12 Mart 2024, Salı 11:10:38

Sefer sırasında uyuyan pilotlar için karar açıklandı

Endonezya’da uçuş sırasında 28 dakika boyunca uyuyakalan ve uçağın rotasından sapmasına neden olan iki pilot geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.
  • Dat bitkisi çignesinler.
  • Sırf havalı görünmek için birkaç süslü terim kullanan şu bilirkişilerin analizlerine bayılıyorum. Ayrıca şu "yapamayan çiftçilik yapsın diyen arkadaş" sen o küçümsediğin işi bile yapamazsın.
  • Burada Amire de iş düşüyor, kokpiti arayıp sorsaymış onlarda uyumazlarmış di mi. Ayrıca gir içeri 5 dk sohbet et adamlar kendine gelsin.
  • Bizdede yorgunluk sebepli cok oluyor boyle durumlar. Ekip pl nin basarisi.
  • Kokpitte ıQos içinde var :)) uyumak mı problem yani bu arada tek flap unutmayın ;))
  • Aynı şekilde “controlled rest” ile prosedürler kapsamında uyurken yanımdaki pilotun uyuya kaldığına, özellikle de yaz dönemlerinde yoğun uçulduğu vakitlerde denk gelmişliğim birden çoktur. Saygılar.
  • Normal bir iş yapmadığımızın kanıtı. Bir de her gün uçurmak nedir ya bu iş ofis işi değil. Dinlenerek fit yapılması gereken bir iş
  • frekansı karıştırıp 28dk uçmazlar. guard var en kötü. uyudular. uyudular diye de sapar tabiki, alçalma başlatmazsan yatay da sapar, rotanın sonunda havalimanı üzerinden cruise irtifasında uçar sonra hdg geçer yine sapar. yaptıkları büyük rezillik ama tabi arkadaşların uçuş programını da değerlendirmek lazım. swiss cheese modeli tek başına 2 pilotun hatası olmaz bu konu.
  • Konunun bu noktaya neden geldiğini araştırsalar. Sapık gibi ekipleri gece gündüz uçurup minimum rest ile göreve yollarsanız bu hale gelirler tabi. İnsan her şeyden önce makine değil…
  • uyudular diye uçak rotasından sapmaz. en fazla konuşmaları gereken atc’ler ile konuşmamışlardır.

Endonezya’da uçuş sırasında 28 dakika boyunca uyuyakalan ve uçağın rotasından sapmasına neden olan iki pilot geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Endonezya’da Batik Havayolları’na ait yolcu uçağının kokpitinde kaptan pilot ve yardımcı pilotun uyuyakalması ülke gündemine oturdu. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçuş sırasında pilotların 28 dakika boyunca uyumasıyla ilgili hava yolu firması hakkında soruşturma başlattı. Hava yolu firması ise 2 pilotun geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Ne olmuştu

Endonezya’da 25 Ocak’ta Kendari şehrinden başkent Jakarta’ya giden ve 153 yolcunun bulunduğu Airbus A320 tipi uçağın pilotları hava trafik kontrolörüne yanıt vermedi. Son bağlantıdan 28 dakika sonra uçağın kaptan pilotu kontrol merkeziyle bağlantıya geçti. Pilot, kontrol merkezine radyo iletişim problemi yaşandığını ve sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Olayın ardından yapılan incelemede iki pilotun da uçuş sırasında uyuyakaldığı ortaya çıktı. Kaptan pilot kalkıştan yaklaşık yarım saat sonra, yorgun olduğunu belirterek dinlenmek istedi ve uçağın kontrolünü yardımcı pilota devretti. Ancak yardımcı pilot da o sırada istemsizce uykuya daldı. Bu nedenle uçak dakikalarca rotasından saptı. Kaptan pilot daha sonra uyanarak kuleyle irtibata geçti.

Yardımcı pilot, yetkililerle görüşmesinde bir aylık ikiz bebekleri olduğunu belirterek geceleri uyanmak zorunda kaldığını ve yeterince dinlenemediğini ifade etti.

