19 Aralık 2013, Perşembe 08:20:16

SEFER İPTALLERİ TBMM'YE TAŞINDI

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Havalimanı'nda uçak seferlerinin iptal edilmesini meclis gündemine taşıdı.
  • ILS Zonguldak havalanina niye kurulmuyor???
  • uçuşların yapılabılmesi için gerekli meteorolojik bılgılerin önemi buyuktur uçakalr bu meteorolojık bılgıye dayanarak planını yapar tehlikeye girmeden uçusu gerçekleştirir yada iptal eder yada meteorolojık şartları uygun başka meydanlara iniş yapar. hiç bir uçak meteorolojı bilgi almadan hareket etmez .burda meteorolojıye çok buyuk işler dusuyor .yayınlamış oldukları taf speci metar seviye kartları önemli rol oynuyor .
  • Iğdır Hava Limanınada 5 gündür uçak inemiyor bugun zor bele inebildi.2 yıldır hava limanına sis cihazı takılmadığından vatandaş perişan.uçuş güvenliği tehlikede.
  • Havalimanında alet olarak elektrik direkleri var. Gerekli aletler yokki havalimanında. Olacağı bu. Her gun iptal oluyor o kadar da guzel yapılmış
  • Zonguldak caycuma havalimanini da otobus otogari yapar gibi yaptiniz, sonra baktiniz ucaklar inemiyo, koskoca dagi trasladiniz. Sorularin cevabi bu.
  • Kastamonu havalimanında ILS yok diye biliyorum. Böyle olunca normal bir durum tabii, acilen yapılması gerekiyor.
  • Pist 2250 metre uzunluğunda olunca inişte risk almak istememiş olabilirler. O yüzden iptaller olmuş olabilir.

Kastamonu Havalimanı’nda yaşanan uçuş seferlerinin iptali ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, şunları kaydetti: “Kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Kastamonu Havalimanı kış ayının başladığı bu günler de sefer iptalleri ile karşı karşıya kalmaktadır.

Seferlerin iptal edilmesinin nedeni nedir? Havalimanı inşaatının olumsuz hava şartlarına uygun olarak yapılmadığı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? Bu güne kadar kaç sefer iptal edilmiştir? Havalimanı yapılırken olumsuz hava koşullarına uygun olup olmadığına dair ölçme ve değerlendirmeler yapılmış mıdır? sorularına yanıt almak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a soru önergesinde bulundu”

SEFER İPTALLERİ TBMM'YE TAŞINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Zonguldak Caycuma ~ 10 yıl önce
ILS Zonguldak havalanina niye kurulmuyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
uçuşların yapılabılmesi için gerekli meteorolojik bılgılerin önemi buyuktur uçakalr bu meteorolojık bılgıye dayanarak planını yapar tehlikeye girmeden uçusu gerçekleştirir yada iptal eder yada meteorolojık şartları uygun başka meydanlara iniş yapar. hiç bir uçak meteorolojı bilgi almadan hareket etmez .burda meteorolojıye çok buyuk işler dusuyor .yayınlamış oldukları taf speci metar seviye kartları önemli rol oynuyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IĞDIRlı ~ 10 yıl önce
Iğdır Hava Limanınada 5 gündür uçak inemiyor bugun zor bele inebildi.2 yıldır hava limanına sis cihazı takılmadığından vatandaş perişan.uçuş güvenliği tehlikede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havalimanında alet olarak elektrik direkleri var. Gerekli aletler yokki havalimanında. Olacağı bu. Her gun iptal oluyor o kadar da guzel yapılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zuhal ~ 10 yıl önce
Zonguldak caycuma havalimanini da otobus otogari yapar gibi yaptiniz, sonra baktiniz ucaklar inemiyo, koskoca dagi trasladiniz. Sorularin cevabi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ILS ~ 10 yıl önce
Kastamonu havalimanında ILS yok diye biliyorum. Böyle olunca normal bir durum tabii, acilen yapılması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ILS ~ 10 yıl önce
Yaklaşık 2 ay içerisinde ILS Kastamonu'ya kurulmuş olacaktır.
Pist 2250 metre ~ 10 yıl önce
Pist 2250 metre uzunluğunda olunca inişte risk almak istememiş olabilirler. O yüzden iptaller olmuş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
seyrusefer alt yapi eksikligi var...adamlar sibiryada ucak indiriyorlar. Alet yoksa ucak inemez. Kastamonuda bu yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000