05 Kasım 2009, Perşembe 07:54:06

Schengen vizesi aldı ama...

Türk vatandaşlarnın çilesi Schengen vizesi almakla bitmiyor. Ticari vizeyle geldi diye 29 Ekim'de Hollanda'da havaalanında kelepçe vurulan işadamının sınır dışı öyküsü tüyler ürpertiyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Hep aynı yakınmalar. Avrupa kalesi Türk'lere kapalı. Bizden yoksul ülkeler AB girmişler ellerini kollarını sallıya sallıya geziyorlar Avrupa'da. Bu devletin üst düzeydeki yöneticileri ne yapıyorlar? Onurumuzu biz korumazsak kim koruyacak??? Göze göz..........
  • Buradaki Yorum Yapan Arkadaslar Acaba Schengen Vizesinin Kurallarını Biliyorlarmı Acaba .. Acıkcası Yorumları Okudum Ve Cok Güldüm Bilende Yazmış Bilmeyende Arkadaslar Unutmayın Schengen Vizesi Alındığı Zaman İlk Girebiliceği Ülke O Vizenin Alındığı Ülkedir İlk Oraya Girdikten Sonra Diger Ülkelere Girebilir Yoksa Böyle Şeyler Meydana Gelir Ve Gayet Normaldir..
  • Neden basbakan bu olaya 'one minute' demiyor? Ulkede gercek siyasi irade olmadigi surece, siz ulke ve devlet olarak guclu olmadiginiz surece onune gelen tokati atar ve siz de birsey diyemezsiniz! Ama bu islerle ilgilenmesi gereken arkadaslarin ozel statusu ve pasaportu oldugundan onlari ilgilendiren bir sorun yok. Varsin vatandas sikinti ceksin. Senin kendi yoneticin bile bu konuda (ve diger vatandasi etkiliyen sorunlarda) ilgisiz davranirken Hollanda'nin pasaport polisi neden hassas davransin????
  • Arkadaslar iste boyle, biz gidelim desek, isten izin belgesi, maas bordrosu cart curt ama elin gevuru daha karnini doyuramaz tr ye girer vizesiz,,,birde turklere heryerde irkci davranirlar,neymis geri kabul anlasmasi imzalanamazmis, imzalayin, bize elin gocmenlerini nasil gonderirlerse bizde oraya yerlesirizz,sorun degil,
  • Kardesim adamlar bizi bi turlu kabullenemediler,Afrikalilar bile bizden daha itibarli burda,bi Turk ucagi geldimi gumruk memurlari sadece bizim vatandaslari siki bi kontrolden geciriyor,diger hollandalilar sorunsuz ca geciyor gidiyor buna kac kez sahit oldum.
  • Arkadaşlar.. Kurumum bana her seferinde Fransız Konsolosluğu'ndan vize alıyor. Zaman zaman 6 ay zaman zaman bir yıl ve son zamanlarda da 2 yıllık vize alıyorum. Ama hayatım boyunca sadece bir kere Fransa'ya giriş yaptım. Devamlı Belçika'ya gidiyorum ve yeni ya da eski alınmış vizeyle çok rahat giriyorum. Sadece sordukları sorulara doğru beyan vermeniz gerekiyor. Eğer zıtlaşırsanız, sizi Bulgar polisi bile almaz. Yani ilk vizeyi aldığın ülkeye gireceksin diye bir kaide yok. Herkes orasından burasından atıyor. Hollanda vize için çok beklettiğinden millet diğer ülkelere başvuruyor ve holladanın veremediği vizelerden dolayı parasal anlamda çok zararı oluyor. Bu durumu sanırım İstanbul'daki konsolosluğun hollanda'daki polislere anltmsı gere
  • Hangi ülkeden vize alındı ise ilk olarak o ülkeden girmek gerekiyor. Ve bu konuda özellikle sorun çıkartılıyor. Evet özellikle Hollanda bu konuda çok sıkı ve katı kurallar uyguluyorlar sınır kapılarında. Dönüş bileti soruyorlar. Sanki ben bu ülkede iş ayarladıysam 150 euroluk bileti yakamıyacağım. Fakat asıl amaç yıldırma. Peki ama bizde hiç hata yok mu? Vizesiz giriş serbest olsa acaba buradan kimse gitmez mi???
  • Eger vize nin uzerinde shengen staten, estatos shengen gibi ibarelerden biri varsa (ki bu shengen vilayetleri anlamina gelmektedir) istediginiz herhangi bir shengen uyesi ulkeye gidebilirsiniz!!!! Fakat bu sizin ulkeye girisinizi garantilemez. Tipki bu olayda oldugu gibi ulkeye giris o ulkenin pasaport polisinine baglidir. Durum sole ozetlenebilir farzedelim bu haberdeki sahis Alman konsoloslugundan aldigi "shengen vize ile" direk olarak Almanya ya gitti. Sinirdaki pasaport polisi son karari verecek ve onun ulkeye giris yapmasini yada geri gitmesini saglayacaktir. Uluslar arasi anlasmalarda belirtildigi gibi bir ulkenin konsoloslugundan vize almis olmak o ulkeye girisinizi garantilemez...
  • SCHENGEN VIZESI aldigin ülkeye ilk olarak girmek lazimdir.Kendi hatasini baskasina suc olarak yüklemek biraz abes degilmidir?Bu vizenin özelligi alindigi yil icinde 3 ay Schengen vizesi gecerli ülkelerde,vize aldigi Ülkeden seyyahate baslayip ve ortadan dönmesi gerekir.Dönüse baska ülkeden göz yumabilirler.Amma en iyisi sorup müsaade almaktadir.Sorun yasamamak icin.En iyisi hakkimiz olan Vizesiz hakkimizi kullanmakda daha fazla davalar acmaktadir.Her AB ülkesinde ayri ayri olarak.

