11 Ocak 2012, Çarşamba 08:15:00

SİİRT HAVAALANI DA COŞTU

Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Havaalanı'ndan 2011 yılı sonu itibariyle 31 bin 413 kişinin uçakla yolculuk yaptığını bildirdi...
  • Asagida belirtilmis ve yorum bile sayilmayacak yazilarin aksine turkiyedeki havaciligin her kosulda gelismesi oldukca sevindirici
  • Çok saçma yorumlar,devlet böyle uçuşlara destek vermelidir,otip(pervaneli)uçaklar için anılan yolcu miktarı iyi bir rakamdır.Keşke kısabir süre içinde İSTANBUL DANDA başlasa İstanbul yolcu miktarı daha fazladır.
  • böyle illere uçak seferi son derece gereksiz. hem karsız hem de istanbuldaki kaliteyi düşürüyor. haftada 1 sefer olmalı o da gidiş dönüş en az 500 tl olmalı binenle binemeyen belli olmalı.
  • 60 KİŞİLİK UCAK TA %70 EDERKİ 130.000 NUFUSLU İNEKLERİN CADDELERDE SEERBESTÇE DOLAŞTIĞI KUCUK HINDISTAN SİİRT İÇİN İYİ BİR RAKAM
  • uçak başı ortalama 40 yolcu gibi yapar. bu da %60 ı geçmeyen bir doluluk demektir.çok da iyi bir rakam değil. siirt coştu dedirtecek bir rakam değil en azından..
Vali Çolak, yaptığı açıklamada, Siirt Havaalanı'ndan giden-gelen yolcu ve uçak seferleri hakkında istatistiki bilgi verdi. Çolak, "Siirt Havaalanımızdan 2010 yılında gerçekleşen yolcu sayısı 937 iken, 2011 yılında 31 bin 413'e yükselmiştir. Uçak sefer sasıyı ise 128'den 748'e ulaşmıştır. Bu uçak seferleri ile 16 bin 19 yolcu Siirt'e gelirken, 15 bin 394 yolcu ilimizden gitmiştir. Dolayısıyla 2011 yılında gerek yolcu sayısında gerekse uçak seferinde önemli artışlar olmuştur. Bu da ilimizin gelişmesine önemli katkı sağlamıştır." dedi. 
 
Siirt Havaalanı'ndan, haftanın her günü karşılıklı olarak Siirt-Ankara seferleri yapıldığını belirten Vali Musa Çolak, Siirt-İstanbul uçak seferlerinin başlatılması için de bakanlık nezdinde yapılan görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 
 
Daha önce olumsuz hava şartlarında Siirt Havaalanı'na iniş yapamayan uçağın Ankara'ya geri döndüğünü kaydeden Vali Musa Çolak, "Bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde, olumsuz hava şartlarında daha önce Ankara'ya dönen uçak, artık Batman Havaalanı'na iniş yapıyor. Buraya inen vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için de şirket tarafından Siirt'e getirilmesi sağlanıyor." diye konuştu. (Son Dakika)
SİİRT HAVAALANI DA COŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Asagida belirtilmis ve yorum bile sayilmayacak yazilarin aksine turkiyedeki havaciligin her kosulda gelismesi oldukca sevindirici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok saçma yorumlar,devlet böyle uçuşlara destek vermelidir,otip(pervaneli)uçaklar için anılan yolcu miktarı iyi bir rakamdır.Keşke kısabir süre içinde İSTANBUL DANDA başlasa İstanbul yolcu miktarı daha fazladır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
böyle illere uçak seferi son derece gereksiz. hem karsız hem de istanbuldaki kaliteyi düşürüyor. haftada 1 sefer olmalı o da gidiş dönüş en az 500 tl olmalı binenle binemeyen belli olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
60 KİŞİLİK UCAK TA %70 EDERKİ 130.000 NUFUSLU İNEKLERİN CADDELERDE SEERBESTÇE DOLAŞTIĞI KUCUK HINDISTAN SİİRT İÇİN İYİ BİR RAKAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçak başı ortalama 40 yolcu gibi yapar. bu da %60 ı geçmeyen bir doluluk demektir.çok da iyi bir rakam değil. siirt coştu dedirtecek bir rakam değil en azından..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000