25 Eylül 2009, Cuma 08:13:46

Sikorsky de Ergenekon'a bulaştı mı?

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianamenin ek klasörleri arasında yer alan bir belgede, dünyaca ünlü helikopter devi Sikorsky'nin bazı paşalara rüşvet verdiği ileri sürülüyordu.
  • yiyin efendiler yiyin millet te hala hava kurumuna bağışlasın.tepiş yakın lanet olsun yönetiminize.yıl 2009 millet uyanacak az kaldı.
  • Adam yanlış yazmış , o işlerle ilgilenen KKK Hvclk. D. Başkanı Alptekin Paşadır. Emekli olup Eurucopter fırmasında danışmanlık yapmaya başlamıştı.
  • Haber KKK Kara Havacılık Dai.Bşk olarak adı geçen kişi bugün nerede yönetim kurulu üyesidir ?
  • Jandarma nın Overhaul için rusyaya gönderdiği helikopterleri hangi rus firması almıştı?
  • SON DÖNEMDE POLİSİN ALDIĞI VE ANTALYADA 5 POLİSE MEZAR OLAN (ve hala kaza sebebi açıklanmayan) MD-600 LERİN ALIM İHALESİNE DE Bİ EL ATMAK LAZIM
  • doğruluğunu bilmem ama bunlar yıllardır konuşulur işte en son füze alımı dost ve müttefik ülkeden (tabiki anladınız amerika oluyor kendileri) 7-8 milyar $ lardan bahsediliyor bu komutanlare 97-2000 döneminde ki orgeneral fikri boztepe ve org rasim betir askerlik yapanlar bilir bu adamların ismi duyulunca 1 hafta önceden mıntıkalar başlar saygı duyulan kişilere bak ne kadar acı vede bu helikopterler füzeler alınmadan önce mutlaka 15-20 asker şehit olur hakkım haramm olsun ne deyim

Zaman'a konuşan Sikorsky stratejik ortaklıklardan sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen Estill, konuyu Türk basınında çıkan haberlerden öğrendiklerini söyleyerek, "Sikorsky etik olmayan hiçbir davranışa müsamaha göstermez. Şu anda bu konuyla ilgileniyoruz." dedi.

İddianamenin 138 numaralı ek klasöründe Ünal İnanç'ın evinde bulunan bir yazıda ilginç bilgiler yer alıyor. Belgede, Sikorsky'de yüksek maaşla çalışan emekli bazı askerlerin, aldıkları paraları muvazzaf komutanlarla paylaştığı öne sürülüyor. Söz konusu belgede şu iddialar dile getiriliyor: "Sikorsky diye firma var. Genel merkezi Mecidiyeköy'de, Ankara Kavaklıdere'de şubesi var. Şirketin başında ABD ile irtibatı sağlayan koordinatör olarak 35 yaşında bir Amerikalı var. Eski Jandarma Genel komutanları R.B. ve F.Ö.B. var. B., 3 yıl önce emekli oldu, yerine R.B. geldi. B. bu firmada ayda 40 bin dolar maaş alıyor, 20 binini görevdeki Jandarma Genel Komutanı B.'ye veriyor. B. de 2 yıl önce emekli oldu. B. bu yıl sonunda şirketten ayrılıyor, yerine R.B. geliyor. Genel komutanlığa getirilen M.Ş.E. ile firmanın irtibatını artık R.B. sağlayacak. Bu çark 11 yıldır sürüyor. KKK'da Kara Havacılık Daire başkanı ile oradan emekli Tuğgeneral A.Ö. de aynı çarkı burada devam ettiriyor. Bilgileri veren A. bu firmada çalışıyor. Eski bir Sikorsky helikopter teknisyeni emekli astsubay. Ankara'ya gelip ihalelere giriyor, sonra KKK ve Jandarma'ya gidip dağıtımı yapıyor. Sikorskylerle ilgili işlerin % 90'ını bu firma alıyor." 

Sikorsky de Ergenekon'a bulaştı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
yiyin efendiler yiyin millet te hala hava kurumuna bağışlasın.tepiş yakın lanet olsun yönetiminize.yıl 2009 millet uyanacak az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam yanlış yazmış , o işlerle ilgilenen KKK Hvclk. D. Başkanı Alptekin Paşadır. Emekli olup Eurucopter fırmasında danışmanlık yapmaya başlamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haber KKK Kara Havacılık Dai.Bşk olarak adı geçen kişi bugün nerede yönetim kurulu üyesidir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Jandarma nın Overhaul için rusyaya gönderdiği helikopterleri hangi rus firması almıştı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SON DÖNEMDE POLİSİN ALDIĞI VE ANTALYADA 5 POLİSE MEZAR OLAN (ve hala kaza sebebi açıklanmayan) MD-600 LERİN ALIM İHALESİNE DE Bİ EL ATMAK LAZIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
doğruluğunu bilmem ama bunlar yıllardır konuşulur işte en son füze alımı dost ve müttefik ülkeden (tabiki anladınız amerika oluyor kendileri) 7-8 milyar $ lardan bahsediliyor bu komutanlare 97-2000 döneminde ki orgeneral fikri boztepe ve org rasim betir askerlik yapanlar bilir bu adamların ismi duyulunca 1 hafta önceden mıntıkalar başlar saygı duyulan kişilere bak ne kadar acı vede bu helikopterler füzeler alınmadan önce mutlaka 15-20 asker şehit olur hakkım haramm olsun ne deyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000