22 Eylül 2017, Cuma 17:03:04

Savcılık pistten çıkan uçakla ilgili soruşturma başlattı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkarak alev alan özel jet olayıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
  • 21:25 uçağı operasyonel faaliyet nedeniyle kalkış saati öğlen saatlerinde 21:50 olarak bildiriliyor mesajla.havaalanında ise 22:05 olarak değişiyor. operasyonel faaliyet neydi. asıl açıklanması gereken bu. operasyonelin anlamı işlemsel olarak açıklanırsa gercekten ucakta yolcuların bahsettiği arıza mı mevcuttu. 22:05 midir esenboğadan kalkış araştırma konusu bu
  • iniş tk arızası nedeni ile emergency bildiriminde bulunuyorsa neden yakıtını tüketip gelip inişini gerçekleştirmiyor . yakıtını tüketip inişi gerçekleştirseydi yangın da çıkma olasılığını minumum seviyeye indirebilirdi .
  • Uçağın sahibi kim
  • Öncelikle lütfen ekibin uçuş süresi araştırılsın. Lastiği yorgun kaptan patlatmaz ama başka kazaların önüne geçer. Bu sefer sebep önlenemezdi ama önlenebilir olanlar için çözüm üretilmiyor. Bütün özel jet kaptanları müşteri keyfi beklemekten çok uzun süreler çalıştırılıyor. 4 bacak 5 bacak uçanlar şikayet ederken bu adamlar dolmuş şoföründen beter çalışıyor. 0 denetleme. GAT çalışanlarına sorsalar yeter vardiya devredip dönen adam karşısında aynı kaptanları buluyor. Yazıktır.
  • diğer kazalarda da böyle bir soruşturma olmadı
  • Abdde güneş tutulması olmuştu meksikada deprem ardından bu vahim olay! Her güneş tutulmasının ardından deprem ve uçak kazaları yaşanıyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkarak alev alan özel jetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, araştırma yapıyor.

Olayla ilgili jetin bağlı olduğu şirketin yetkilisinin emniyette ifadesine başvurulduğu öğrenilirken, soruşturma kapsamında kuleyle jet arasındaki konuşmalar, hava durumu ve itfaiye raporları toplanıyor.

Ankara'dan gelen kaza kırım ekibinin olayla ilgili nihai rapor hazırlayarak savcılığa sunacağı ve gerekli incelemelerin yapılacağı kaydedildi.

Savcılık pistten çıkan uçakla ilgili soruşturma başlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

kazazede yakını ~ 6 yıl önce
21:25 uçağı operasyonel faaliyet nedeniyle kalkış saati öğlen saatlerinde 21:50 olarak bildiriliyor mesajla.havaalanında ise 22:05 olarak değişiyor. operasyonel faaliyet neydi. asıl açıklanması gereken bu. operasyonelin anlamı işlemsel olarak açıklanırsa gercekten ucakta yolcuların bahsettiği arıza mı mevcuttu. 22:05 midir esenboğadan kalkış araştırma konusu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 7 yıl önce
iniş tk arızası nedeni ile emergency bildiriminde bulunuyorsa neden yakıtını tüketip gelip inişini gerçekleştirmiyor . yakıtını tüketip inişi gerçekleştirseydi yangın da çıkma olasılığını minumum seviyeye indirebilirdi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Uçağın sahibi kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş süresi ~ 7 yıl önce
Öncelikle lütfen ekibin uçuş süresi araştırılsın. Lastiği yorgun kaptan patlatmaz ama başka kazaların önüne geçer. Bu sefer sebep önlenemezdi ama önlenebilir olanlar için çözüm üretilmiyor. Bütün özel jet kaptanları müşteri keyfi beklemekten çok uzun süreler çalıştırılıyor. 4 bacak 5 bacak uçanlar şikayet ederken bu adamlar dolmuş şoföründen beter çalışıyor. 0 denetleme. GAT çalışanlarına sorsalar yeter vardiya devredip dönen adam karşısında aynı kaptanları buluyor. Yazıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencede ~ 7 yıl önce
Bencede
SY ~ 7 yıl önce
Sacma bir yorum. Butun hava taksi sirketleri diyerek genellemek manasiz. Havayollarinda oldugu gibi hava taksi sirketleri de kural ve kitaba tabi operasyon yapmaktadir. Iddia merkezi iseniz ispatla yukumlusunuz. Hangi sirket/sirketler mesela?
niye ~ 7 yıl önce
diğer kazalarda da böyle bir soruşturma olmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araştırılsın ~ 7 yıl önce
Abdde güneş tutulması olmuştu meksikada deprem ardından bu vahim olay! Her güneş tutulmasının ardından deprem ve uçak kazaları yaşanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 7 yıl önce
Akşam akşam güldürdün iniş takımı arızasını da güneş tutulmasına bağladın ya allah akıl fikir versin
Senin ne işin var burada ~ 7 yıl önce
Sen git Habertürk Mabertürk oku. Mesela geçmişten günümüze listesi var onu mesela.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000