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi sıkıntısı akılalmaz boyutlara ulaştı. Türkiye'de yılda ortalama 4.5 milyon Schengen vizesi alınırken, karşılaşılan davranışlar büyük rahatsızlık yaratıyor. Banka cüzdanı, tapular, kredi kartları, maaş bordroları gibi istenen evrakı sağladınız, kimi zaman kötü muameleyi de sineye çektiniz, vizeyi de aldınız diyelim. Ama Türklerin sıkıntısı bitmiyor. Vizesi olduğu halde sınır noktalarından geri gönderilenler de var.

EŞİ YANINDAYDI

Vize sorununa değinen dünkü haberimizden sonra bize ulaşan kimi yaşanmış örnekler, sorunun dehşet boyutunu da ortaya koyuyor. Anlatacağımız olayda işadamının ve sorunu çözmek için saatlerce girişimde bulunan acente yetkilisinin kimlik bilgilerine yer vermiyoruz: 29 Ekim'de 3 günlük tatili değerlendirmek isteyen işadamı, yanına eşini ve 3 arkadışını alıp Hollanda'ya uçar. İşadamının, Almanya konsolosluğundan alınma 1'er yıllık ticari vizesi bulunmaktadır.

KELEPÇELEDİLER

Amsterdam Schiphol Havalimanı'na saat 08.30 civarında inerler. Turistik vizeli arkadaşları kontrolden geçerken, işadamı ve eşi tutulur. Gece yarısına kadar uzanan, işadamının 10 saat kelepçelenip kötü muamele gördüğü süreç de başlar. Polis, "Niye Alman vizesi ile Hollanda'ya geldiniz?" diye sorar. "İşadamıyım, Almanya ile ticaret yapıyorum. Schengen vizesi burada da geçerli" ifadesi, ikna etmez. "Sorgulamak zorundayız" denilerek tutulurlar. Bekletme işkencesi sürerken, işadamının İngilizce bilmeyen eşinin, sorguya alınması bardağı taşırır. İşadamı sinirlenir. Kelepçelenir ve bir suçlu gibi gece yarısı sınırdışı edilir.

(Sabah)

