parasutculuk özveri ister emek ister dilerim yöneticiler, personeli olan paraşüt öğretmenlerine korku sindirme yerine gereken ilgiyi alakayı gösterirler bu spora ılgı duyanlarda rusya lara falan gitmek zorunda kalmazlar.o tecrube ve becerıler oyle masa basından ahkam kesmek le edinilmiyor .sunuda unutmayın Parasutculuk Turk Hava Kurumunun vitrinidir. tanıtma konusunda soz sahıbıdır.!!!!!
  • Sizi tebrik ederek baslamak istiyorum satırlarıma ancak eski bir parasüt öğretmeni olarak yazınızı okurken hem gururlandım hemde cok üzüldüm .Bizim ülkemizde THK diye bir müessese var burada gencllere hatta yas kısıtlaması gözetmeksizin saglığı elverişli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkez paraşüt eğitimi alabilir eğitiminin süresi doğrultusunda ileride Milli Takımda yarışabilecek durumlara gelebilir.bu eğitimi verecek gecmiştede şimdide tecrübeli bir okadar da başarışı Paraşüt öğretmenleri var bu kurumda.Ne olduda yurtdışında bu egitimi almak zorunda kaldınız.bu eksiklik nereden kaynaklanıyor da THK da bu egıtımı alamadınız?soruyu sorarken sanki cevabını da bılıyorum acaba yönetıcıler kendilerini sorgulamalılarmı gecmişte dünyada söz sahibi olan Turk parasütcülüğü hala belli bir sıralamada kendine bir yer bulabiliyormu yoksa küstürülmüş korkutulmuş Paraşüt öğretmenleri ne yazıkki gelecek korkusuyla sadece mesai anlayısıyla işe gidip geliyorlarmı?
  • Yaptığınız yorumlar ne kadar kaba ve seviyesiz.. siz oturduğunuz yerden insanlara çamur atmaktan başka ne yapabiliyorsunuz bu hayatta çok merak ettim....
  • Proje osmanın akrabası olmasın bu arkadaş..!!!
  • Bundan ne köy olur nede kasaba . atlıya atlıya sponsorun paralarını yer .
  • Sevgili kardesin Sinem,Turkiye de bu sporun nekadar zor sartlarla yapıldığını bildigim icin sizleri tebrik ediyorum basarili olmanizi dilerken bayrağımızı boyle bir organizasyon da dalgalandirmaniz onur verici.Bu kadar dikkat cekuci ve akilda kalir etkileyici bir spor dali olmasina rağmen sponsor konusunda sikintilar ortada iken destek veren kurumlarimizida takdir ediyorum basarilar arkadaşlar
  • Ne is yaparmis?
  • Bu kadindan bi halt olmaz, 20 yilda 20 cm ilerleme kaydedememis sorunlu bir tip...
  • THY yönetiminin ilgisini çekerse yada teklif edilirse sponsor olacaklarını umuyorum...Saygılar

Paraşütle atlama (skydiving) gibi yüksek efor gerektiren gökyüzü sporlarını yapmak oldukça zor bir iş. Her atlayışta, yüksek hız ve basınç nedeniyle vücudun hormon dengesi altüst oluyor. Ancak, adrenalin tutkunları, her türlü riski göze alarak atlayıştan vazgeçmiyor. Bazı kadın sporcular da işyerinde yaşadığı stresi böyle aktivitelerle atmayı tercih ediyor. İşyerinde giyilmesi mecburi kıyafetlerden bunalan sporcular, mesai biter bitmez klasik kıyafet ve topuklu ayakkabılarını çıkarıp spor elbiselerini giyerek gökyüzünde süzülmeye gidiyor.