Uçak herhangi olumsuz bir durum yaşanmadan güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi.

Sefer sırasında uyuyan pilotlar için karar açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Boldpilot ~ 1 ay önce
Dat bitkisi çignesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkişi ~ 1 ay önce
Sırf havalı görünmek için birkaç süslü terim kullanan şu bilirkişilerin analizlerine bayılıyorum. Ayrıca şu "yapamayan çiftçilik yapsın diyen arkadaş" sen o küçümsediğin işi bile yapamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amiri ~ 1 ay önce
Burada Amire de iş düşüyor, kokpiti arayıp sorsaymış onlarda uyumazlarmış di mi. Ayrıca gir içeri 5 dk sohbet et adamlar kendine gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 ay önce
Bizdede yorgunluk sebepli cok oluyor boyle durumlar. Ekip pl nin basarisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ona kalırsa ~ 2 ay önce
Kokpitte ıQos içinde var :)) uyumak mı problem yani bu arada tek flap unutmayın ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 ay önce
Aynı şekilde “controlled rest” ile prosedürler kapsamında uyurken yanımdaki pilotun uyuya kaldığına, özellikle de yaz dönemlerinde yoğun uçulduğu vakitlerde denk gelmişliğim birden çoktur. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlar da insan ~ 2 ay önce
Normal bir iş yapmadığımızın kanıtı. Bir de her gün uçurmak nedir ya bu iş ofis işi değil. Dinlenerek fit yapılması gereken bir iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo 37x ~ 2 ay önce
frekansı karıştırıp 28dk uçmazlar. guard var en kötü. uyudular. uyudular diye de sapar tabiki, alçalma başlatmazsan yatay da sapar, rotanın sonunda havalimanı üzerinden cruise irtifasında uçar sonra hdg geçer yine sapar. yaptıkları büyük rezillik ama tabi arkadaşların uçuş programını da değerlendirmek lazım. swiss cheese modeli tek başına 2 pilotun hatası olmaz bu konu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 2 ay önce
Konunun bu noktaya neden geldiğini araştırsalar. Sapık gibi ekipleri gece gündüz uçurup minimum rest ile göreve yollarsanız bu hale gelirler tabi. İnsan her şeyden önce makine değil…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuzde tuz ~ 2 ay önce
Yuzde tuz haklisin; ozellikel tk pilotlari cok yorgun ve gerginler dikkat!!!
Votandas ~ 2 ay önce
Bu işin gecesi gündüzü yok yapamayan uçmasın bıraksın çiftçilik yapsın
Veteran! ~ 2 ay önce
Devrem doğru söylüyorsun, bizler (hava kuvvetleri personelleri) dayanıklıyız. Ancak sivil arkadaşlar pek iyi değiller dayanıklılık konusunda. Sivillere askeri düzenin aşılanması şart. El ele verip başaracağız!
Veteran"a ~ 2 ay önce
Dayı,sana sivil olarak bir aşı yaparım ;)4 gün oturamazsın..Madem çok dirayetli dayanıklısınız,kalın orduda..Kendinizi attırmak için yemediiniz b.k kalmıyor..Hayır her halta boyun büküp olur dediiniz içinde sivil havacılığıda bitirdiniz,ne anlarsınız haktan hukuktan siz..
Veterana :) ~ 2 ay önce
Doğru diyorsun devrem nerde o eski bizler tüm devreler bir araya gelsek anakart oluştururduk en zoru da f16 dan helikoptere havada atlarken bot bağlamaktı şimdikiler nerdeee
bb ~ 2 ay önce
uyudular diye uçak rotasından sapmaz. en fazla konuşmaları gereken atc’ler ile konuşmamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 ay önce
Rota sadece yatay değil kardeşim. Dikeyde de bir rota var. Alçalması gereken yeri geçip meydan üstüne cruise irtifasında gelmesi de rotadan sapmadır
Sapmaz mı? ~ 2 ay önce
Rota dışına heading de devam ederken uyuya kaldılarsa peki??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000