07 Mayıs 2015, Perşembe 20:38:20

ŞİDDETLİ YAĞIŞ ATATÜRK HAVALİMANI'NI DA VURDU

İstanbul'da az önce başlayan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inecek bazı uçaklar çevre meydanlara yönlendiriliyor.
  • Kimsenin isi kolay degilki her isin bi zorlugu var.bilmeyenler bol keseden atip tutuyo burda
  • Bu rezilliğin sorumlusu kesinlikle Dhmi ve yanlış rasat veren meteoroloji gnl.md lüğüdür.Gece yarısından sonra beklediği hava saat 20 de patlamıştır.Pilotları çaresiz ve alternatifsiz bırakmak bunların uzmanlık alanı.
  • Dün geceki rezaleti, baştan sona izledim. Bir yandan konuşmaları dinlerken, bir yanda FR24'ten uçakları, lightningmaps.org sitesinden de cb'leri anlık takip ettim. Fırtına daha Çorlu üzerinde iken ve yönü ile hızına göre İstanbul'a ne zaman ulaşacağı belli iken bir önlem alınır diye bekledim. Böyle bir durumda divertlerin olacağını bile bile en azından yakın limanlardan kalkış yaptırmazlar diye düşündüm. İki kere 05'e pas geçip, yakıtı bitmek üzere iken SAW'a divert etmek isteyen Atlas kaptanına, 35L'de sorun yok sizi oraya yönlendireceğim diyen atc'nin, Atlasın önündeki 2 uçak pass geçince siz de pass geçmek durumundasınız dediğinde ben de soğuk soğuk terledim. Bence bu A320 kaptanını kahraman ilan etmek lazım. Son çaresi olduğu için inişi gerçekleştirdi. Koskoca AHL Atc'si CB'ler için pilotlardan yardım istiyor, hava radarı çalışmıyor. SAW için Mayday veren FlyDubai ve AirArabia uçaklarını 2 mil ile ara ile piste yaklaştıran hanımdan bahsetmek bile istemiyorum. Herkese geçmiş olsun.
  • Insanların böyle havalarda en büyük sıkıntısı app. Frekansında konuşmaya ve araya girmeye bile fırsat bulamaması, konuşmaların bloke olması(gereksiz konuşanlar, gereksiz Lafı uzatanlar, diğer uçağa cevap verilmeden araya girmeler, Saygısızlık...Akabinde min. Fuel, mayday, divertler vsSonuç ist acc deki altyapı ve frekans yetersizliği ve radiotelefoni usullerini ve konuşma STd.larına riayet etmemekSadece 1 kontrolör hem app. Hem de departure a bakarsa olacağı bu. Bu şartlarda şirketlerin büyümeye devam etmesi imkansız ötesi imkansız. Biraz rüzgar çıksa iniş imkansız hale geliyor. Ha E5, ha ist tma...1 defa İstanbul'a inmektense 4 defa Frankfurt'a veya cdg ye inmeyi tercih ederim. Yetkililerin Almanya meydanlarını ve usullerini incelemelerini ve örnek almalarını tavsiye ederim.
  • Arkadaş, havanın nasıl olduğunu görmüyor musunuz? Trafiğin nasıl karıştığını anlamadınız mı? Hala "saat bilmem kaçtaki pegasus kalkmadı, bizi rezil etti" lafları. Bu durumlarda kişilerin ne kadar art niyetli oldukları çıkıyor ortaya.
  • Antalya'dan pgs 2 uçuşunu iptal etti.
  • LTBUya divert oluyormu olmuyorsa neden olmuyor :D
  • An itibariyle 12 saatten fazla dir calisiyorum tgs bu gibi krizleri iyi atlatir demis bir arkadasimiz evet personelin sirtindan sefler mudurler cok.iyi atlatiyo isi ovguleri kendilerine kapiyolar
  • Uzun zamandır deve kesilmediği için oluyo bunlar. Kes bakalım 10 tane deveyi 05 pistinde bak bakalım daha yağmur yağıyor mu.... (cehape mod off)
  • Birşey söylemek istiyorum: kesinlikle kriz anında hiçbirşey yapamıyorlar ve çok yetersizler acilen en alttaki dahil herkes değişmeli.Lütfen bu çağrıma bi kulak versinler... Bağırıp çağırıp uçaklarıbiyerlere göndermek yetkinlik değil.Ben olsam destinatıon dan geç kaldırmayan ve dıvert ettiren bu akşamki ekibi ve sorumlularını belirler ve alaşağıederdim....

İstanbul'da akşam satlerinde başlayan şiddetli yağış, hava trafiğinde de aksamalara neden oldu.

Şiddetli yağış ve yıldırım çarpma ihtimaline karşılık Atatürk Havalimanı'na inecek bazı uçaklar çevre meydanlara yönlendiriliyor.

An itibariyle Atatürk Havalimanı için beklemeler başladı ve bir çok uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na divert etmiş durumda.

Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'nda kalkışlar durduruldu.