Sinem Tufan da onlardan biri. 19 yıldır paraşütle atlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 900 atlayış gerçekleştiren sporcunun babası Mete Tufan, Türkiye’nin ilk paraşüt sporcularından. Babasının izinden giden Tufan’ın gökyüzü sevgisi, paraşütle ilk atlayışında yaşadığı hayal kırıklığına rağmen daha sonra tutkuya dönüşmüş. THK’nın Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerinde, 1995’te ilk atlayışını gerçekleştiren Tufan, sorun yaşamadan kuşlar gibi süzüleceğini düşünmüş. Ancak beklediği gibi olmamış. Uçaktan atladığında karşılaştığı şiddetli rüzgâr ve gürültüden rahatsız olan genç sporcu, büyük şok yaşamış. Neyse ki, daha sonra yaptığı atlayışlarda dış etkenlere alışmış.

Tufan, paraşüt sporunun Türkiye’de az gelişmesi nedeniyle dört yıl önce yurtdışına açılmış. Dünyanın en iyi paraşüt eğitmeni ve rekortmenlerinin bulunduğu Rusya’ya giden Tufan, yeni atlayış stilleri öğrenmiş. Paraşüt tutkunlarıyla tanışma fırsatı bulup, 1 buçuk yıl önce üç arkadaşıyla ‘Anatolia’ adlı takım kurmuş. Rusya ve Dubai’de atlayış yapan ekip, gelecek hafta Hollanda’da düzenlenecek Serbest Paraşüt Avrupa Ligi yarışlarında Türkiye’yi temsil edecek. Takım Kaptanı Levent Gürcan’ın yanı sıra Dara Aslan ve Nadir Yıldırım ile bugüne kadar yaklaşık 50 atlayış gerçekleştirdiklerini söyleyen paraşütçü, Hollanda’daki uluslararası organizasyonda, derece elde etmeye çalışacaklarını belirtiyor.

TÜRKİYE REKORU KIRDILAR!

İstanbul’da MV Holding’de üst düzey yönetici asistanı olarak çalışan Sinem Tufan, geçen yıl ilk kez denenen 29 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’nda yer almış. 29 Ekim’i temsilen 29 kişiyle düşünülen kadro, Türkiye rekoru kırmak amacıyla İzmir’deki Selçuk Havaalanı’ndan kalkan CASA tipi uçakla 18 bin feet’ten beş atlayış gerçekleştirmiş. 220 kilometre hızla düşerken havada buluşup, önceden belirlenen formasyonları gerçekleştiren paraşütçüler, 2010’da 17 kişiyle kırılan çoklu tutuşma rekorunu önce 18, ardından 20 ve son atlayışlarında da 24 kişiyle kırmayı başarmış. Ancak hedeflenen 29 kişilik Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’nu kıramadıklarını anlatan sporcu, 60 kişilik yeni rekor denemesi için kasımda atlayış gerçekleştireceklerini söylüyor.

Tufan, havacılığa olan sevgisi nedeniyle evliliği düşünmediğini söylüyor: “Bu işle evliyim ve iki ayrı hayat yaşıyorum.” Paraşütün kendisinden bir gün vazgeçebileceğini ama kendisinin vazgeçmeyeceğine dikkat çeken Tufan, ‘İhtiyar Havacılar’ ekibinden bayrağı devralmayı planlıyor.

KARTALLA YAN YANA UÇMAK...

Sinem Tufan, bugüne kadar gerçekleştirdiği atlayışlarda birçok ilginç deneyim yaşamış. Ancak kartalla gökyüzünde süzüldüğü anı unutamıyor. Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’ndaki atlayış sırasında kartalla karşılaştığını ve dev cüsseli kuşa 10-15 metre yaklaştığını anlatıyor. Kartalın kafasını çevirip kendisine baktığını ve göz göze geldikleri anda epey heyecanlanmış ve mutlu olmuş. Tufan, kısa süre yan yana uçtuğu kartalın, herhangi bir saldırıda bulunmadan süzülerek uzaklaştığını söylüyor.