Schengen vizesi aldı ama...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hep aynı yakınmalar. Avrupa kalesi Türk'lere kapalı. Bizden yoksul ülkeler AB girmişler ellerini kollarını sallıya sallıya geziyorlar Avrupa'da. Bu devletin üst düzeydeki yöneticileri ne yapıyorlar? Onurumuzu biz korumazsak kim koruyacak??? Göze göz..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buradaki Yorum Yapan Arkadaslar Acaba Schengen Vizesinin Kurallarını Biliyorlarmı Acaba .. Acıkcası Yorumları Okudum Ve Cok Güldüm Bilende Yazmış Bilmeyende Arkadaslar Unutmayın Schengen Vizesi Alındığı Zaman İlk Girebiliceği Ülke O Vizenin Alındığı Ülkedir İlk Oraya Girdikten Sonra Diger Ülkelere Girebilir Yoksa Böyle Şeyler Meydana Gelir Ve Gayet Normaldir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden basbakan bu olaya 'one minute' demiyor? Ulkede gercek siyasi irade olmadigi surece, siz ulke ve devlet olarak guclu olmadiginiz surece onune gelen tokati atar ve siz de birsey diyemezsiniz! Ama bu islerle ilgilenmesi gereken arkadaslarin ozel statusu ve pasaportu oldugundan onlari ilgilendiren bir sorun yok. Varsin vatandas sikinti ceksin. Senin kendi yoneticin bile bu konuda (ve diger vatandasi etkiliyen sorunlarda) ilgisiz davranirken Hollanda'nin pasaport polisi neden hassas davransin????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar iste boyle, biz gidelim desek, isten izin belgesi, maas bordrosu cart curt ama elin gevuru daha karnini doyuramaz tr ye girer vizesiz,,,birde turklere heryerde irkci davranirlar,neymis geri kabul anlasmasi imzalanamazmis, imzalayin, bize elin gocmenlerini nasil gonderirlerse bizde oraya yerlesirizz,sorun degil,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim adamlar bizi bi turlu kabullenemediler,Afrikalilar bile bizden daha itibarli burda,bi Turk ucagi geldimi gumruk memurlari sadece bizim vatandaslari siki bi kontrolden geciriyor,diger hollandalilar sorunsuz ca geciyor gidiyor buna kac kez sahit oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar.. Kurumum bana her seferinde Fransız Konsolosluğu'ndan vize alıyor. Zaman zaman 6 ay zaman zaman bir yıl ve son zamanlarda da 2 yıllık vize alıyorum. Ama hayatım boyunca sadece bir kere Fransa'ya giriş yaptım. Devamlı Belçika'ya gidiyorum ve yeni ya da eski alınmış vizeyle çok rahat giriyorum. Sadece sordukları sorulara doğru beyan vermeniz gerekiyor. Eğer zıtlaşırsanız, sizi Bulgar polisi bile almaz. Yani ilk vizeyi aldığın ülkeye gireceksin diye bir kaide yok. Herkes orasından burasından atıyor. Hollanda vize için çok beklettiğinden millet diğer ülkelere başvuruyor ve holladanın veremediği vizelerden dolayı parasal anlamda çok zararı oluyor. Bu durumu sanırım İstanbul'daki konsolosluğun hollanda'daki polislere anltmsı gere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi ülkeden vize alındı ise ilk olarak o ülkeden girmek gerekiyor. Ve bu konuda özellikle sorun çıkartılıyor. Evet özellikle Hollanda bu konuda çok sıkı ve katı kurallar uyguluyorlar sınır kapılarında. Dönüş bileti soruyorlar. Sanki ben bu ülkede iş ayarladıysam 150 euroluk bileti yakamıyacağım. Fakat asıl amaç yıldırma. Peki ama bizde hiç hata yok mu? Vizesiz giriş serbest olsa acaba buradan kimse gitmez mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eger vize nin uzerinde shengen staten, estatos shengen gibi ibarelerden biri varsa (ki bu shengen vilayetleri anlamina gelmektedir) istediginiz herhangi bir shengen uyesi ulkeye gidebilirsiniz!!!! Fakat bu sizin ulkeye girisinizi garantilemez. Tipki bu olayda oldugu gibi ulkeye giris o ulkenin pasaport polisinine baglidir. Durum sole ozetlenebilir farzedelim bu haberdeki sahis Alman konsoloslugundan aldigi "shengen vize ile" direk olarak Almanya ya gitti. Sinirdaki pasaport polisi son karari verecek ve onun ulkeye giris yapmasini yada geri gitmesini saglayacaktir. Uluslar arasi anlasmalarda belirtildigi gibi bir ulkenin konsoloslugundan vize almis olmak o ulkeye girisinizi garantilemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SCHENGEN VIZESI aldigin ülkeye ilk olarak girmek lazimdir.Kendi hatasini baskasina suc olarak yüklemek biraz abes degilmidir?Bu vizenin özelligi alindigi yil icinde 3 ay Schengen vizesi gecerli ülkelerde,vize aldigi Ülkeden seyyahate baslayip ve ortadan dönmesi gerekir.Dönüse baska ülkeden göz yumabilirler.Amma en iyisi sorup müsaade almaktadir.Sorun yasamamak icin.En iyisi hakkimiz olan Vizesiz hakkimizi kullanmakda daha fazla davalar acmaktadir.Her AB ülkesinde ayri ayri olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000