*Güncellendi
21.00 itibariyle Atatürk Havalimanı 05 pistine inişler başladı.

Türk Hava Yolları, Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Sağanak yağış sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen bazı uçaklar çevre şehirlerdeki meydanlara yönlendirilmektedir" dedi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ ATATÜRK HAVALİMANI'NI DA VURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

cpt ~ 9 yıl önce
Kimsenin isi kolay degilki her isin bi zorlugu var.bilmeyenler bol keseden atip tutuyo burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
radargain ~ 9 yıl önce
Bu rezilliğin sorumlusu kesinlikle Dhmi ve yanlış rasat veren meteoroloji gnl.md lüğüdür.Gece yarısından sonra beklediği hava saat 20 de patlamıştır.Pilotları çaresiz ve alternatifsiz bırakmak bunların uzmanlık alanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu Ahmet ~ 9 yıl önce
Dün geceki rezaleti, baştan sona izledim. Bir yandan konuşmaları dinlerken, bir yanda FR24'ten uçakları, lightningmaps.org sitesinden de cb'leri anlık takip ettim. Fırtına daha Çorlu üzerinde iken ve yönü ile hızına göre İstanbul'a ne zaman ulaşacağı belli iken bir önlem alınır diye bekledim. Böyle bir durumda divertlerin olacağını bile bile en azından yakın limanlardan kalkış yaptırmazlar diye düşündüm. İki kere 05'e pas geçip, yakıtı bitmek üzere iken SAW'a divert etmek isteyen Atlas kaptanına, 35L'de sorun yok sizi oraya yönlendireceğim diyen atc'nin, Atlasın önündeki 2 uçak pass geçince siz de pass geçmek durumundasınız dediğinde ben de soğuk soğuk terledim. Bence bu A320 kaptanını kahraman ilan etmek lazım. Son çaresi olduğu için inişi gerçekleştirdi. Koskoca AHL Atc'si CB'ler için pilotlardan yardım istiyor, hava radarı çalışmıyor. SAW için Mayday veren FlyDubai ve AirArabia uçaklarını 2 mil ile ara ile piste yaklaştıran hanımdan bahsetmek bile istemiyorum. Herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 9 yıl önce
Insanların böyle havalarda en büyük sıkıntısı app. Frekansında konuşmaya ve araya girmeye bile fırsat bulamaması, konuşmaların bloke olması(gereksiz konuşanlar, gereksiz Lafı uzatanlar, diğer uçağa cevap verilmeden araya girmeler, Saygısızlık...Akabinde min. Fuel, mayday, divertler vsSonuç ist acc deki altyapı ve frekans yetersizliği ve radiotelefoni usullerini ve konuşma STd.larına riayet etmemekSadece 1 kontrolör hem app. Hem de departure a bakarsa olacağı bu. Bu şartlarda şirketlerin büyümeye devam etmesi imkansız ötesi imkansız. Biraz rüzgar çıksa iniş imkansız hale geliyor. Ha E5, ha ist tma...1 defa İstanbul'a inmektense 4 defa Frankfurt'a veya cdg ye inmeyi tercih ederim. Yetkililerin Almanya meydanlarını ve usullerini incelemelerini ve örnek almalarını tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaş, havanın nasıl olduğunu görmüyor musunuz? Trafiğin nasıl karıştığını anlamadınız mı? Hala "saat bilmem kaçtaki pegasus kalkmadı, bizi rezil etti" lafları. Bu durumlarda kişilerin ne kadar art niyetli oldukları çıkıyor ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Antalya'dan pgs 2 uçuşunu iptal etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
LTBUya divert oluyormu olmuyorsa neden olmuyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN ~ 9 yıl önce
oluyor ancak onceden aranıp park pozisyonu uygunlugunu check etmek lazım.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
An itibariyle 12 saatten fazla dir calisiyorum tgs bu gibi krizleri iyi atlatir demis bir arkadasimiz evet personelin sirtindan sefler mudurler cok.iyi atlatiyo isi ovguleri kendilerine kapiyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deveci ~ 9 yıl önce
Uzun zamandır deve kesilmediği için oluyo bunlar. Kes bakalım 10 tane deveyi 05 pistinde bak bakalım daha yağmur yağıyor mu.... (cehape mod off)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OCC ~ 9 yıl önce
Birşey söylemek istiyorum: kesinlikle kriz anında hiçbirşey yapamıyorlar ve çok yetersizler acilen en alttaki dahil herkes değişmeli.Lütfen bu çağrıma bi kulak versinler... Bağırıp çağırıp uçaklarıbiyerlere göndermek yetkinlik değil.Ben olsam destinatıon dan geç kaldırmayan ve dıvert ettiren bu akşamki ekibi ve sorumlularını belirler ve alaşağıederdim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DDD ~ 9 yıl önce
Herhalde işi bilmiyorsun eğer biliyorsanda ne kadar art ve kötü niyetli oldugun açıkça belli oluyor.O ekipten biriyle problemin var herhalde?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000