Mustafa Gün / Zaman

SİNEM TUFAN'IN GÖKYÜZÜ AŞKI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Devrem ~ 10 yıl önce
Tebrikler Sinem sakın bazı kendini bilmezlerin lafları canını sıkmasın, senin ne kadar zor imkanlarla bu işleri yapmaya çalıştığını biliyorum. Onurlu mücadelenle Dünya nın farklı bölgelerinde Türkiye nin tanıtımını yaptın. Başarılar. M

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kısadevre ~ 10 yıl önce
Sen ne diyorsun be kardeşim, bu kıza tanınan imkan Türkiyede hiçbir paraşütçüye tanınmadı, buna rağmen en küçük bir gelişme gösteremedi. Keşke paraşütçülükle uğraşmayıp evinin kadını olsaydı, belki bir işe yarardı..
Oldskydıver ~ 10 yıl önce
Evet sizinde belirttiğiniz gibi parasutculuk özveri ister emek ister dilerim yöneticiler, personeli olan paraşüt öğretmenlerine korku sindirme yerine gereken ilgiyi alakayı gösterirler bu spora ılgı duyanlarda rusya lara falan gitmek zorunda kalmazlar.o tecrube ve becerıler oyle masa basından ahkam kesmek le edinilmiyor .sunuda unutmayın Parasutculuk Turk Hava Kurumunun vitrinidir. tanıtma konusunda soz sahıbıdır.!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldskydıver ~ 10 yıl önce
Sizi tebrik ederek baslamak istiyorum satırlarıma ancak eski bir parasüt öğretmeni olarak yazınızı okurken hem gururlandım hemde cok üzüldüm .Bizim ülkemizde THK diye bir müessese var burada gencllere hatta yas kısıtlaması gözetmeksizin saglığı elverişli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkez paraşüt eğitimi alabilir eğitiminin süresi doğrultusunda ileride Milli Takımda yarışabilecek durumlara gelebilir.bu eğitimi verecek gecmiştede şimdide tecrübeli bir okadar da başarışı Paraşüt öğretmenleri var bu kurumda.Ne olduda yurtdışında bu egitimi almak zorunda kaldınız.bu eksiklik nereden kaynaklanıyor da THK da bu egıtımı alamadınız?soruyu sorarken sanki cevabını da bılıyorum acaba yönetıcıler kendilerini sorgulamalılarmı gecmişte dünyada söz sahibi olan Turk parasütcülüğü hala belli bir sıralamada kendine bir yer bulabiliyormu yoksa küstürülmüş korkutulmuş Paraşüt öğretmenleri ne yazıkki gelecek korkusuyla sadece mesai anlayısıyla işe gidip geliyorlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destek ~ 10 yıl önce
Yaptığınız yorumlar ne kadar kaba ve seviyesiz.. siz oturduğunuz yerden insanlara çamur atmaktan başka ne yapabiliyorsunuz bu hayatta çok merak ettim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Proje osmanın akrabası olmasın bu arkadaş..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY 330 ~ 10 yıl önce
Bundan ne köy olur nede kasaba . atlıya atlıya sponsorun paralarını yer .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skymanturk ~ 10 yıl önce
Sevgili kardesin Sinem,Turkiye de bu sporun nekadar zor sartlarla yapıldığını bildigim icin sizleri tebrik ediyorum basarili olmanizi dilerken bayrağımızı boyle bir organizasyon da dalgalandirmaniz onur verici.Bu kadar dikkat cekuci ve akilda kalir etkileyici bir spor dali olmasina rağmen sponsor konusunda sikintilar ortada iken destek veren kurumlarimizida takdir ediyorum basarilar arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne is yaparmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kadindan bi halt olmaz, 20 yilda 20 cm ilerleme kaydedememis sorunlu bir tip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye ki. ~ 10 yıl önce
yoksa sondan ikinci paragraftaki konudan mı muzdarip oldun...
Desteklenmeli ~ 10 yıl önce
THY yönetiminin ilgisini çekerse yada teklif edilirse sponsor olacaklarını umuyorum...Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000