01 Aralık 2011, Perşembe 07:12:01

SAUDI UÇAKLARINDA TÜRK ZEYTİNYAĞI..

Marmarabirlik'in Suudi Havayolları ile yaklaşık 1,5 milyon dolarlık anlaşma yaptığı, buna göre yolculara zeytinyağı sosu ikram edileceği bildirildi...
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Başkanı Hidamet Asa, kendilerine bağlı Bursa'dan İznik, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya, Balıkesir'den Erdek, Edincik ve Marmara ile Tekirdağ'daki bir kooperatiften zeytin alımlarının başladığını anımsattı. 

Bu alım sezonunun üründeki bolluk nedeniyle şubat ayına kadar süreceğini daha önce açıkladıklarını hatırlatan Asa, yaklaşık 55 bin tonla bu yı l rekor alım yapmayı planladıklarını anlattı. 
 
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, aldıkları ürünün önemli bölümünü sofralık zeytin olarak piyasaya sunduklarını bir bölümünü de zeytinyağına işlediklerini ifade eden Asa, "Bunun yanı sıra ihracat konusunda da son yıllarda önemli gelişme gösterdik. Giderek daha fazla tanınıyor ve ihracat yapıyoruz" dedi. 
 
Asa, ihracata ve tanınırlığa yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında önemli bir anlaşmaya imza atmak üzere olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: 
 
"Türk Hava Yolları ile yaklaşık 3 yıldır devam eden bir anlaş mamız var. Firmayı tercih eden yolculara bizim ürünümüz olan zeytinyağı sosu veriyoruz. Suudi Havayolları ile de benzer bir çalışma yapacağız. Görüşmelerde son aşamaya geldik. Önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız. Anlaşmaya göre, Suudi Havayolları'nı tercih eden yolculara, Marmarabirlik'in zeytinyağı sosu ikram edilecek. Yaklaşık 1,5 milyon dolarlık anlaşma, bizi Arap dünyasına açacak." 
 
Birçok uluslararası havayolu firmasıyla benzer görüşmelerinin sürdüğünü belirten Asa, "Marmarabirlik olarak ürünlerimizin tanıtımı ve daha iyi pazar arayışlarını sürdürmek amacıyla yoğun çalışıyoruz. Tüm dünya ülkelerindeki Türkiye ticaret ataşeliği ve konsolosluklar aracılığıyla çalışmalar yapıyoruz. Numune olarak ürünlerimizi gönderiyoruz. Bu girişimler bizi dünyada daha fazla tanıtacak" diye konuştu. 
SAUDI UÇAKLARINDA TÜRK ZEYTİNYAĞI..

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000